ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Киро Скалата се изгаври тотално с "шматките" от екшъна в Колодрума
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:40 / 21.05.2018Коментари (2)21019
©
Един от организаторите на боксовата гала вечер в Пловдив Делян Славков коментира пред сутрешния блок на Нова телевизия боя между футболните фенове на Локомотив (Пловдив) и ЦСКА, който помрачи спортното събитие. Той изрази мнение, че е имало провокация, която е целяла прекратяване на състезателната вечер.

"Организацията бе на изключително високо ниво. Всичко, като мерки, които се изискват от закона, беше взето. Охранителната фирма е направила няколко пъти оглед на мястото и с оглед на очакваното събитие, са назначени съответен брой охранители, отворени са определен брой входове, определен е пропусквателният режим. Относно самото събитие – това не бяха хора, дошли да гледат спорт. Това бяха хора дошли да рушат и да спрат това събитие. Те вътре не се сбиха. Аз бях в средата на двете агитки. Имаше провокация. Това бе като един добре режисиран спектакъл. Едните хвърляха столовете, другите обръщаха масите, третите хвърляха бомбичките. Тук целта не бе бой, а спиране“, започна Славков.

"Нашите фенове не са тези. Влизат, както влизат и останалите фенове, както е влязъл пистолет в затвора в София преди броени дни. Вкарани са бомбичките, не мога да кажа как, не съм бил на входа. Щом са вкарани, са намерили начин“, добавя организаторът.

"Казах, че организирането е според всякакви законови изисквания. Вече на входа как е допуснато да влезе такова нещо като бомба и факли, това вече аз няма как да знам. Това е охранителната фирма, която охранява обекта по време на събитието“, продължи Славков.

"Това не бе случаен факт. Това бе насочено към прекратяване на събитието. Те вътре трошаха и хвърляха бомби. Това е безумие. Вътре има деца. Отдавам го това на лични вражди и хора, които не мислят за спорта“, добавя Славков.

Междувременно очевидци на онова, което се е случило в залата и извън нея разказват пред Нова телевизия: "В средата на шоуто се появиха две футболни агитки. Мисля, че на Локомотив (Пловдив) и ЦСКА. Когато те влязоха, изгледаха две-три срещи. Последната среща бе на спортисти от боксов клуб Лаута и от боксовата школа на ЦСКА и след като съдиите присъдиха победа за пловдивчанина, един хвърлен стол запали фитила и започнаха да се мятат столове. Мисля, че се сбиха вътре, в единия край на залата. Веднага дойде охраната, между третата и петата минута и полицията дойде. През това време обаче имаше няколко бомби вътре“, разказва Илия.

Стелияна, която живее в близост до залата, споделя: "Видях от терасата си. Всичко заснех на телефона. 50 човека как бият един, как хвърлят бомбички, как трошат колите, как посягат на полицията, на будката на полицията и помислих, че има футболен мач, тъй като съм нова в квартала Звъннах на 112, казаха ми, че вече има сигнал и така приключи мероприятието. След това, след 20 минути реших пак да запиша, защото за 20 минути не дойде нито полиция, нито линейки и всичко си тръгна мирно и тихо след един час“.

NOVA потърси и представител на Общината, който да коментира случилото се в залата. Заместник-кметът Георги Титюков внесе повече яснота за законовите изисквания: "Подписва се договор с организатора, който трябва да осигури охрана от лицензирана фирма. Прави се план, който се съгласува с областна дирекция на МВР и вече в зависимост от спорта се преценя колко души охрана да има“.

"Това е наистина по-сложно, защото хората ще влизат по-бавно, при подобни бойни вечери да се ползва някаква специална пропусквателна система. В края на краищата никой няма право да се бие нито в залата, нито извън нея. Който си го е позволил, трябва да си носи последствията. Без значение кой е загубил и кой е победил“, добавя Титюков.

В коментарите за случилото се включи и Киро Скалата, който бе промоутър и водещ на събитието. "Правя повече от 18 години такива шоута. Нормално е по време на събитие да се разгорещят страстите. Агитките правеха шоу в началото. Явно когато започна награждаването на втория мач, някой като че ли нарочно хвърли този стол, може да не е от агитките, това запали обаче искрата. Нормално е да се си носят бомби, то е част от тяхното амплоа.

В началото се държаха добре. Вътре не видях да са се сбили. Хвърчаха столове, гърмяха, полицията и охраната ги изтласкаха бързо навън. Даже мислех да продължим. Девет държави идваха тук. Яките спортисти не се притесняват от тез неща. Момчетата от агитките са по 50 килограма шматки, които нищо не могат да направят реално. Просто бързо бяха изтласкани, защото полицаите тук са мощни“, каза Киро Скалата.



Още по темата: общо новини по темата: 9
25.05.2018 »
23.05.2018 »
23.05.2018 »
21.05.2018 »
21.05.2018 »
20.05.2018 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Това си е чист тероризъм, да хвърляш взривни вещества в затворено помещение с много хора. В друга държава за това се лежи в затвора с години, а тук ще ги глобят по 50лв. за дребно хулиганство.
+3
 
 
Да и*а и първенюта допингирани и наркоманизирани...Да ходят на къра да си праят шоу-та,селяндури кухи!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: