ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Вие попитахте кмета, време е за отговорите! Част 3: Колодрума и зоологическата градина
Автор: Мариана Панчева 06:00 / 17.09.2018Коментари (16)13582
© Plovdiv24.bg
В рубриката на Plovdiv24.bg "Питайте кмета" продължаваме да публикуваме отговорите на кмета на зададените от вас - нашите читатели, въпроси. Днес на дневен ред са важните въпроси около Колодрума и зоологическата градина.

"Зала Колодрума отговаря на абсолютно всички изисквания за първенства от най-висок клас и писмото от Федерацията по волейбол много ясно и категорично казва това", заяви Иван Тотев пред камерата на Plovdiv24.bg

"Ние това го знаехме. Не може "Марица" да играе Шампионска лига в Колодрума, а някой да излезе и да каже, че залата не отговаря на никакви условия. Но в общественото пространство тези гласове надделяват, защото не са толкова много, но са силни", коментира градоначалникът.

По думите му една от причините за ситуацията е непостигнатото споразумение с Федерацията по волейбол за провеждащото се в момента Световно първенство. Споразуменията, обаче, са многопластови, зад кадър има куп други фактори, които хората не виждат и причините категорично не са в Пловдив. 

"Ние страдахме, че Пловдив не е домакин, ала причините не са в Пловдив, те са някъде другаде. Но след това внушението защо първенството не е било в Пловдив и свързване на това внушение с качеството на залата, ни обиди. Бе голяма горчивина за нас, тъй като залата е прекрасно съоръжение."

Затова и писмото, с което Българската федерация по волейбол кани Пловдив да домакинства турнир от волейболната лига на нациите за мъже е огромно облекчение. Освен всичко в залата вече са запазени 80 дати със събития до есента на следващата година, разкри кметът Иван Тотев.

Зоологическата градина

"В момента няма абсолютно никаква причина да не се строи Зоологическата градина. Правим всякакви срещи с проектантите, с изпълнителите, с надзорната фирма. Сега ми обещават, че до седмица ще започне строителството. Няма никаква парична да не се строи. Ако то не се случи, ще потърсим нова надзорна фирма. Вече го приемам лично, сякаш ми се случва невидим саботаж. Но категорично съм дал срок да започне строителството, ако не - ще сменяме хората, които работят там. Повече не мога да търпя", коментира градоначалникът.

По думите му за довършването на Зоопарка трябват още около 30 дни, категорично решение на Общината е да се работи максимално бързо. Надеждите са и за окончателно спечелване на делото с еколозите. 

"То няма отношение към самото строителство, а към приемането на обекта, което е различно", обясни Тотев. "Спорът е много простичък – той е дали Зоопаркът е в НАТУРА. Ясно е, че не е, там не минава граница на НАТУРА. До него има заведение, то в НАТУРА ли е? За пловдивчани  е ясно, но за еколозите явно не е", описа казуса с делата и Зоопарка Тотев. 

А какво още каза той по този въпрос - вижте в репортажа на Plovdiv24.bg. 



Още по темата: общо новини по темата: 7
25.09.2018 »
25.09.2018 »
21.09.2018 »
20.09.2018 »
14.09.2018 »
13.09.2018 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
За Световното първенство по Волейбол за да не се избере Пловдив има 2 причини.Едната е Русе.Там залата е ЧАСТНА и братя Бобокови си платиха на Данчо Лазаров -шефа на БФВ да имат мачове в предварителната група.Варна бе без алтернатива за едното място,оставаше второто.София бе ясно,че ще приеме мачове след предварителните групи,защото Армеец бе заета от Световното по художественна гимнастика. И в мотивите на червения боклук и председател на БФВ бе да изберат Русе,понеже видите ли освен нова зала,били близо и до столицата Букурещ,което можело да предизвика зрителски интерес от съседите.Още повече ,че и съседния Гюргево е от другата страна на Дунав и не е малък град.До тук с официалния мотив...да се избере Русе.Неофициалния е,че това корумпирано и долно говедо е силно и си решава сам на къде да върви волейбола ни.Обича и парите.На братя Бобокови им трябва да си изплащат тази зала и им трябва реклама!И затова Русе заедно с Варна са двата града в България.В Италия са Бари и Флоренция.Къде къде има по големи градове със зали,но те си знаят за избора в предварителните групи.Ако залата в Пловдив не ставаше,нямаше БФВ да ни "компенсира" с турнир от Лигата на нациите(бившата Световна Лига),която понякога е едно мини световно!
+3
 
 
Ако не бяха шепа пишман патриоти , еколози и една бивша районна кметица да бълват доноси и пасквили до всички институции, отдавна градината щеше да е факт.
-4
 
 
Най-удобно пропуска да уточни, че общината (т.е. ние) ще трябва да плати едни 80 хил. лева за да се играят тук тези мачове от волейболната лига. Аз му казвам на това подкуп, как ще го нарече кметът - остава да видим. Но най-вероятно ще мълчи като комунист на разпит (или на изпит).
-3
 
 
По два мача и чалга събор на година. За 50 милиона, толкова.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: