ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Лекарка от Пловдив редовно яде бой от съпруга си, печелила повече от него
Автор: Мариана Панчева 13:43 / 29.05.2018Коментари (9)19354
©
29 български жени са загубили живота си вследствие на насилие през миналата година, в 93% от случаите това е станало от ръката на техни близки, любими, съпрузи, роднини. Цифрите разкриха от пловдивската фондация "Джендър алтернативи" на специална пресконференция, анонсираща старт на техен проект за превенция на домашното насилие, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

И още - след свое изследване сред всички държави-членки на ЕС "Евробарометър" е наредил страната ни (с 81%) на първо място по робуване на полови стереотипи. 

"Страшното е, че на повърхността изглежда, че сме се еманципирали, но само така изглежда. А поради факта, че хората смятат, че има равнопоставеност, жената носи двойно тегло - трябва да е хем успешна в професията, хем перфектна домакиня. Това допринася за напрежение в семейството и за слаба самооценка на потърпевшата", коментира адв. Милена Кадиева от фондацията и онагледи думите си с казус от Пловдив - млада жена, успешен лекар, наложила се като име, става жертва на съпруга си - също лекар, който не успял да преглътне факта, че съпругата му печели повече пари. И затова наказанието за жената, успешен професионалист навън, са грозни обиди вкъщи, подмятания, че е некадърна и неадекватна. А заради това, че печели повече пари от него - наказанието е бой най-редовно.

"Тази жена се срамуваше от това, което й се случва и така и не предприе никакви стъпка спрямо съпруга си", коментира тя. 








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Единствено би ме радвало ако жена ми получава повече от мен. е*ати изродите.
0
 
 
За6то тырпите...развод при пырвик 6амар...а не като ку4ки ви пребиват,а вие ги и храните и перете....и не се оправдаваыте с децата,ныама да са нито пырвите,нито последните на разведени родители. Ами се признаыте,4е о6те сте в робство на това какво 6те кайат хората...един йивот имате и не го прахосваыте с идиоти до вас
на 29.05.2018 г.
+1
 
 
Джендър обществото започна да ни "облъчва".Фондации,проекти за превенции,пресконференции, статии,анонимни жертви и какви ли не още други "доводи и факти". Освен самоопределяне на пола и пари за усвояване има в тази насока.
+1
 
 
Да не се срамува и да го остави този комплексарв?є
+5
 
 
Странно- жена лекар, вишист, предполага се да е достатъчно информирана, за да знае, че има права, стига да си ги потърси. Има премълчаване, според мен. Или слабохарактерност. Погоровка гласи- "не е луд, този, който яде баницата...". За да е третирана по този начин, значи го е позволявала. Поставяла е нещо друго над себе си, но това не е извинение. Дори това да са децата, един ден те ще й кажат, че не това са искали за майка си, и че е трябвало да се бори за личното си щастие.
+8
 
 
.....анонсираща старт на техен проект за превенция на домашното насилие....И какво ще съобщават(анонсират) тези джендърки ,като предотвратяване(превенция) на Домашно насилие! Научете се първо да използвате български думи.След това си вкарайте в еманципираните лейки,че Домашното насилие зависи от манталитета и характера на българския мъж.Вие нищо не може да направите освен да защитите жертвата,което и без вас може да се случи ако те търсят ,защита от действащото законодателство. За да се предотврати Домашно насилие,трябва жертвите да си търсят правата и закона да бъде строг и ефикасен на момента.Нито джендърки,нито конвенции могат да променят манталитета на насилниците и неефективноста на институциите!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: