ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Майката на Никол: Щом можеш да убиваш, значи трябва да те съдят като пълнолетен!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:40 / 11.05.2018Коментари (11)7358
© bTV
Делото за убийството на 11-годишната Никол, което потресе Бургас миналото лято, влиза в съда в понеделник. Четвъртокласничката беше прободена с нож в асансьор на жилищен блок от 15-годишен ученик. В деня преди съдебното заседание, близки на момичето организират мълчалив протест.

Девет месеца след мъчителното убийство на единственото й дете, Мими Ставрева не иска да повярва, че Никол я няма, пише bTV. "Тя беше кротка, послушна, срамежлива бих казала, будно дете, много ученолюбива и нямаше търпение да тръгне в първи клас. Любопитна, мога да кажа, като всяко дете на тази възраст – те влизат в пубертета, всичко им е интересно, любопитно. Искаше да става ИТ специалист, да учи. Много разбираше от компютри, много беше на "ти" с компютрите, може това донякъде да е грешка, не знам", разказва почернената майка.

В социалните мрежи четвъртокласничката се запознава с Иван. След недълга кореспонденция, се уговарят да се видят. "Не знам защо, нищо не ми каза за това момче – че се е запознала с ново момче. Просто ми каза: "Излизам с приятели и ще се прибера навреме!" Това й бяха думите", спомня си Ставрева.

Сега се упреква, но и си дава сметка, че трудно би могла да я предпази: "Доста сме говорили и аз точно една седмица преди това й казах да внимава къде ходи и какво прави, че има всякакви ненормални хора навън. Не е вечерта да кажеш "Късно да е навън", а това е посред бял ден, следобед. Кое дете в лятната ваканция ще го затвориш в къщи?! Няма как!".

В онзи ден телефонът на дъщеря й замлъква. Когато майката се прибира в къщи вижда и преносимото зарядно, и часовника на дъщеря си: "А тя без часовника не излизаше, имаше смарт часовник. Което наистина ме навежда на мисълта, че наистина е излязла
за малко... Какво й е казал, никога няма да разберем най-вероятно, за да тръгне за "Меден рудник". Тя никога не е ходила в "Меден рудник", не го познава този квартал".

За какво са се скарали и защо 15-годишният Иван промушва с кухненски нож момичето също засега остава загадка. Оставя я в асансьора, въпреки виковете й за помощ.

"Това за мен е абсолютно умишлено, хладнокръвно и жестоко!... Той може да излезе след 2-3-5 години. На кой му се дава гаранция, че този човек няма да се срещне пак с нечие друго дете и няма да се случи пак това?!", пита Таня Естило, приятелка на семейството.

А Мими Ставрева е категорична: "Щом можеш да убиваш, значи трябва да те съдят като пълнолетен!"

Законът предвижда до 10 години затвор. Близките на Никол настояват за открит процес. Надяват се и на широка подкрепа за промяна в законодателството.


Още по темата: общо новини по темата: 15
07.02.2023 »
20.11.2019 »
28.03.2019 »
02.12.2018 »
29.09.2018 »
06.06.2018 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ако ми се случи на мен, ще им прекратя родата до крак! Нека после ме съди кой ще!
0
 
 
Валентин Колев прекаленото поемане на либерални шитни, поврежда мнооого здраво мирогледа... Той е непълнолетен, не малолетен... Тъй, нека разгледаме ситуацията, не е нещастен случай, не е самоотбрана, не е нещо случайно...носи си оръжие, ъъъъ значи, щом има оръжие, може да го използва във всеки един момент, ъъъ родителя няма вина, че детето му е психарче. Не ми изкарвай убиец, че бил невинно детенце, моля,...
0
 
 
Valentin Kolev Ако татко й го разфасова тоя боклук пред мен не бих се и сетил да го кажа на някой. И такъв боклук си струва да бъде размазван пред някой хуманист като вас, да гледате гнвва и мъката на живо какво правят.
+1
 
 
Това е убийство бе! Айде кражба нещо да, но за убийство трябва да изгние в затвора. Ако убият твоето дете пак ще говорим.
+1
 
 
Това не е кражба....не е побой... Ако съм на мястото на някой от близките тоа го чакам да излезне и го приключвам...
+1
 
 
Докато не се върне смъртното наказание за убийците, па били те и малолетни, няма да се стреснат и оправят реалните и потенциалните убийци!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: