ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев отбеляза 106-ия си рожден ден в една среща с историята
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:01 / 12.03.2018Коментари (0)4501
©
ПФК "Ботев" отбеляза 106-ата си годишнина с поднасяне на цветя пред паметника на клубния патрон Христо Ботев на базата в "Коматево". Ръководство, служители и деца от "жълто-черната" академия набор 2005 с треньор Георги Андонов отдадоха почит към основателите и радетелите на историята на най-стария съществуващ футболен клуб в България.

Гост на "жълто-черните" таланти бе легендарният плеймейкър на "канарчетата" Петър Зехтински, който след скромната церемония запозна талантите с ключовите моменти от вековното съществуване на любимия им отбор. Зико сподели пред "канарчетата" емоцията от това да излезеш пред 45 хиляди на стадион "Пловдив" срещу големия колос Байерн Мюнхен и да го победиш на свой терен. Малките Ботевисти слушаха в захлас и запечатваха всяка една дума изречена от легендата на "жълто-черните". 

"Запомнете деца, Ботев е по-голям от всички. Ботев го е имало преди нас, ще го има и след нас", сподели Петър Зехтински

Визитата на Петър Зехтински поставя началото на серия от срещи между личности, оставили диря в историята на "Ботев" и талантите от детско-юношеската академия. 

Преди него големият фен на "жълто-черните" Стефан Попов започна срещата с кратка история за паметника, който стои на входа на "Академията" и как е създаден нашият любим клуб. Стефан накара всички в залата да настръхнат разказвайки за откриването на първия паметник на клуба през 1927-ма година. 

"На откриването тогава на мястото на бившия стадион Спартак тогава присъства лелята на патрона ни Христо Ботев и един от сподвижниците му Иван Андонов, който тогава казва пред всички - Не е случайно това, че стадиона на Ботев и паметникът му се намират именно тук. На това място по време на Априлското въстание, избитите четници са били погребани. А за да бъде построен този паметник парите му са събирани от феновете и клуба чрез различни събития и балове. Затова вие трябва да се държите като горди пловдивчани и Ботевисти през цялото време, защото вие сте бъдещето на този клуб, вие сте емблема на Пловдив. Трябва да се държите отговорно, както на терена така и извън него."

Целта на посещенията e децата да се запознаят от първа ръка, както с постиженията на терена, така и с не по-малко важната обществена роля на Клуба. Те ще имат уникалната възможност да научат това от хората, които са участвали пряко в изковаването на историята, с която всички ботевисти се гордеят.
Още по темата: общо новини по темата: 62
23.07.2018
05.07.2018
02.06.2018
25.05.2018
03.05.2018
22.04.2018
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Отлична новина от Ботев преди гостуването на Локомотив София
ПФК Ботев с предупреждение за лишаване от домакинство, обявиха наказанието на Попов
Ботев каза кога пуска билетите за реванша с ЦСКА-София
Легенда на Ботев с 353 мача празнува днес
Георги Николов стиска палци за Ботев в Барселона
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: