ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Нетрадиционно усвояване на материала показаха деца от пловдивско училище
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:34 / 30.03.2018Коментари (0)4831
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Елин Пелин":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Нови съвременни методики на обучение и нетрадиционно усвояване на учебния материал показаха деца от пловдивското основно училище "Елин Пелин". Това стана по време на пъстър Пролетен празник за децата в район​ "Западен", организиран от училището. Инициативата премина под надслов "Иновациите в училище – път към успеха“, като в нея по забавен начин и с нетрадиционно ​ форми бяха показани иновативни практики и методики на обучение на децата от 1-ви до 7-ми клас по всички учебни предмети в училище.

Децата изнесоха богата програма, поднесена като едно изключително приключение, имаха театрални изяви,  а техните песни и танци дадоха допълнителен заряд на тържеството. Под формата на забавни ролеви игри, викторини с награди, импровизирано изпитване, децата демонстрираха завидни знания и умения. По време на празника малчуганите станаха корабокрушенци на безлюден остров и за да се спасят трябваше да покажат знания по всички предмети, които се изучават в училище.

В своеобразната викторина, която също бе част от програмата, имаха възможност да се включат и гостите на тържеството, сред които бе и кметът на район "Западен“ Димитър Колев. Кметът на район "Западен" участва активно наравно с децата и родителите в една от игрите - забавната викторина, подготвена лично от директора на училище "Елин Пелин" Татяна Вангелова. Тържеството събра стотици родители и гости, а заседателната зала в кметството се оказа тясна за многобройните желаещи да го посетят.

"Чудесна инициатива - браво! Видяхме, че с повече мисъл децата могат много по-лесно да научават често сложни за тях терминологии и процеси, залегнали в учебния материал. Под формата на ролеви игри и състезания те много по-бързо се докосват до знанията. Ето това е пътят за промяната в образователната ни система, особено в началното училище, за която толкова много се говори у нас", коментира Деница Петрова, майка на едно от децата второкласници в училището.

"Ние, преподавателският колектив на основно училище "Елин Пелин" сме свикнали винаги това, което афишираме и да го правим и да постигаме нужните резултати. Ние сме признати за иновационно училище и сме длъжни да мислим и показваме нови съвременни практики и нетрадиционни форми на обучение. Нямаме право да разочароваме децата - техните знания и умения са наш приоритет и няма да пожалим труд, професионални умения и средства, за да могат децата да получават по-качествено образование", обясни директорът на учебното заведение Татяна Вангелова.

После Колев подари на Вангелова огромен красив букет с цветя с думите: Продължавайте така да творите и да работите нетрадиционно - децата са нашето бъдеще и те заслужават качествено обучение". Колев заедно с директора на училището Татяна Вангелова раздаде грамоти на най-добре представителите се ученици в състезанията, а събитието стана своеобразен подарък за ученици, учители и родители в навечерието на светлите великденски празници. Пролетният празник "Иновациите в училище – път към успеха“ вече се превръща в традиция за училището, като това е пета поредна година, в която се провежда подобно нетрадиционно събитие за алтернативно обучение и подход в образованието.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: