ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (23) | Вчера (24)
Изграждат ново спортно бижу в Пловдив!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:04 / 01.02.2018Коментари (6)32993
© Google
Предложения за близо 5 000 000 лв. бяха внесени от общинските съветници от "Кауза Пловдив" за подпомагане на социалната политика и спортните дейности в града. На вчерашното заседание на Общинския съвет, на което беше приет бюджетът на Пловдив за 2018 г., бяха гласувани 4 739 000 лв. за социална политика и спортни дейности. По-голямата част от сумата е за изграждане на нов спортен център, по подобие на Младежкия център на Гребната база.

Той ще бъде на мястото на сегашната зала "Дунав" в "Кършияка". Спортният комплекс ще има две тренировъчни зали с обслужваща сграда и спортни игрища на открито, осветление, озеленяване, паркинг. В момента там тренира пловдивският тим "Аеробика-АМД", както и други спортове - балет, карате, художествена гимнастика. В сумата от 4 600 000 лв. се включва и събаряне на старата зала "Дунав".

Дейностите са заложени в две поредни години, като за 2018 г. ще бъдат отпуснати 1 700 000 лв., а за 2019 г. - 2 900 000 лв. До края на годината ще бъде изработен идеен проект с техническо задание и ще бъде обявена обществена поръчка за избор на изпълнител, като в случай, че няма обжалвания строителството може да започне още през тази година. Самото строителство ще се извърши на два етапа, като първо ще бъдат изградени двете нови тренировъчни зали и обслужващата ги постройка, а след това ще се събори сегашната зала "Дунав" и ще се направят и спортните площадки на открито с осветление. Това се прави с цел да не се прекъсва тренировъчния процес.

"Желанието ни е до края на 2019 г. да имаме една нова работеща мултифункционална спортна зала и спортна зона за отдих. Спортът има нужда от нея. Съществуващата към момента зала "Дунав" не отговоря на изискванията на всички видове спорт. Помагаме, където можем, но част от спортистите тренират в много лоши условия. С реализирането на този проект ще осигурим на много хора възможност да тренират качествено и в добри условия. И съм сигурен, че това ще даде отражение, печелейки повече първенства и медали", коментира зам.-кметът по "Спорт, младежки дейности и социална политика" Георги Титюков.

В областта на социалната политика сумата, която беше отпусната, е 120 000 лв, като 30 000 лв. са за спешен ремонт на покрив и ВиК инсталация в дома за възрастни хора с умствена изостаналост "Свети Врач", а останалите 90 000 лв. - за проектиране и изграждане на асансьор с цел за достъпна среда в пететажната сграда на бившия дом за деца лишени от родителска грижа "Рада Киркович".

15 000 лв. ще бъдат отделени за създаване на филм за Пловдив - "Plovediv". Режисьор на филма е Мартин Геновски - гост -предподавател в "НАТФИЗ", а участници ще бъдат Бойко Кръстанов и Виттория Николова. 4 000 лв. пък отиват за преиздаване на книгата "Българските исторически паметници в Цариград".
Още по темата: общо новини по темата: 11
16.04.2024
31.12.2023
07.04.2021
26.03.2021
26.03.2021
14.10.2020
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
една заличка за нас ,,кросчетата,, за студа през зимата/////
+1
 
 
Надявам се наистина да се построи нещо което да е красиво и функционално . На мястото на зала "Дунав' имаше футболно игрище , на което съм израснал аз и немалка част от децата на квартала(на това игрище е поритвал топката и Стоичков) . Когато развалиха игрището за да направят зала ,голяма част от квартала се зарадваха докато не видяха какво ще представлява самата зала ... Малко ме притеснява сумата която е предвидена за новата зала!!! 1. Струва ми се доста малка . 2. Как е определиха тази сума след като в момента няма и идеен проект!?! Дано накрая не се разочароваме отново.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+7
 
 
А двата рушащи се стадиона - градския и "Христо Ботев"??!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Оперираха успешно Георги Николов! Известен мениджър с голяма помощ за нападателя на Ботев
Най-добрият български съдия свири решаващ мач на Спартак
Готови сме за Световното в Пловдив! Зарибиха Гребния канал с 670 кг шаран
През 2020: Драганов свири полуфинала между ЦСКА-София и Ботев! Варненецът носи късмет на "червените", отново ли ще е така?
ПФК Берое: Треньорът Ачиари и футболистът Алгара не са си раздавали шамари, юмруци и ритници
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: