ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Скандална общинска табела намали територията на България до неузнаваемост
Автор: Васил Динев 22:29 / 12.06.2018Коментари (15)11499
Как се харчат пари и се пишат небивалици по табелите на основен булевард? Това попита в сигнала си до Plovdiv24.bg редовен читател на медията. За какво обаче става дума - нека чуем: "Смятам за крайно нередно случващото се да се харчат пари и такъв да е резултатът.

Държа да кажа, че опитах чрез телефонни разговори, не един, никой от Общината и администрацията не прояви интерес. Толкова ли е голяма като площ нашата държава и така ли се дава пример от институциите? Искам да отбележа, че видях поне 3 табели като тази, вероятно са повече. Говорим за бул. "България" в Пловдив по цялото продължение"...







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Ще бъде интересно да се проследи колко време ще отнеме на "отговорните лица" от общината да поправят грешката. Ако въобще я поправят... :)
0
 
 
Също и след съкращенията на мерни единици като m, km, g, kg и т. н. НЕ се поставя точка, освен ако не са в края на изречението. Във форума и фейса нека всеки си пише както знае /или не знае/, но в официални табели, за които е платено с обществени средства, неграмотността е недопустима. Тези табелки са показателни както за нивото на колегите графични дизайнери, така и за нивото на общинските служители, одобрили текста.
0
 
 
Иначе дадоха една торба с пари,но последващ, контрол какво се монтира,кой да гледа софрата е раздадена, сега за чия сметка ще се напишат нови табели,сигурно общината пак ще се бръкне с някой лев....чок пара.
0
 
 
И без превода също е квадратни МЕТРА. Някой виновен, наказан ? Да направи нови табели за своя сметка ? Да вземе отношение по въпроса ? ... Или както винаги виновни няма, или системата е виновна ...
0
 
 
Държавата България не е от 681 и не е от хан Аспарух основана.Много по стара е и дори Аспарух не е хан ,а Кан.Кан е българската титла....шах е персийска.А за кв.м е просто една голяма нива 1100х1000 метра ,близо 111 декара :) Да накарат някой служител на общината да монтира по едно К пред m,moже и с четка да го напише.
+3
 
 
Грешката тук не е в запетаята, а в кв.м. Територията на България е в КВ.КМ. Така че доста са ни отрязали от размера!!!!
на 13.06.2018 г.
+2
 
 
Скандално е разбира се! Този булевард носи най-святото име,по-ценно и скъпо и от тези на просветителите и освободителите. Освен това е и главният булевард в града,от републиканската пътна мрежа. Не е фатална грешката,фатално е че са произведени и монтирани поне 20 такива табели по протежението на булеварда и това не е забелязано нито от производителя,нито от собственика в лицето на общината,нито на хората монтиращи табелите! Но няма и как да е иначе с такива буквояди и запетайчици като peter23 който отлично знае английската граматика,но смята,че България е с размерите на квартала в който са монтирани въпросните табели! Възмутитело е също така,че немалко от тези табели вече са нашарени,по начин непозволяващ да се прочетат и то от такива драскачи,които определено не са я прочели преди да я надраскат,нито пък знаят нещо от написаното по тях.
-5
 
 
Със запетая се отделят всеки три цифри след хиляда когато се пише на Английски. Десетичен знак там е точката. Преводачът правилно е посочил цифрата на табелата. Как само обичаме тук да знаем много и да се оплакваме!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: