ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (19) | Вчера (18)
С 6-о място на Денис Димитров завърши Световното по кану-каяк в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:20 / 29.07.2018Коментари (0)3353
България завърши Световното първенство по кану-каяк заюноши, девойки, мъже и женидо 23 години с 6-о място на Денис Димитров на 500 м едноместен каяк при юношите. Победител във финала стана Тибор Бенедек Кош (Унгария), пред Брандструп Расмус Кнудсен (Дания) и Боян Зделар (Сърбия).

Добро представяне през днешния ден на 500 м записа и четворката ни каяк при юношите Иван Пенчев, Теодор Асенов, Димитър Димитров и Стилиян Емануилов, която спечели финал Б.

"Удовледворен съм от резултата и на двуместен, и на едноместен каяк. За мен е важно, че се раздадох, състезавах се със сърцето си и си оставих дробовете на пистата. Чувството да се състезаваш на родна земя е невероятно. Да те подкрепят толкова много хора – родители, приятели, цялата агитка. Уникално! Искам да благодаря специално на родителите си, че винаги са били до мен и са ме подкрепяли. Вярвам, че с тренировки ще постигна още много, но имам и много върху какво да работя и ме чака сериозен труд“, каза Денис, който сподели, че ако бъде изграден вторият гребен канал в Пловдив, съоръжението със сигурност ще стане едно от най-добрите в света.

България завърши Световното първенство с четвърто място на Денис Димитров и Радослав Стефанов на 1000 м двуместен каяк, 6-о на Ангел Кодинов на 200 м едноместно кану при мъжете до 23 години и 6-о на Денис Димитров на 500 м едноместен каяк. 

"Денис е уникален състезател. Както той, така и Ради. С тази физика да гребе по този начин на 500 м е нещо изключително. И Денис, и Ради имат страхотно бъдеще и ако продължават по този начин, ще го покажат“, каза треньорът на националните ни отбори Милко Казанов.

Той коментира и генерално българското участие.

"Добро представяне, въпреки че очаквах малко повече, но за съжаление не се получи. Много съжалявам за Ангел, но явно вирусът, от който се разболя, си оказа влияние и той не успя да се възстанови за 1000 м и да покаже това, което наистина може. Юношеският каяк се представи на много високо ниво. Млади момчета, които подобриха класирането си от Европейското преди месец. Изпуснаха медал, който си беше техен, но за жалост залитнаха точно преди финала. За това съжалявам най-много“, заяви Казанов.

Бронзовият медалист от Олимпийските игри в Атланта сподели какво би означавало изграждането на втори гребен канал.

"Най-накрая Пловдив да се сдобие с допълнителен гребен канал, ще бъде нещо уникално. Това ще ни отвори допълнително много врати, защото вече има решение на Международната федерация, че канал, който няма помощно съоръжение, не може да приема големи първенство. А проектът, с който съм запознат, ще е много полезен и за гражданите на Пловдив“, каза Казанов.

По време на първенството заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков заяви, че е реалистично вторият канал ще бъде завършен до края на 2019 или средата на 2020 г.

По време на церемонията по закриването на Световното първенство президентът на Българската федерация по кану-каяк Васил Мирчев обяви, че с показаното ниво на организация и професионализъм и с очакваното предстоящо изграждане на загряващия канал България би могла да приеме и Световно първенство по кану-каяк за мъже и жени.
Още по темата: общо новини по темата: 40
11.02.2019
01.10.2018
17.09.2018
15.09.2018
14.09.2018
14.09.2018
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Юноша на Ботев вкара от воле за отбора на Вили Вуцов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: