ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Альоша е разделителна линия, госпожо Петкова – има и дясно, и ляво
Автор: Любомир Минчев 08:08 / 13.05.2018Коментари (3)8503
© Plovdiv24.bg
Една реплика за лявото и дясното е на път да разклати добрия досега тандем между кмета Иван Тотев и председателя на ОбС Савина Петкова. Но тъй като това не е първата реплика в тази посока на госпожа Петкова  - няма ляво и дясно, има една партия майка, лидерът на ГЕРБ в Пловдив беше предизвикан да направи уточнението, че Пловдив се управлява от дясната партия ГЕРБ, а не от неидентифицирани обекти – нито леви, нито десни.  В уточнението имаше и важен въпрос към Савина Петкова – каква сте, всъщност? Кажете, защото ние искаме начело на ОбС в Пловдив политик с десни възгледи, в противен случай ви сменяме.

Поредното размиване на лявото и дясното от госпожа Петкова дойде след участието й в болшевишкото сборище на Альоша, където  пловдивски сталинисти развяваха знамена на самопровъзгласилата се Донецка република, туриха портрета на Левски до Сталин и показаха табло с някакви герои на Донбас.

Ако Савина Петкова не е очаквала това, което видя на Альоша, трябваше да се разграничи с изявление преди началото на общинската сесия, или да излезе с декларация от името на ДБГ, чийто лидер е в Пловдив. Иначе става активен съучастник на позорището край Альоша и то като официално лице – председател на ОбС.

Тогава има и логика да твърди, че за нея няма значение кой ляв, кой десен, всички са в един кюп. През есента 2015 година Савина Петкова беше избрана за председател на ОбС като компромисна за ГЕРБ фигура и предвид предстоящите тогава общи действия на ГЕРБ и Реформаторския блок в управлението на страната. Тя беше предпочетена пред устремилата се към мястото Дани Каназирева, копнееща да оглави втори център на властта в Пловдив. 

И начинаещите политици ги  учат, че лявото и дясното са сериозни обществени разделения, макар че те не могат да съществуват сами за себе си. Играят своята обществена роля само когато са заедно – в тандем, и се  конкурират помежду си в този тандем , като са длъжни и да си сътрудничат в името на общия интерес.

Дори патриотът Слави Георгиев направи разграничениото, като на същата сесия упрекна Божидар Здравков, че е много десен, но не мисли като десен, а говори като комунист при обсъждането на концесията за стадион "Христо Ботев“.

Това е любимата реплика и на Славчо Атанасов – няма леви и десни тротоари, няма леви и десни улици. Но има леви и десни управленски програми, по които тротоарите и улиците се случват по различен начин.

Липсата на ясно изразен идеологически образ превръща подобни политици рано или късно в политически трупове. Подобна е драмата и на цели формации, които имат претенции да реформират обществото. Нито "Да България“, нито новата структура "Демократична България“ имат смелостта да изразят идеологически позиции – не били леви, нито десни. Но имат претенциите да ги припознаят всички десни избиратели. Това изобщо не е възможно и социологическите проучвания го улавят. Те не признават, че ГЕРБ е дясна партия, но и те нямат претенции да са десни.

Политическият живот в идеологически буламач изглежда твърде комфортен – нито ляв съм, нито десен, удобен за всеки. Но конкретните въпроси изискват и конкретен отговор. На последната общинска сесия той беше зададен: Дали ОбС в Пловдив се ръководи от човек на реформаторската общност, каквато е волята на победителите от последните местни избори. Ако край теб се веят донецки знамена и не ти пука, реформаторската ти същност е сериозно накърнена, направо убита.

Отговорът е в Савина Петкова. Може да го даде и партията ДБГ, която дори напусна Реформаторския блок, за да бута правителството. Ако и официалният отговор е : няма леви, няма десни, всички сме в кюпа на партията майка, да идва Партията.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 13.05.2018 г.
+1
 
 
Няма ляво и дясно в пловдивският парламент.Такива идеи и политики има, но те не се представляват в ОбС. Тука всички са изродени от една "акушерка" и идеите и политиките им са само едно-как да правят пари. Каква дясна партия са ГЕРБ като Бойко е бивш член на БКП и преподавател в академията на МВР.Каква лява партия са БСП като всичките им съветници са предложени от олигарха Гергов.Всички в този ОбС са един конгломерат от интереси,затова гласуват единодушно всичко което им се предложи.
+2
 
 
Абсолютно вярно - Няма ляво и дясно. Има тарикати с много пари и баламурници дето им слугуват. Това е разделението. Айде оборете ме! Ако можете!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: