ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Лиляна Павлова падна жертва на фалшива новина, забъркаха я в голям скандал
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:24 / 06.03.2018Коментари (0)7475
©
Само в последните 3 дни министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова е жертва на изфабрикувани по неин адрес поредица от фалшиви новини с цитати, които не е изричала и от събития и места, на които не е присъствала. Това съобщиха от министерството.

От няколко дни интернет пространството разпространява и абсолютно измислен материал, който приписва на министър Лиляна Павлова изказването: "Работят в чужбина, защото са алчни, заплатите в България не са лоши!".

Тези публикации се тиражират от група сайтове с неясна собственост, без никаква фактология и конкретика. Някои от тях дори уведомяват, че не поемат отговорност за информациите, които разпространяват с оправдание, че нямат ресурс да ги проверяват.

Обръщаме внимание, че всички изяви и изказвания на министър Лиляна Павлова са публични, в максимална степен анонсирани и отразявани чрез прессъобщения, чрез сайтовете на министерството, на председателството и в социалните мрежи.

По този повод ви изпращаме и позицията на министър Лиляна Павлова:

"Никога не съм и не бих направила такова омерзително изказване, още по-малко по адрес на мои сънародници. Самата аз научих какво "съм казала" от Фейсбук и от линковете към сайтове, които цитирайки се един друг, легализират откровената лъжа. 

Знам, че житейският избор на всеки един от българите да напуснат страната в името на по-доброто бъдеще на децата им е труден и е достоен за уважение. Историята на всеки един от тези българи е низ от перипетии и трудни решения. Убедена съм, че всеки един от тях заслужава добро заплащане, сигурност и уважение където и да се намира по света. Затова и ежедневните ми усиля като човек, политик и министър са насочени към това да подобрим условията на живот, труд и заплащане в нашата страна, да премахнем двойните стандарти, да създадем мир и спокойствие в нашите граници, да имаме правата и самочувствието на европейци навсякъде по света. Искам българите да остават в родината си, а тези навън - да се завръщат у дома. Искам сигурно бъдеще за децата ни.

За съжаление, някой използват свободата в интернет като оръжие за лъжи и манипулации, безотговорно и злонамерено. За щастие обаче, свободата в интернет ни дава и възможност да се защитим, да отказваме да сме жертви и да разобличаваме лъжите. Аз го правя непрекъснато - и в социалните мрежи, и в работата ми, и в съда. Давам си сметка, че на читателите понякога е трудно да разграничат истината от добре манипулираното внушение. Затова всеки от нас е принуден ежедневно да прави трудния избор на какво да вярва. 

Според наскоро проведеното проучване на ВВС близо 80 % от хората са загрижени, че не могат да различават фалшивите от верните новини. И това е болест, за която Европа и светът се опитват да намерят лек. Дотогава, само ако спрем да им вярваме и да ги разпространяваме, само ако се научим да ги разпознаваме - може да се борим с тях".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: