ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Две години Център за управление на трафика: Заработиха ли умно новите светофари?
Автор: Мариана Панчева 08:25 / 05.02.2018Коментари (14)8964
© Plovdiv24.bg
Центърът за управление на трафика става на две години. Той отвори врати през февруари 2016 година в сградата на бившия хотел на Ванко 1. Каква информация събра за това време системата, какви данни натрупа и как те характеризират пловдивския трафик и подобри ли се като цяло ситуацията по пътищата в града под тепетата - за читателите на Plovdiv24.bg коментира зам.-кметът по транспорт Златин Велев

За пловдивчани той обяви и няколко добри новини. С цел безопасност на движението се планира монтиране на нова светофарна уредба (и след това вързването й към Центъра за управление на трафика) на Карловско шосе при кръстовището с "Ален мак". Решението е за поставяне на светофари и при обръщалото на автобусите, за което място напоследък са зачестили сигналите в Общината. 

По думите му обаче най-критичното място в града са прелезите на бул. "Копривщица". В бъдеще време там се предвиждат естакади и преминаване на две нива

"Това е един доста скъп проект, затова ние предвиждаме още тази година да регулираме движението по най-удачния начин за обезопасяване пресичането на прелезите", коментира Велев. Затова и от Общината са решили да прекъснат тази верига от стрес и риск за живота на водачите.





Още по темата: общо новини по темата: 993
21.03.2024 »
20.03.2024 »
16.03.2024 »
13.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/166 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
системата колкото и да е умна като не стоят умни хора зад нея няма как да заработи умно!
0
 
 
Не разбирам защо сфетофара пред Гиганта стои по 90 секунди, при условие, че това е Т-образно кръстовище и я мине, някоя кола, я не. В същото време, трафика по ул.Васил Левски и гигантски! Дано да се регулира по-"умно" и това кростовище!
+2
 
 
Системата може би е добра, но трябва да се контролира от някого за да гункционира-това я прави "умна", В нашия случай са сложени едни хора пред мониторите и само седят. Никъде не разрешават проблемите в движението . На централна гара са адски зле регулирани светофарите, на макдонадс до ВСИ същата работа. На бившия стадион Ботев и там, да не говорим за светофара на мола на руски. На много места в града така са напарвени светофарите че хората влизат в кръстовището и остават по средата му защото следващия светофар свети червено. Никаква предпоставка за птп. На нито едно от тези проблеми няма решение И се създават едни колони от чакащи. Това напряга шофьорите и те взимат нещата "в свои ръце" и шофират като пуснат от зоо парка.
+2
 
 
Ясно е , че няма никакъв софтуеър, ама поне да се бяха напънали да намерят екип от опитни Катаджии, които да ги управляват ръчно. Доколкото разбирам от статията , правят си Биг Брадър, гледат камерките и искат още да си сложат. Дано някой ден да сътворят баре едно качествено реалити да гледаме :). За мен въпроса сега е , къде да играят децата ми, след като разчистиха булевардите от автомобили и ги пренасочиха във второстепенните улички.
+1
 
 
Има разлика и тя се вижда.Чака се повече в трафика,но опасните ситуации намаляха значително,предполагам и катастрофите също,но това само КАТ може да каже.Недоволни винаги ще има,предполагам че това ще са предимно джигитите по пътищата.Даже доста по-рано трябваше да се вкара тази система на работа.Колкото и да се чака и хората да се прибират 15-20 мин по-късно от преди,по-добре е да се приберат живи и здрави,вместо да има повече катастрофи и ситуации всеки ден.Аз съм активен шофьор от 14 години и преди ставах свидетел на какви ли не ПТП-та всеки ден,сега имайки в предвид и повечето коли,не е така.
+3
 
 
Толкова години не можаха една зелена вълна да направят в тоя град... То бива некадърност, ама това нашето минава всякакви граници!
+1
 
 
Предвиждам, че каквото и да измислят за прелезите по Копривщица, колоните ще се увеличат двойно.
+5
 
 
на всеки светофар червено. За 300 метра 6 светофара. Километър и половина за 30 минути :D Дали не са взели софтуер от пешеходни светофари
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: