ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Легендарен американски режисьор пристига в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:17 / 14.03.2018Коментари (0)4779
©
Легендарният американски режисьор Ейбъл Ферара пристига в Пловдив за 13-ото издание на "София филм фест" под тепетата. Той ще представи своя култов филм "Кралят на Ню Йорк" на 19 март, след което ще се срещне с публиката на открита дискусия. В същия ден в Пловдив ще пристигне и израелският режисьор Дорон Еран, който идва със своя "Нов Дух". "Кралят на Ню Йорк" е филм от 1990 година, в който играят куп изключителни актьори, сред които Кристофър Уокън, Лорънс Фишбърн, Уесли Снайпс и Стив Бушеми. Историята разказва за криминалния свят в мегаполиса и ни среща с интересни персонажи от подземния свят. 

Израелският режисьор Дорон Еран пък ще представи най-новия си филм "Нов дух". Той разказва вълнуваща история за двама братя – единият от които става крайно ортодоксален евреин, а другият приема християнството и започва да проповядва думите на Исус. Освен чуждестранните гости, за пловдивското издание на София филм фест ще пристигнат и много български гости. За откриването на фестивала на 15 март с филма 8’19’’ идва голяма част от екипа, сред които Ирмена Чичикова, Иван Бърнев и др. Българското заглавие "Радиограмофон" също идва с актьори от големия екран – като Яна Титова и Александър Алексиев. 

Програмата на фестивала е богата с много филми, наградени на различните европейски и американски фестивали. Пловдивчани ще могат да видят носителя на голямото отличие от независимия американски "Сънданс" "Убийство в Кайро". Награденият със "Сребърен лъв" от Венеция за 2017 година "Фокстрот" също идва под тепетата – филм на режисьора Самуел Маоз, вече носител на "Златен лъв" за филма си "Ливан". "Убийството на свещения елен" е друго от наградените заглавия – отличен за "Най-добър сценарий" на фестивала в Кан. 

Не бива да се пропускат и интересни филми, като "Търсач на удоволствия" на Паоло Вирдзи, познат с "Лудетини", швейцарско-френският "Песента на скорпионите", за спасителната сила на песента, както и унгарският "Луната на Юпитер" за прострелян млад емигрант, който изкарва тежки дни в бежански лагер. Музикалните фенове трябва да си отбележат и документалния "Ерик Клептън: Live in 12 bars", а за любителите на изкуството задължителен е "Манифест" с Кейт Бланшет, чиято тема са различните текстове на футуризма, дадаизма и други арт-течения от 20 век. 

13-ото издание на София филм фест в Пловдив започва на 15 март и ще продължи до 25 март в LUCKY Дом на киното. Фестивалът е част от културния календар на града и се провежда с подкрепата на Община Пловдив. Билетите са в продажба на цена от 7 лв и 6 лв - за учащи и пенсионери. 







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Облагородяват Градската градина
Политическо противоборство в САЩ
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: