ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Спешна помощ отказа да помогне на малко детенце, бащата бесен!
Автор: Васил Динев 08:29 / 20.02.2018Коментари (23)18753
© Plovdiv24.bg
Бесен пловдивчанин се свърза с Plovdiv24.bg. Нека му дадем думата: "Здравейте, пиша ви, тъй като съм крайно възмутен и не мога да повярвам в каква държава живеем - Спешна помощ да откажат да дойдат за дете на 2 годинки и 6 месеца. Вчера, 19.02.2018 г., в 18:37 ч. ми се на ложи да извикам Спешна помощ за малката, която имаше висока температура, кашлица и се задушаваше. 

Нямах с какво да я закарам към лечебното заведение и затова ми се на ложи да извикам линейка. От телефон 122 приеха сигнала ми в 18:37 ч. и казаха, че ще пристигне екип. Но в 18:43 ч. ми звъни частен номер и ми казаха, че са от Спешна помощ и че отказват да дойде екип до адреса и да си на меря начин да си закарам детето сам. И всичко това се случва пред свидетели, а в същото време линейка е била на 100 метра от нас. 

Много съм възмутен, защото не за първи път се случва това! Моля за вашето съдействие! Възнамерявам да си търся и правата, но без вас и вашата подкрепа няма да успея. Пропуснах да ви кажа, че от Спешна помощ ми казаха, че те били само за големи хора, а не за деца!"...







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Линейката може да е била на 100 м от вас, ама да е спасявала някой с инсулт или инфаркт или пострадал в ПТП с опасност за живота. А ти можеше междувременно да се обадиш на ДжиПито си или да си закараш детето в детското отделение във ВМИ. За всяка температура ако се вика линейка и 1000 екипа да има в Пловдив, няма да стигнат. А знаете ли колко са реално линейките на смяна за град от половин милион + прилежащите села?
0
 
 
сега някой ще каже че съм нечовечен и тнт но по описаното от бащата това не е за линейка не случайно има спешен кабинет като не ти се дават пари за такси (с което така или иначе ще стигнеш по-бързо от линейката) не си търси оправдания
0
 
 
В продължение на 6 години детето ми получаваше пароксизмални тахикардии с пулс 200-220 при което трябва да се извика кардиологична линейка с детски кардиолог.Е няма такова нещо в Пловдив,за това се наложи да напусна работа и да си возя детето до спешното с риск да припадне в колата и това се случваше по 3-4 пъти седмично.И все пак на лекарите дължим живота му,така че не знам какво да кажа в случая.Родителя е прав,но и спешните ни медици са една шепа хора.От всичко най-потърпевши са пациентите
+4
 
 
На мен също ми се е случвало да ми откажат при това не за едно дете, а за 2 деца- бебе на 10 месеца и дете на 2.5 години през юли месец при 40 гр на вън. И двете деца бяха с 39.5 температура. Не съм правил драми, просто с жена ми ги заведохме в частна болница, от там в Инфекциозна болница, приеха ги и ги излекуваха без усложнения. Всички знаем какви са условията в бърза помощ, знаем къде отиват младите доктори за 10 пъти по-високо заплащане, за това няма смисъл да се нервите каква е държавата и какво ни е положението. Тези най-критикуващите нека отговорят на един въпрос- защо те самите на са учили 6 години за да станат доктори, после специализация още незнам колко години и накрая да отидат в бърза помощ за 7-800 лв заплата. Мисля, че нивото на спешната помощ не е толкова лошо предвид цялото състояние на държавата ни.
-1
 
 
Може би е трябвало да се обади на телефон 112 вместо 122.
0
 
 
Затова в бг няма да останат хора всички са по чужбина
-2
 
 
ДА НО НА НИКОЙ НЕ СЕ МУ СЕ СЛУчВА И ДА НЕ ИЗПАДА В ТАКИВА СИТУАЦИИ ЗАщОТО НЕ Е НОРМАЛНО В ЕДНА ДЪРЖАВА ТЕЗИ НЕщА ДА СЕ ЛУчВАТ НО УВИ СПОРЕД НЯКОЙ ХОРА Е НОРМАЛНО ДА СЕ ОТКАЗВАТ ЛЕКАРСКА ПОМОщ НА ДЕЦА И НЕ САМО И ЕДНО МЛАДО СЕМЕЙСТВО ДА НЯМА НИщО СИГОРНО ПОСЛЕ ИСКАТЕ И МЛАДИТЕ ДА ОСТАНАТ КАК ДА СТАНЕ АМАН ОТ КОМПЛЕКСАРИ И МНОГО МОЛЯ СЛЕД КАТО НЕ ЗНАЕТЕ И НЕ СТЕ ВИДЯЛИ ИЛИ НЕ СТЕ ПОПАДАЛИ В ТАЗИ СИТУАЦИЯ И НЕ СТЕ РОДИТЕЛ НЯМА КАК ДА ГО РАЗБЕРЕТЕ НО ЯВНО СПОРЕД НЯКОЙ ХОРА ТОВА Е МОРМАЛНО ЕВАЛА НА КОМПЛЕКСАРИТЕ ;)
+4
 
 
1. Викаш такси и караш детето в болница. 2. Пазиш документите от болницата и искаш документ, че детето наистина е болно и има проблеми в момента (епикриза) 3. Вадиш разпечатка от мобилния оператор. 4. Намираш добър адвокат и завеждаш дело. 5. Съдиш 2-3 години и ти изплащат обезщетение. Само това е начина - тормоз. Циганите затова успяват, защото са нагли и си търсят правата.
+1
 
 
Ама той човека няма кола , затова му трябва спешна помощ...
+3
 
 
1.Какъв е този номер 122? 2.Когато се обаждате на тел.112, уточнявайте освен адреса и населеното място от което се обаждате, защото не се знае коя клетка ще прихване обаждането, а центъра за спешни повиквания е в Кърджали! Не се знае, дали оператора няма да бъде заблуден относно адреса!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: