ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Приключва първата сесия на конкурс за есе на Философско-историческия факултет на ПУ
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:16 / 18.03.2018Коментари (0)2874
© Plovdiv24.bg
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Продължава записването за участие в Четвъртия национален конкурс за есе за 12-класници на тема "Чуждите празници в българската култура – необходимост или подражание?“, организиран от Философско-историческия факултет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски“. Конкурсът ще се проведе в две равностойни сесии, всяка от които съдържа три етапа, обясниха организаторите.

За първата сесия първият етап представлява представяне на конкурсните материали, а крайният срок за това е 22 март, четвъртък. Писмените работи могат да се изпратят в електронен вид на адрес: pu-konkurs@uni-plovdiv.net, а на хартиен носител – на адрес: Философско-исторически факултет – Деканат, Пловдивски университет "Паисий Хилендарски“, ул. "Цар Асен“ №24, 4000 Пловдив. Есето трябва да съдържа данни за кореспонденция: трите имена на участника, град, училище, клас, пълен пощенски адрес и телефон.

В конкурса могат да участват всички ученици от 12 клас в средните училища в страната с интереси в областта на краезнанието, литературата, българския език, историята, етнографията, туризма и културното наследство.

Есето представлява самостоятелна писмена разработка в обем до 4 стандартни страници по посочената тема. Специално разработени насоки за подготовка на ученическо есе участниците в конкурса могат получат на сайта на факултета на следния линк: https://logos.uni-plovdiv.net/documents/35514/483594/есе-насоки 2018.pdf/e740a6eb-5ca8-43b6-926e-b5e46d04b8c6

Есето трябва да бъде придружено от декларация за авторство, която може да се свали от страницата с условията на конкурса: https://logos.uni-plovdiv.net/en/news/-/blogs/09-04-2018 или от следния линк:

https://drive.google.com/file/d/1AEEPgXvXPsydXU_veEzaNw-CZcljJPEt/view

При изпращане по електронна поща, подписаната декларация трябва да бъде сканирана в .pdf или .jpeg. Есета без декларация за авторство няма да бъдат допускани до конкурса, предупредиха от Философско-историческия факултет.

Вторият етап е посветен на оценяването на конкурсните материали, което ще продължи до 2 април. Есетата ще бъдат оценявани от комисия от преподаватели от Философско-историческия и Филологическия факултети на Пловдивския университет. Оценяването се извършва по шестобалната система в граници "Слаб 2“ – "Отличен 6“, с точност до 0,10. Авторите на класираните есета с оценка минимум "Мн. добър 4,50“ ще бъдат лично уведомени и поканени да представят своите разработки пред комисията.

Крайната оценка се формира от средноаритметичния сбор на оценката от есето и от представянето пред комисията.

Третият етап е представяне на класираните писмени разработки и обявената дата за първата сесия е 9 април. Тогава всеки автор на есе ще разполага с 15 минути, за да представи своите идеи. Членовете на комисията ще задават въпроси на участника.

Есето трябва да отговаря на критерии като: оригиналност и атрактивност на съдържанието, лично отношение на автора, аргументираност по темата и убедителност при представянето пред комисията. До конкурса не се допускат есета, копирани от други източници.

Авторите на първите три есета, класирани от комисията, ще получат награди от Философско-историческия факултет.

С оценка от националния конкурс всички класирани участници могат да изберат да се запишат в бакалавърска програма "Етнология“ или "Социална антропология“ във Философско-историческия факултет на Пловдивския университет през учебната 2018/2019 г., вместо полагане на кандидатстудентски изпит по български език, ако отговарят на условията за прием, посочени в справочника на Пловдивския университет. А именно: при минимум "Отличен 5,50“ класираните участници могат да се запишат в избраната от тях бакалавърска програма в деня на подаване на кандидатстудентски документи. При получена оценка от "Добър 4“ до "Мн. добър 5,25“ - участниците могат да участват в класирането за специалности "Етнология“ или "Социална антропология“.

 

Тези, които не успеят да се включат в сроковете на първата сесия на конкурса за есе, могат участват във втората. Нейните три етапа са съответно: предаване на есето – до 1 май; оценяване на конкурсните работи - до 11 май, представяне на класираните кандидати – 21 май, обясниха от Философско-историческия факултет.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Тенис от Пловдив и региона
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: