ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Обявиха кои са най-добрите хотели и ресторанти в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:55 / 13.07.2018Коментари (1)14683
Note Di Vino
ул. "Димитър Талев" N87

12 коментара за Note Di Vino
Landmark
ул. "Св. Валентин" N1

0 коментара за Landmark
Jagerhof
ул. "Съединение" N4

3 коментара за Jagerhof
На тържествена церемония в Малката раннохристиянска базилика снощи бяха връчени Вторите годишни награди в туризма на Община Пловдив, чиято цел е да стимулират конкуренцията в туристическия бранш и да подобрят туристическия продукт в Пловдив чрез отличаване на най-добрите практики и постигнати резултати за изминалата  2017 година. Водещ на церемонията бе актьорът Стефан Лозанов, за музикалния фон се погрижи "Биг Бенд Пловдив", с диригент Николай Гешев.

Събитието откри официално заместник-кметът по "Култура и туризъм“ Александър Държиков, който поздрави присъстващите от името на Кмета на Пловдив инж. Иван Тотев и от свое име, като отправи специална благодарност към организаторите от Консултативния съвет по туризъм в Община Пловдив, за добрата работа и положените усилия в целия процес на номиниране, гласуване и организация на вторите годишни награди. Получени бяха и два поздравителни адреса – от Министъра на туризма Николина Ангелкова и от заместник-министъра на културата Амелия Гешева.

От 2 до 25 май, отдел "Маркетинг и реклама“ към Общински институт "Старинен Пловдив“ набираха кандидатурите в тазгодишните категории за: "Най-оригинален нов туристически продукт“, "Най-оригинално събитие в областта на туризма“, "Най-добри резултати за хотелиерската индустрия“ и "Най-атрактивно заведение“. След обработка на данните Експертна комисия към Консултативния съвет по туризъм в Община Пловдив излъчи победителите в категорията "Най-добри резултати за хотелиерската индустрия“, както и номинациите в останалите категории.

В категорията "Най-добри резултати за хотелиерската индустрия“ се състезаваха местата за настаняване в категориите: 1-2 звезди; 3 звезди; и 4-5 звезди. Наградите връчи Еню Енев.

В категорията места за настаняване 1-2 звезди  победител стана хотел "Интелкооп“ с 59,74%  средна годишна заетост и рейтинг в Booking 7,7. В категорията места за настаняване 3 звезди  победител е семеен хотел "Бизнес хотел Пловдив“ с 62% средна годишна заетост и рейтинг 8,8. В категорията места за настаняване 4-5 звезди победител е "Ландмарк крийк хотел“ с 61% средна годишна заетост; оценка 9.2 рейтинг в Booking и оценка 4.5 в Tripadvisor.

В категорията "Най-атрактивно заведение в Пловдив за 2017 г. данните от анкетата  отредиха третото място на ресторант "Ноте Ди Вино“ и "Сол и Пипер“. Второто място си поделиха бирария "Йегерхоф“ и "Уиски бар Империал“. Онлайн-гласуването излъчи за безспорен победител на първо място в категорията ресторант "Торо Гранде“ с 41,2%.

В категорията "Най-оригинален  нов туристически продукт в Пловдив за 2017 г.“, наградите връчи Васил Антонов – управител на Туристическа агенция "Антонов", член на Консултативния съвет по туризъм и член на Българската асоциация на туристическите агенции.

Второ място спечели "Дан Травел" ЕООД с продукта Opera & Gourmet Tour 2017 - компилация от фестивален и културно-исторически, винен и кулинарен туризъм, изцяло съсредоточен в Пловдив и региона. За най-оригинален туристически продукт за град Пловдив за 2017 г. анкетното гласуване определи на първо място кандидатурата на "Филипополис тур" ООД за  "Пловдив и на 20 минути от него - култура, вино и свещени места“ с 67,3% от гласовете.

В категория "Най-оригинално събитие в областта на туризма в Пловдив за 2017 г.“, наградите връчи Виктор Янков. Трето място спечели 10-то издание на "Национална кулинарна купа на България“, чийто организатор е Българската асоциация на професионалните готвачи. Второ място и грамота спечели Международен фестивал "Балканска огърлица 2017“ на Регионална занаятчийска камара -  Пловдив. За най-оригинално събитие за 2017 г. анкетираните определиха на първо място с 48,1% фестивал "Дефиле на младото вино", чийто организатор е Съветът по туризъм – Пловдив.

Извън статута на Вторите годишни награди в туризма за 2017 г., бяха връчени и няколко специални награди от заместник – кмета инж. Александър Държиков. Плакети за изключителен принос бяха връчени на: Държавна опера – Пловдив, чийто творчески постижения са получили международно признание на множество престижни сцени. Поредицата от ежегодни фестивали, провеждащи се на Античния театър, привличат стотици хиляди туристи и са не по-малко вълнуващи за жителите на града. Фондация "Музикартисимо“ за Международен фестивала "Дни на музиката в Балабановата къща“, носител на множество награди и признания в страната и чужбина; фестивал, който съумя да се утвърди като емблема на Стария град и да се разрасне в един от най-елитните културни формати в Пловдив. Фондация "Пловдив 2019“ – за усилията, които полага екипа на фондацията, за да може проектът "Пловдив - Европейска столица на културата 2019“ да бъде много успешен и гордост не само за жителите на града, но и за цяла България. Плакет за "Най-оригинална туристическа атракция получи Природонаучният музей за зала "Тропик“.

В края на церемонията бяха изтеглени имената на трима души от общо 1557 души, които взеха участие в онлайн – анкетата, свързана с Вторите годишни награди в туризма на Община Пловдив.  Както бе обявено, трима от участниците, попълнили анкетата, спечелиха награди, осигурени от Държавна Опера Пловдив, Гайо Шоколади, както и от Общински институт "Старинен Пловдив“. Наградите са: покана за двама за спектакъл по избор, част от фестивала Opera Open 2018; шоколадов тур за двама в работилницата на ГАЙО; и комплект от най-новите сувенирни продукти на Общинския институт - уникалните по рода си одеялце и фишу, които всеки турист, а и жител на Пловдив вече може да си закупи от туристическите центрове в града.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Предлагам билков чай за регулиране на теглото .
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: