ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Само в Plovdiv24.bg: Неизвестни досега детайли около стрелбата между цигански кланове в Пловдив
Автор: Мариана Панчева 16:41 / 24.07.2018Коментари (0)13604
Пловдивският Окръжен съд започна делото срещу баща и син - Рангел и Румен Рангелови, обвинени в опит за умишлено убийство на свои съседи от "Шекер махала", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Случката е от вечерта на 2 юли миналата година, сътвореното от двамата меле обаче съвпадна с един от големите протести, които се провеждаха по това време в Асеновград срещу битите от роми млади спортисти и за малко не нажежи обстановката и в Пловдив. По-късно се оказа, че драмата от Шекера е любовна, причината е заигравката на Румен (по прякор Лийсън) с чужда жена  и засяга наранената чест на две ромски семейства. 

Срещу Румен е повдигнато обвинение в това, че по хулигански подбуди, по начин и със средство, опасно за живота на мнозина, извършил опит да умъртви умишлено 8 души, между които и две деца (деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини) а също и за това, че е държал огнестрелно оръжие – ловна пушка 12-и калибър и боеприпаси за огнестрелно оръжие, без да има за това надлежно разрешение.

Баща му Рангел също ще отговаря за опита за убийство. Неговата неосъществена жертва Али Шабан днес първи бе разпитан от съда.

В края на юни миналата година Али се върнал от Германия, където работил като чистач, за да види голямото си семейство, стана ясно в залата. Инцидентът на 2 юли започнал със среща между него и Рангел. Рангелов се прибирал с буса си и минал покрай дома на чичовците на Али на ул. "Латинка", самият Али живеел наблизо, в дадения момент си бил взел кафе от барче точно срещу дома, станал обект на по-нататъшното нападение. Рангелов намалил, заради легнал полицай, и Али попитал какво става и защо му пращат полицаи.

Всъщност ден по-рано снаха на Али замерила сина на Рангел с чехъл, защото псувал детенце от семейството (както стана ясно в съдебната зала - детето било на фаталната Недет, заради която пламнала враждата и която след инцидента се преместила да живее в Германия) и Румен пратил полиция на семейството на Али. При срещата си със стария Рангелов Али казал, че има стари родители и не е хубаво дето има пращат полицаи, Рангел обаче казал, че всички ще ги изтрепят. В този момент, по спомен на Али, се появил и Румен с голяма ловна пушка и започнал да стреля. С него имало още около десет души от родата му. 

Първият изстрел бил неточен и с него Румен уцелил буса на баща си, стрелбата продължила 5-10 минути, от нея пострадали мнозина, включително и деца, разказа потърпевшият. Баща му пък слязъл и го наръгал с нож в гърба. Нападнатата рода на Али се изпокрила в дома на ул. "Латинка", залостили железните врати. Рангелови обаче напирали, бутали по вратата, чукали, опитвали да влязат; хвърляли шишета, керемиди, викали "Да ги трепем". 

В болницата Али изкарал 10 дни, оперирали го, лекарите му казали, че ударът с нож за малко не засегнал "ципата" на сърцето му.

"Преди инцидента с Румен бяхме приятели, комшии сме, постоянно беше в нашия двор", сподели пред съда мъжът. Всичко обаче се променило, след като започнал любовни отношения със снаха му.

"Бусът спря и започна да се стреля", спомни си и едно от пострадалите дечица, роднини на Али. "Мен ме раниха. Аз много се уплаших", сподели то, момченцето успяло да се скрие под спряла наблизо каруца. Делото продължава с разпит на още свидетели.



Още по темата: общо новини по темата: 11
04.11.2019 »
06.11.2018 »
28.08.2018 »
09.07.2017 »
06.07.2017 »
06.07.2017 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: