ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Ботев - обич на 106 години! А дали ще остане под бурените на стадиона
Автор: Любомир Минчев 11:04 / 13.03.2018Коментари (29)9091
© Plovdiv24.bg
На 23 декември 2016 година написах дописката "Домът на Ботев е спасението му. Ако не, майната ви!“ Защото в края на годината се режеха горти, даваха се обещания. Така направиха и в Ботев. Хубаво е. Малко топлина и приказки за общия дом. Беше много хубаво.

Защото и аз - като ботевист, се озъртам за клубния дом. Още няма дом.А цялото жълто-черно щастие на този свят, цялата жълто-черна мъка на този свят, всичките жълто-черни мечти на този свят ще бъдат събрани в този дом. Сега къде са? Защото ги няма хиляди ботевисти, които може и да не се интересуват с кой крак е ритнал топката поредният гастрольор, но могат да топлят клубния дом.Защото и аз като тях искам да ми върнете жълто-черния дух. 

След година и половина от обещанията за общия дом Ботев стана на 106 години. Обич на 106 години! От клуба са емоционални до краен предел:

"БОТЕВ" не може да бъде сив. Той е жълто-черен. Радва се и блести в цвета на слънцето, плаче и тъгува в този на мрака. Но винаги е с гордо вдигната глава и остър, вперен в бъдещето поглед. 

Сега топката е в нашите крака, приятели. Това, което историята ще разказва за нашето време зависи от начина, по който ние ще продължим играта, започната от нашия отбор преди точно 106 години. Нека заедно накараме следващите поколения Ботевисти да продължат да вървят с гордо вдигната глава! 

Историята продължава... защото Той не умира! 

Горещи жълто-черни души, които бранят със зъби и нокти идеалите на своя патрон.Страхотно е да обичаш на 106 години. 

И сега какво – да не би треволяците на Колежа са по-упорити от всякакви увъртания, че Ботев е велик клуб и няма как да умре под бурените. Това е един от отговорите, които търсят жълто-черните приятели. Те могат само за пореден път да почистят бурените и сигурно ще го направят. 

Днес стана ясно, че до края на март концесията за стадион "Христо Ботев“ще бъде развалена, ако няма друго решение. Шикалкавенето няма край. В края на годината клубните началници искали едно, сега били на друг акъл – продължаване срока за строителство в рамките на тази концесия, което законът не позволява. 

Ръководството имаше идеална възможност да каже стината и да му олекне. Ако я знае, разбира се. Не знаем какво да правим с Колежа. Нямаме идея. Това също е отговор. 

Периодичното разчистване на буренете само напомня, че идентичността на Ботев е заплашена, клубният дух е в опасност. Нищо вече не върши работа. Всичко е в Дома на Ботев – или го има, или го няма. 

Ботев не може да бъде сив, казвате жълто-черни приятели. Искате да свети като слънцето.Затова не се страхувайте да кажете: Искаме дом, иначе майната ви!

Честит празник, ботевисти!







Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Стикс,три коментара,един след друг.Някой трябва да му помогне,на олигофрена.
-1
 
 
Колежа е нашият дом.Рано или късно ще се върнем в дома си.Старият е ст. Диев.102г години до безкрая.Не плачете на чужд гроб безродници,бездомници,събирачи на черно-бяла техника.Цигани.
0
 
 
ЧРД СУПЕРШАМПИОН 1912 !! .... а за гладните обитатели на гората зад ВСИ писали под мен какво да кажем освен ... Пловдив 1912 - ВСИ 1936 ... сезон 2017/2018 ... 3:0 .... МУХАХАХАХАХ
на 13.03.2018 г.
-1
 
 
Буферите не ги коментирам,само поливната система в коматево струва повече от насрания им жабоняк който наричат стадион а за вече изграденото на източен могат само да мечтаят. Нещо друго обаче искам да кажа и даже не да го кажа а да го изкрещя и то е -АЧО ВЪН!
+1
 
 
Жълтите аборигени ще си останат без стадион за цял живот!
-1
 
 
Стикс, когато пукнеш ти обещавам да ти поливам цветята на гроба всеки ден с жълта течност.
-1
 
 
Как така на 106 години, като до 1919, нямат изигран мач, нямат игрище, нямат футболисти, и се казва, че "група ученици", създали "спортно дружество.". Да не говорим, че в историята им пише, как основали клуба след като откраднали топката на Френския колеж, пък после ние сме били крадци.....няма нито едно доказателство за съществуването на "футболен клуб" Ботев за този период, виж може да са правили гимнастика някъде на ливадите около Пловдив. Да не говорим, че "основателите" са едни деца на по 12 години.....кофти, че нямате стадион, ама спрете малко да лъжете като цигани
на 13.03.2018 г.
-3
 
 
вай вай май ръждива арматура и бетон ще си остане вечно нашиот срадион. дъно поне буфирити не пикаят многу на негу.
+5
 
 
Този излезе от будна кома и пак започна да коментира Ботев, даже прави и дубъли за по- сигурно!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: