ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (19) | Вчера (18)
Грациите на Тракия в конкуренция с 200 гимнастички от 15 държави на "Царица Маргарита"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:54 / 30.08.2018Коментари (0)3727
©
200 състезателки от 15 държави ще участват в международния турнир по художествена гимнастика за приз "Царица Маргарита". 26-ото издание на престижната проява е на 1 и 2 септември в зали "Младост" в Двореца на културата и спорта във Варна. Организатор на турнира, който води началото си от 1992 година, е Анелия Атанасова.

Варненското състезание е само седмица преди световното първенство, домакин на което е София. На практика публиката в морската столица ще "загрее“ за предстоящите емоции от шампионата на планетата.

Надпреварата на грациите край морето е в две паралелни състезания. Първият турнир е по ФИГ (Международната федерация по гимнастика). В него ще видим изпълненията на артгимнастички от Азербайджан, Германия, Индия, Канада, Киргизстан, Норвегия, Румъния, Турция, Черна гора и България. Състезанието по ФИГ е индивидуално, в многобой и шампионат на уредите в две възрастови групи – девойки старша и жени.

В програмата ще видим и демонстративни изпълнения на турския национален ансамбъл. Любопитното е, че този отбор се води от нашата известна треньорка Камелия Дунавска, а в него играят българските момичета Емилия Радичева и Александра Митрович. Ансамбълът на Камелия е носител на сребърни медали от многобоя в Нанджин (Китай) на вторите младежки Олимпийски игри 2014.

С интерес ще наблюдаваме и съчетанията на 4 гимнастички, които от Варна заминават за участие на световното първенство. Това са Ноеми Пешел от Германия, Мегана Гундлапали от Индия, Йована Маркович от Черна гора и състезаващата се за Норвегия наша гимнастичка Анна Стоянова.

Момичетата на Германия в турнира на ФИГ ще бъдат водени от именитите руски треньорки Наталия Раскина и Юлия Раскина. Юлия е олимпийска вицешампионка от Сидни 2000.

Паралелно ще се проведе и клубен турнир. За него са заявили участие гимнастички от 9 български клуба - "Черноморец" (Бс), "Етър – Елит" (ВТ), "Импала" (Стара Загора), "Левски – Триадица", МИГ Гергана 90"  (Дч), "Олимпик" (Кюстендил), "Тракия" (Пд) и варненските "Чар – ДКС" и "Грация". Тук ще видим още 7 отбора от чужбина - от Чили, Палма де Майорка, Гърция, Центъра на Ирина Винер (Русия), Черна гора, Италия и Румъния.

Биляна Писова, Биляна Везирска, Мария Спасова и Лидия Василева, които ще представят школата на "Левски - Триадица“ в клубния турнир, са бронзови медалистки от европейското първенство за девойки Будапеща 2017. Те заедно с Галатея Герова,  Вая Драганова, Мария Спасова и Бояна Гелова бяха в състава на ансамбъла - девойки, който участва и на четири състезания от Световната купа.

Програмата в клубния турнир предвижда само шампионат на уредите, без класиране за многобой. Гимнастичките ще бъдат разделени в няколко възрастови групи според годината си на раждане. Участие в клубното състезание са заявили и 15 ансамбъла.
Още по темата: общо новини по темата: 82
04.12.2020
13.11.2020
11.09.2020
12.05.2020
14.03.2020
02.03.2020
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Юноша на Ботев вкара от воле за отбора на Вили Вуцов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: