ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
СМЕ с безкрайно нелеп опит да оправдят неуредиците около концерта на Стинг
Автор: Васил Динев 08:16 / 22.06.2018Коментари (0)6321
© Plovdiv24.bg
Когато има нужда от най-четената медия в Пловдив, микрофонът на Plovdiv24.bg е желан събеседник и медиен партньор за СМЕ!
От СМЕ изпратиха писмо в което се опитаха по безкрайно нелеп начин да се оправдаят за скандалите и неуредиците около концерта на Стинг в Пловдив. Като коректна медия, го публикуваме без редакторска намеса...

Уважаеми дами и господа,

Във връзка с отвореното писмо на три пловдивски медии, съдържащо обвинения за отнето право на достъп за отразяване на концертите на Sting на 19 и 20 юни в Античен театър Пловдив, бихме искали да поясним, че това абсолютно не отговаря на истината. Считаме за напълно излишно създаването на напрежение в медийното пространство с неточна информация.

Редът за акредитации на журналисти, фотографи и достъпът на медии на международни концерти, е регламентиран от години.

1.      След анонсиране на концерта, организаторът е длъжен да информира мениджмънта на артиста за маркетинг стратегията си, медийните си партньори и постъпилите искания за отразяване на събитието.

2.      Мениджмънтът на артиста лимитира допустимата бройка акредитации, като се ръководи от рейтинга, жанра и аудиторията на съответната медия, както и от очаквания принос за популяризация на концерта.

3.      Този процес е динамичен и обикновено завършва около един месец преди съответната дата на събитието. Няма никаква възможност журналисти, сетили се в последния момент, да бъдат акредитирани за концерти, особено в случаите, когато те са напълно разпродадени или със силно лимитиран капацитет.

Ето затова сме безкрайно учудени от позицията на главния редактор на вестник "Марица“ Руси Чернев. На медията бяха предоставени не една, както е редно, а цели две акредитации за журналистите Русана Пашова и Иван Кирев и не виждаме никаква причина за недоволство. Кирил Налджиев от plovdiv24.bg въобще не ни е изпращал заявка за акредитация, а Ивайло Дернев и Димитър Семков от "Под тепето“ ни изпратиха такава в последния момент, около седмица преди събитието, и е очевидно, поради гореспоменатите правила, че  отговорът ни беше негативен.

Надяваме се, че за всички е ясно, че претенциите на въпросните медии в отвореното им писмо за някакъв вид професионална дискриминация, нямат никакво основание.

С уважение,

Иван Несторов

Управител на Sofia Music Enterprises

... но ще си позволим да го изкоментираме.

Ще започнем със снизходителния тон на писмото, че претенциите са от три пловдивски медии, като ще направим уточнението, че това са трите пловдивски медии, които се четат и имат авторитет в Пловдив. Правим това уточнение, защото в изброените точки се говори за преценка, за рейтинг на медиите и т.н. Очевидно хората, писали писмото и канили медии, си нямат и понятие от рейтинг на медии, защото само Plovdiv24.bg като медия е много по-четена от много от националните медийни партньори на СМЕ.

Много е важно за пореден път да припомним, че това не е частна инициатива на СМЕ, а е част от културния календар на Пловдив, финансира се и с пари на пловдивските данъкоплатци и именно пловдивските данъкоплатци, платили в немалка степен този концерт, бяха лишени от адекватна и качествена информация около него.

Пределно ни е ясно, че за концерт на Стинг няма нужда от реклама, затова и на СМЕ не им бяхме "интересни" преди този концерт. Беше гарантирано, че Античния, ще се напълни и за двете дати.

Най-малкото обаче е некоректно да се бълват подобни нелепици и правила, след като преди това за доста по-непопулярни събития си търсил тези медии за партньорства и популяризиране на събитието ти с цел да го продадеш. И изведнъж за следващото събитие, за което не ти е необходима популярност на местно ниво, каниш само софийските си медийни дружки.

Факт, който аристократично пропускат от СМЕ в правото си на отговор, е че на акредитирани пловдивски журналисти на входа им е била отнемана техниката.

Не на последно място, тази тема е важна, за да осъзнаят много хора в Пловдив, че харчат парите на пловдивчани с подобни събития, а не техните собствени и е време да се размърдат и за започнат да демонстрират поне малко професионализъм в това което правят или  по най-бързия начин да се изметат от удобните кресла, в които са се настанили, за да не се червим всички по време на ЕСК 2019.


Още по темата: общо новини по темата: 7
20.06.2018 »
19.06.2018 »
19.06.2018 »
06.06.2018 »
02.03.2018 »
14.12.2017 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: