ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Жеги ни очакват в началото на юни
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:30 / 31.05.2018Коментари (0)2227
© Plovdiv24.bg
Летни жеги ни очакват още в началото на юни. И тази година месецът ще започне с по-топло от обичайното за това време на годината време. През първите дни от месеца максималните ще доближават, а на места и ще надхвърлят 30 градуса, като най-топло се е очертава утре – с максимални температури от 29 до 34 градуса. Тогава през по-голямата част на деня ще остане слънчево и топло. Следобед повече облаци ще има над Североизточна България и около планините, където не е изключен кратък дъжд. Това сочи прогнозата на Петър Янков, дежурен синоптик на TВ-MET, цитиран от “Труд".

В понеделник и вторник превалявания и прегърмявания ще има следобед над западните и централните части от страната, докато на изток ще остане слънчево. В сряда от север ще навлиза по- студен въздух. На много места в страната ще паднат краткотрайни, тук-там интензивни валежи придружени от гръмотевици. Ще има и градушки. През периода 7 – 9 юни ще бъде по-хладно, но по-стабилно. Времето ще бъде предимно слънчево, с купести облаци следобед над планините.

В началото на второто десетдневие отново ще се подобрят условията за превалявания, най-вече в планините на Западна България. Към средата на десетдневието летните валежи и гръмотевици ще бъдат по-масови, като отново са възможни градушки. Ще настъпи и понижение на температурите. След временно стабилизиране на времето, в края на десетдневието ще бъде динамично с условия за по-ниски температури и краткотрайни валежи и гръмотевици.

По традиция последните дни на юни ще бъдат по-стабилни с много слънчеви часове и летни температури. Валежите ще бъдат на по-малко места и главно в планините. По-масово ще вали около 24 и 28 юни. Средните максимални температури за целия юни ще бъдат между 25 и 30 градуса, а средните минимални: между 12 и 17 градуса.

Народната метеорология включва прогнози за времето, които са основани на традиционните познания и наблюдения върху движението на небесните тела, атмосферните явления, поведението на животните, състоянието на дърветата и растенията. Когато на Еньовден (24 юни) овчарското куче лежи свито на кълбо, ще има много студена зима, а ако е проснато, зимата ще е мека. Ако на Петровден (29 юни) духа вятър, по Коледа ще вали сняг. През повечето дни от юни слънчевата активност ще бъде ниска. Земното магнитно поле ще бъде спокойно, а магнитни бури не се очакват почти през целия месец.

Временно повишаване на геомагнитната активност се очаква около 2 и 29 юни, когато са възможни и слаби до умерени магнитни бури, засягащи основно полярните области на планетата. Юни е първият летен месец и тази година ще посрещнем лятото на 21 в 07.24 часа, когато слънцето влиза в знака на Рак. С приближаване на лятото се повишават температурите и все по-често над страната се настаняват топли въздушни маси на умерените и тропическите ширини. В такива условия обикновено времето е слънчево, а в равнините горещо.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: