ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Автогол съкруши Ботев на Герена, 21-годишната черна серия продължава
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:23 / 18.02.2018Коментари (55)16138
© Plovdiv24.bg
Ботев (Пд) загуби нелепо от Левски с 0:1 като гост в първия си официален мач за 2018 година. Единственото попадение падна в 88-ата минута и бе автогол на Пламен Димов.

По този начин жълто-черните прекъснаха серията си от 12 поредни мача в Първа лига без загуба.

Възпитаниците на треньора Николай Киров обаче продължават негативната 21-годишна серия, в която нямат спечелена точка срещу сините в София.

Пловдивчани остават на 5-о място във временното класиране с актив от 32 точки.

Още в 12-ата минута "канарите" можеха да открият резултата. Густаво Афонсо пусна към Тодор Неделев, който от 20-ина метра отправи силен удар, но топката рикошира в гредата.

Малко по-късно няколко футболисти на Ботев се извисиха за първа топка в наказателното поле на Левски. Дуде Ндонгала успя от непосредствена близост да я насочи към вратата на Митрев, но покрай гредата в аут.

Десет минути след почивката Тодор Неделев пробва далечен шут с левия крак, но топката попадна право в ръцете на вратаря Митрев.

В 63-ата минута Ботев пропусна едно от най-чистите си положения, което дойде след грешка в защитата на домакините. След преса в половината на Левски топката попадна в Диого Кампос, който фронтално срещу вратата не успя да нацели добре топката и пропусна златна възможност.

Две минути по-късно сините също удариха греда, след като бившето "канарче" Антонио Вутов засече с глава центриране на Нашименто.

Четвърт час преди края Лъчезар Балтанов подаде към Афонсо, който от границата на наказателното поле шутира с левия крак, но вратарят Митрев спаси.

В 88-ата минута Левски успя да открие резултата. Роман Прохазка получи топката по десния фланг и опита центриране към наказателното поле. Там обаче Пламен Димов протегна крак да избие топката, но тя влезе в мрежата зад вратаря Иван Чворович - 1:0.

Ботев игра в състав:

Иван Чворович, Йордан Минев, Пламен Димов, Цветомир Панов, Радослав Терзиев, Серкан ЮсеинЛъчезар Балтанов, Дуде Ндонгала, Тодор Неделев, Густаво Афонсо (78- Фелипе Бризола), Диого Кампос (70- Стивън Петков).



Още по темата: общо новини по темата: 64
04.05.2018
04.05.2018
04.05.2018
03.05.2018
03.05.2018
02.05.2018
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Емоциите са ни в повече, но чак такива жестоки критики са странни. Отборът наистина игра за победа за разлика от предишни години, когато само се говореха футболни клишета преди мача и на терена нищо. Хайде да не забравяме как през тези прочути 21 години, че и преди това сме отивали с много по-звездни състави на Герена и сме изпадали в пълен шок и глуха защита още от първата минута. Левски може да не е толкова силен, но това е гостуване на Левски. Така както за тях гостуване при нас даже и да се борим за оставане в групата се е превръщало в ад. Притесних се само от две неща. Масовото схващане на мускули в последната третина на мача. Пълното изолиране на централния ни нападател при тази схема. И при Диого, и при Стивън реално нападателят ни беше откъснат от отбора. С Косоко, Виана или Жоао Пауло това няма да се получи, защото са друг тип играчи, но с класически таран-консуматор изнесен напред нещо трябва да се промени.
+4
 
 
Не съм съгласен с тези критики срещу Белия. Отборът ни много добре стоеше на терена. Определено Диого още не може да се "впише" в нашата игра. Говедата по-добре изглеждаха физически. Нашите ще бъдат във върхова форма едва следващия мач или за мача на Балтанова нива. За Белия би било по-добре да изненада с нещо Делио Роси със скрита промяна на позицията на някой от халфовете, с което да разкъса иначе добре подредената говежда защита. Например към 55 минута да вкара Лазар Марин на позицията на Ндонгала, Дудето да се премести на другия фланг, а Диого да излезе от играта. Малко по-късно да вкара и Стивън, а Густаво да излезе. Нещо такова ми се въртеше в главата.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+6
 
 
Слаб мач. По-добри бяхте първото полувреме. Ако беше влезнал гола на Неделев говедата умираха.
+2
 
 
поредния срам резил и позор,след НОРМАЛНИТЕ ЗАГУБИ от ВРАЦА И УЕВСКИ,следват още по НОРМАЛНИ ЗАГУБИ от ЛУДОБОРЕЦ,буферите,равен с витоша,загуба от верея и рвен с русе И ЧЕСТИТО 10 МЯСТО,АВТОГОЛАЖИИ,ДОКОГА ЩЕ СЪБУЖДАМЕ МЪРТЪВЦИТЕ ОТ ЦЕЦКА И УЕВСКИ С НАРОЧНИ АВТОГОЛОВЕ БЕ ПРОДАЖНИЦИ,
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
на 18.02.2018 г.
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+10
 
 
Ботев изигра силен мач,създаде по-чистите положения,стоя по-добре,подредено и балансирано...накрая-ужасен малшанс. На Диого му е необходимо време,дано е по-малко.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: