ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (27)
Изградиха спортни площадки по общинска програма в ДГ "Малкият принц"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:55 / 25.04.2018Коментари (0)6797
Две нови площадки за седем вида спорт ще радват децата от детска градина "Малкият принц“. В истински празник с много музика, забавна програма, танци и радост се превърна официалното им откриване днес.

Лентите прерязаха заместник-кметовете Стефан Стоянов, Георги Титюков, кметът и заместник-кметът на район "Централен“ Георги Стаменов и Добри Вълчев в присъствието на децата от детската градина, родители, учители и гости.

Колко важен е спорта за детското здраве и колко приятни емоции създава разказаха самите деца, които с нетърпение очакваха да започнат да играят на баскетбол, футбол, тенис на корт, волейбол, хокей на трева, бадминтон. Спортният комплекс е изграден с финансовото съдействие на Община Пловдив по програмата за проектиране, ремонти и изграждане на площадки в детските градини в града. Така на мястото на стария двор има модерно място за спорт и игра.

"За трета поредна година отделяме средства от бюджета на Община Пловдив, като тази година те са в размер на 200 000 лева, с които даваме възможност на детските градини в града да кандидатстват за съфинансиране за обновяване на дворните пространства, предназначени за игра и спорт“, заяви Стефан Стоянов и уточни, че 65% е делът на Община Пловдив, а 35% средствата са от бюджетите на детските заведения. "След изграждането и обновяването на площадките за игра и спортните площадки някои директори започнаха да обособяват и такива за безопасност на движението“, коментира още заместник-кметът.

 "Освен новият спортен комплекс плувният басейн на детската градина също е обновен по програмата на Община Пловдив“, съобщи директорът на ДГ "Малкият принц“ Ирена Милушева. Тя сподели, че общо стойността на строително-ремонтните дейности е 120 000 лева и от сърце благодари за финансовото съдействие на Община Пловдив и училищното настоятелство.

През настоящата 2018 година 50 нови или ремонтирани детски площадки в 25 градини в Пловдив ще радват малчуганите в топлите дни, които ще спортуват и ще играят на воля на модерни съоръжения.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
След 1:8 от Септември, юношите на Ботев паднаха и от Славия
Легендарен отбор от Бундеслигата следи играч на Локо! От "Лаута" искат 3 млн. евро
Пловдивски тенисист игра срещу бивш №24 в света на четвъртфинал в Испания
Наш национал: Локо (Пд) играе най-стойностния футбол в България
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: