»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
Ќовини
—порт
—правочник
Ќќ¬ќ
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
ѕловдив
јнализите
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
„итателски
ќбщество
 риминални
»нституции
ƒруги
Ѕизнес
ќбещано пред премиера! —лед 35 г. чакане ѕловдив ще има качествена питейна вода!
»зточник: Plovdiv24.bg 15:34 / 18.05.2018 ќтпечатай »зпрати
©
ѕо инициатива на областни€ управител «дравко ƒимитров беше проведен ≈кспертен съвет във връзка с обсъждане на проекта "¬ъчаУ. Ќа заседанието на ≈кспертни€ съвет, на който присъстваха експерти от всички заинтересовани институции, кметът на община  ричим јтанас  алчев, главни€т архитект и експерти от ќбластна администраци€ Ц ѕловдив, беше обсъдено предложението за ново предпроектно проучване, което ще постави началото на реализаци€та на един от най-стратегическите проекти за ѕловдив и областта, чрез който ще бъде осигурена чиста питейна вода и устойчиво развитие на цели€ регион.

ќбластни€т управител за€ви, че в момента ѕловдив се водоснабд€ва† от кладенци в терасата на река ћарица, които работ€т на помпажен принцип, а качеството но водите не е задоволително. “ой не скри опасени€та си, че при възникване на токов удар, цели€т град би могъл да остане без водоснабд€ване, а и ресурсът на гол€ма част от тези кладенци е на изчерпване. ¬ момента оборудването на помпените станции е доста амортизирано, а част от т€х са монтирани на сравнително ниски коти и са застрашени от наводн€ване и заливане от речните† корита. ¬сичко това доказва категорично както социалната, така и икономическата необходимост от реализаци€та на проекта за водоснабд€ване на ѕловдив и областта от каскада "¬ъча".

ƒимитров не скри, че "¬ъчаУ не е реализиран близо 35 години по различни причини, но сега той лично е поел ангажимент пред премиера, че ще доведе този изключително важен за дългосрочното развитие на региона проект до успешен край, който ще осигури в дългосрочна перспектива качествена питейна вода и ще гарантира здравето на населението в региона. “ой подчерта, че би било добре проектът "¬ъчаУ да бъде реализиран заедно с изграждането на водни€ цикъл на ѕловдив.

≈кспертите коментираха, че водата във водоизточника е с изключително високи качества, а гравитачни€т принцип, по който ще бъде реализиран проектът, е икономически много изгоден. ¬сички присъстващи на ≈кспертни€ съвет б€ха единодушни, че† тр€бва да бъде дадена зелена светлина на техническото задание.  метът на община  ричим, както и представителите на всички заинтересовани институции за€виха, че в заданието са взети под внимание всички техни изисквани€. ¬ проекта ще бъде предвидена възможност на следващ етап системата да бъде развивана и допълнително да бъдат включени нови трасета в посока на област ’асково.


ќще по темата: общо новини по темата: 45
09.01.2019 »
19.04.2018 »
24.07.2017 »
08.06.2015 »
03.10.2013 »
25.02.2013 »
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
-1
 
 
ћного по-лесно е да се възтанови трасето на римски€ аквадукт, който достав€ пр€сна вода от реката при ѕървенец ..
-1
 
 
ѕак ли н€какви избори наближават? рЯШБ
-4
 
 
 олкото и да е качествена водата не € пийте, ако преминава през метални тръби!ќт PVC тръби - може да се пие!
0
 
 
„удесно , но кога ? ƒа не е след още 35 години ?!
 оментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
ќще новини от Ќовини от ѕловдив:

»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« януари 2019 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
¬иж още:
јктуални теми
 онцеси€та на стадион "ѕловдив"
ћеле между роми и българи във ¬ойводиново
√рипна епидеми€ обхвана страната
ѕодземен музей в ѕловдив?
 онцеси€та на стадион "ѕловдив"
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ѕловдив и региона.
e-mail:
јнкета
ўе гласувате ли на предсто€щите местни избори?
ƒа, вече съм решил/а за кого
ƒа, но все още не съм решил/а за кого
Ќе
 олеба€ се
–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
ѕловдивчани във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2004 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Plovdiv24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Plovdiv24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Plovdiv24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—айтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
—татистика: