ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Царят на халвите и локумите застрелян от сина си заради блондинка
Автор: Васил Динев 14:00 / 04.03.2018Коментари (4)65936
"Аз убих баща си." С тези думи 23-годишният Виктор Василев, който на 25 февруари отне живота на собствения си баща Иван Христов в дома им в село Добревци, признал за извършеното злодеяние. Близки на семейството твърдят, че той го е застрелял в главата със законно притежаваната ловна пушка заради скандал за блондинка, любовница на бащата, която според сина искала да вземе парите на семейството.

"168 часа" научи, че в момента Виктор бил четвъртокурсник в Академията на МВР, откъдето искал да излезе с диплома полицай към жандармерията. "Беше добър в стрелбата и му се удаваше, а да стане част от органите на реда, мечтаеше още от училище", разказаха негови познати. По думите им младежът се увличал и по ловуването, за което споделял, че му било хоби и така разпускал в свободното си време.

"Често ходеше на лов и след това качваше снимки с убитите животни - разказват още те. - Със същата ловна пушка той извършил и убийството на своя баща. Направил го с един изстрел в главата." Познати на младежа споделиха, че са в шок от постъпката на Виктор.

"До 12-и клас той учеше в Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици "Алеко Константинов" в град Правец - спомнят си те. - Живееше в общежитието на училището, което беше на няколко метра от сградата, в която се обучаваше. Още тогава беше избухлив и нервен. Влизаше в спорове и със съучениците си, но никога не ги е удрял."

По думите им на около 16-годишна възраст младежът решил, че иска да става полицай, но към жандармерията.

"Преди това беше пълничък, но изведнъж се появи у него силно желание да тренира и така свали много килограми - разказват те. - Беше се побъркал на тази тема и за отрицателно време влезе във форма. Знаеше, че за да го приемат в Академията на МВР, трябва да покрие определени тестове. Още преди да навърши пълнолетие, обичаше да стреля и с пушката. Харесваше му, че има точен мерник."

Така веднага след като завършва средното си образование, Виктор започва да сбъдва мечтата си в София. Там се запознава с много нови хора и създава приятелства, но въпреки това често се прибира вкъщи.

Причината за това била 19-годишната Александра Христова от Тетевен. Преди около две години двамата се запознават и между тях пламва луда любов. Виктор бил плътно до момичето и когато преди по-малко от година тя преживява голяма трагедия - губи своя баща. Той бил фен на моторите и именно в една от обиколките си катастрофира в сблъсък с камион и умира на място.

Месец по-късно Александра има бал, на който почти до последно не иска да присъства заради сполетялото я нещастие. В крайна сметка я убеждават да отиде, а на тържеството неин кавалер е Виктор. Момичето сменя роклята, която първоначално е купила, с чисто черна. Според нейни познати младежът и баща му подкрепили много Александра в тежкия момент.

"Момчето беше плътно до нея, когато се случи това - казват техни близки. - Много хора тогава мислеха, че няма да успее да го преживее и да се съвземе, но тя продължи напред. Това се дължеше главно на нейното семейство, както и на Виктор, и Иван."

Съученици на Виктор признават, че са в шок от случилото се, защото били убедени в привързаността между бащата и сина. По думите им бизнесменът Иван идвал редовно на родителските срещи. "За майка му не знаем нищо, но той ни разказваше за баща си, че е един от най-големите производители на халва и локуми - споделят те. - Случи се веднъж дори да донесе от тях и доста си хапнахме. Тогава ни каза, че баща му ги прави в своята фабрика."

По думите им до 12-и клас младежът не е помагал много в семейния бизнес, тъй като от понеделник до петък бил в Правец, а в събота и неделя се прибирал в село Добревци при роднините си.

"Баща му и неговият брат си движеха бизнеса, и то доста успешно", разказват запознати.

Въпреки че имаше версия, според която синът е убил баща си заради разногласия относно начина, по който се движел семейният бизнес, съучениците на Виктор смятат, че това не е истинската причина за екзекуцията.

"Той никога не е казвал, че иска да наследи баща си като предприемач - категорични са те. - Беше твърдо решен, че ще става полицай. На родителските срещи изглеждаше много привързан към него.

Докато той говореше, Виктор винаги го гледаше и мълчеше. Никога не е казвал, че с нещо го е дразнел или че има някакво желание да му посегне."

Въпреки близостта между тях жителите на с. Добревци разказват, че от известно време отношенията им охладнели. Причината за това била 35-годишна софиянка, която станала любовница на Иван Христов. Единственият общ интерес, който царят на халвата и гаджето му споделяли, били пистовите мотори и бързите коли. Според някои вероятно това бил поводът Иван да се замисли за развод със съпругата си.

Близки до семейството предполагат, че името на красавицата е Мариета. "168 часа" се опита да я открие. На описанието й отговаряше Мариета Николова. На въпрос на вестника дали е тя, дамата обясни, че не е в състояние да говори, нито да даде писмен отговор. Като допусна, че може да го направи на по-късен етап.

В профила си във фейсбук тя излезе с лаконичен коментар под снимка, на която заедно с Иван са се прегърнали:

"С дълбока скръб искам да съобщя на всички мои приятели, че вчера, на 25.02.2018 г., беше зверски застрелян и убит човекът, когото искрено обичах, уважавах и ценях. Почивай в мир, Иван Христов."

Близки до семейството му допускат, че причина за разстрела може да е желанието да остави жена си, 12-годишната си дъщеря и сина си и да се премести при приятелката си в София. Той направил първата крачка в тази посока, като наскоро се изнесъл в съседна къща на неговата. Именно там е открит и трупът му.

Според някои Виктор не одобрявал лекомисленото поведение на баща си и скандалите помежду им зачестили. Виждайки пред очите си как семейството му се разпада, на 25 февруари при поредната караница се стигнало до фаталния край. Безжизненият труп на Иван бил открит от брат му Милен в новата му къща.

"168 часа" успя да се свърже с него, но той отказа коментар. "Оставете ме на мира", заяви троснато. Иван и брат му Милен са собственици на най-голямата фирма за производство на прочутата ябланска халва. Бизнеса във фабрика "Богати" движел основно Иван. Сладкишите, които правели, се доставяли навсякъде из страната, а според запознати продукцията на двамата братя била най-търсената и на пазара по цялото Черноморие.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А на баща му като са му слаби ангелите, така е като мислят с оная си работа.
+5
 
 
За да застреля баща си душата на момчето е била накърнена и семейство съсипано.Заради една намърдала се в живота на баща му мръсница.Горкото момче,ще лежи в затвора и мечтите му ще рухнат.Никога няма да стане полицай.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: