ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Гръмна голям скандал в Пловдив! Фалшифицирали картините на един от най-големите?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:38 / 13.06.2018Коментари (1)40465
Кольо Карамфилов
Приятел на покойния художник Кольо Карамфилов фалшифицирал картините му и ги продал като негови. За скандалния случай алармира синът на твореца Росен Карамфилов. Според Росен, репликите са направени от Владимир Шишков, който ги е продал като оригинали на Юлия Константинова. Карамфилов-младши се свързал с колеги и приятели на баща си, които потвърдили, че четирите картини са фалшификати. "Кольо Карамфилов е един от най-големите български художници. Не е достатъчно само да го подпишеш, за да се превърнеш в него" - пише синът в обръщение до Шишков.

Ето пълния текст на публикацията на Росен Карамфилов в социалната мрежа:

Внимание! Трябва да споделя нещо важно. Нещо, което от няколко дни ми е заседнало като буца в гърлото. Нещо, което отказвах да повярвам. Нещо, което е извън пределите на морала и на липсата на такъв. Тези четири картини са фалшификати на баща ми, Кольо Карамфилов. Живописи. Платна. Погледнете ги, дами и господа. Просто ги погледнете. Това не е Кольо. Искам да обърна внимание, че още десет човека, художници потвърдиха. Ще попитате кой извърши престъплението. Веднага ви казвам името на човека, продал и на всичкото отгоре най-вероятно нарисувал тия отвратителни реплики. ВЛАДИМИР РАДУЛОВ ШИШКОВ. Приятел. Човек сядал на една маса с баща ми. Сега ме е блокирал и сигурно няма да види тоя пост, но дано племенниците му, с които впрочем съм близък, му предадат.

Чудя се как спи. Чудя се как не го е срам от самия него. Но той е такъв. Всички това ми казват. Аз обаче, като единствен наследник на Кольо Карамфилов, няма да оставя нещата така. Владо направи огромна грешка и ще си плати скъпо за нея. Познавам жената, на която са продадени картините. Юлия Константинова. Имам и доказателства за случилото се. И вие помогнете, с каквото можете. За да спре тая гавра. Кольо Карамфилов е един от най-големите български художници. Не е достатъчно само да го подпишеш, за да се превърнеш в него. Защо не помисли за това по-рано, скъпи Владо?! Вече е твърде късно. Сега светът ще ти стане тесен. Обещавам.

Кольо Карамфилов (7.12.1963 г. - 12.01.2014 г.) е сред най-успешните български художници. Завършил е Националната гимназия за сценични и екранни изкуства през 1982 г. Още съвсем млад той печели няколко награди и е приет в СБХ, без да му се налага да следва в Художествената академия. Основател е на две от най-авангардните групи у нас – "Ръб" и "Диско 95".

Карамфилов беше един от най-силните наши художници, но и катализатор за средите на изкуството, ключова фигура в артистичната бохема на страната, отбелязва "Площад Славейков". Кольо беше цяла вселена, невъзможно бе да се отдели художника от човека от артиста и музиканта Кольо Карамфилов. "Свиреше на китара, пееше по неподражаем начин и нямаше по-добър разказвач на вицове от него“, казват близките му. Приятелят му – поетът Елин Рахнев, го сравнява с Пабло Пикасо.

Припомням, че малко след смъртта му, от ателието му в Садово са откраднати всичките му картини, както и металните плочи, приготвени за отпечатъци на графиките му. Кражбата така и не бе разкрита.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
За мъртвите или добро, или нищо, а синчето си го бива! Бащичко.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: