ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Бащата на Яна: Ще съм принуден аз да раздам присъдата на убиеца на детето ми
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:40 / 03.04.2018Коментари (4)6781
© bTV
Съдът ни принуждава да взимаме правосъдието в свои ръце. Ще съм принуден аз да раздам присъдата на убиеца на детето ми. Това каза бащата на убитата Яна Кръстева след решението на съда да даде окончателно 20 години на Николай Русинов-Чеци.

"Правораздавателната система не взима нещата в свои ръце, ще съм принуден аз да ги взема и аз да раздам присъдата. Моят живот е на финала и мисля да го направя. Ако наистина той бъде пуснат ще го намеря и ще го пратя където му е мястото и аз ще заема неговото място", каза Явор Кръстев.

Той изрази възмущението си от присъдата и посочи, че не разбира защо съдът не признава, че Яна е убита по особено жесток начин. "Защо съдът се изразява с мотив, че той е убиецът, но смъртта не е настъпила по особено жесток начин. Двама патолози дадоха показания, че агонията на детето ми е била около 20 минути", обясни той и добави, че са я погребали в закован ковчег.

Той попита дали, ако Яна е била дете на магистрат присъдата е щяла да бъде същата.

По думите му трябва да се промени Наказателния кодекс и да се върне смъртната присъда и доживотния затвор без право на замяна. "Ние тарантулваме убийците на децата ни и затова искам, не само аз, но и другите мои колеги по съдба, за изменения на НПК за връщане на смъртната присъда и доживотен затвор без замяна. Да не забравят правораздавателните, че и те имат деца. На всеки може да се случи", каза той.

Бащата на Яна добави, че в Унгария е имало спад на тежките престъпления след предложението да се върне смъртното наказание при особено тежки условия. За него справедлива присъда е само "око за око, зъб за зъб."

"Освен да си носим мъката какво да направим още", добави той. "Времето лекува някои неща – това не. Натрупва се. Грохнали сме и двамата, вървим като сомнамбули. Всичко ни е на криво като знаем, че детето ни е под земята", посочи още почерненият баща. 

"Не ми е ясно защо апелативните и ВКС не признават заключението на патоанатомите. Искам някой да ми каже какво да правя аз когато съдът ме принуждава да взема правосъдието в свои ръце. Добра, лоша харесвам си държавата. Но съм разочарован от правораздавателните органи", сподели Кръстев.

Съпругът на сестрата на Яна сподели писмо, адресирано до ВКС, председателят на съда Капка Костова и членовете.  В него Даниела "благодари"  за неадекватното и несправедливо решение по делото за зверското убийство по особено жесток начин на моята сестра и посочва, че толерират общество на убийци, в което се е превърнала България и това те да убиват леко наказани.

"Благодаря ви, че толерирате и остатъците от жертвите да търсят правосъдие със собствени средства, т.е. да убиват убиеца. Осем години шиканиране, играене с мъката на близките, харчене на пари и време за същото неадекватно решение. Гавра с мъртвите, живите, с цялото общество, с институциите, с ВКС. Видях го, чух го с ушите си как се държа той с вас, убиецът. Благодаря ви за толерирането на всичко това. Не толерирайте войната с подобни неадекватни решения. Възпитавате общество на убийци."

Бащата на Яна получи съобщение от брат й, в което той също заявява, че "щом няма закони, ще действаме ние по законите на джунглата."

Източник: bTV







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Напълно съм съгласна този човек в България имаме нужда от строго правосъдие
+1
 
 
После ще го пускате срещу подписка, боклуци гадни!
+3
 
 
Закона на джунглата е общовалиден за всички животни. След като няма справедливост там, където трябва, то хората ще я постигнат сами. На народа му писна и малки искрици като тази палят големи огньове, но господата на жълтите павета не си дават сметка за това.
+1
 
 
Какво, Щвейцария ли?, беше възкликнал Алеко. Какво, Европа ли?, трябва да възкликнем днес! Европа, която преди 140 години разпокъса току-що освободената България на три части, а днес ни налага закони, които толерират убийците и обратните! Само законите на Крум Страшния могат да нормализират най-старата запазена (все още) държава на Европейския континент!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Втора лига сезон 2023/24
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: