ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Антипаркинг жалби удивиха Общинска охрана! Глобен се видя жертва без права
Автор: Мариана Панчева 15:20 / 18.03.2018Коментари (2)7645
© Plovdiv24.bg
"Няма места за паркиране", "Защо си вършите работата?", "Принуждавате ни да паркираме неправилно, а след това глобявате". Това гласят малка част от оплакванията и упреците, постъпващи ежедневно в пловдивската Общинска полиция, разказа за читателите на Plovdiv24.bg шефът на общинското предприятие Александър Стайков.

"Знам, че служителите на общинска охрана прилагат нормите, установени от ОбС. Съгласен съм, че автомобилите не трябва да паркират върху тротоарите, понеже ги разрушават, а ремонтът е скъп, пречат на пешеходците и ги настройват срещу автомобилистите. Същото важи и за тревните площи. Но моето възмущение, несъгласие и протест е срещу това, че Общината не си е свършила работата и затова има наглостта да глобява хората", пише в една от най-пресните жалби, попаднали на бюрото на Стайков. 

Макар че в последните години се направиха немалко нови паркинги, ремонтираха се и немалко съществуващи, конкретният жалбоподател (от централна градска част) настоява, че администрацията не е създала достатъчно паркоместа и паркинги, където гражданите да си спират колите дори и срещу месечни наеми и затова принуждава шофьорите да паркират на непозволени места, а после... После ги глобява.

Има и упреци, свързани с това, че общинските служителите са се "сетили изведнъж" да прилагат закона, след като хората вече са свикнали да паркират неправилно, което "не е никак логично, морално и справедливо", посочва в писмото си въпросният глобен, молещ за опрощаване на санкцията.

Друг пък най-сериозно се жалва, че служителите на общинска охрана не правят снимки на нарушението като доказателствен материал и затова не можело да се докаже и "отсъствие" на нарушение.

"Дори и военните престъпници на Нюрнбергския процес са били засипани с доказателства и са имали прави и възможност за юридическа защита", пишеше в жалбата, удивява се Стайков. "Много са оплакванията. Но много са и глобените. Хиляди, много хиляди на годишна база", обобщава той.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 18.03.2018 г.
0
 
 
Правилно се е жалвал човекът! А, г-н Стайков няма за какво да се "удивява" или не е чувал за Нюрнбергския процес! Ако имаше снимков материал проблеми няма, има доказателство, нарушителят плаща. А така какво излиза - неговата дума срещу думата на един единствен охранител. Значи и ножът и сиренето в ръцете на властта! Общината да осиргури места за паркиране и тогава да налага глоби.
+1
 
 
Крайно време е Общината да глобява за неправилно паркиране. За мен, където живея, наглостта е очевадна, особено когато виждам паркираните коли по бул. "Васил Априлов" край заведенията, или на бул."Христо Ботев" от Сточна гара до бул."Източен". Глобяването да не е само с извозване на колите нарушители от "паяците", ами и с лепенето на стикери и регистриране на тези нарушители в КАТ и в Общинския инспекторат. Поне по тази линия да има комуникация на Общината с КАТ и да се разберат за глобите. Много от проектираните и построените гаражи са превърнати в магазинчета и офиси, не се използват по назначение. Общината е длъжна да се намеси и да отстрани тази неправомерна промяна в статута на гаражите. Да се използват по назначение. Има места даже в широкия център за многоетажни и подземни обществени гаражи, но нищо не се предприема. Защо? За да се поразтовари интензивното движение на транспорта е нужно да се реализира буква по буква сегашния транспортен проект, а не през куп за грош - таблата с информацията на спирките още не работят, както е предвидено. Няма оформени бус ленти за обществения автобусен транспорт, който навсякъде да е с предимство. Автобусите задължително да са оборудвани с видеорегистратори, като записаните на тях нарушители да бъдат предавани със записа в КАТ. И КАТ да си върши работата, не само да искат по-големи заплати и права. Така шофьорите на автобусите да не се разправят с нарушителите, както става това понякога. Когато най-после общественият транспорт заработи като "швейцарски часовник" по графика си, до късно вечерта, много от собствениците на коли ще се възползват от него. Както е в "белите" държави на Запад.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: