ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
УХТ откри новата академична година с обновени учебни корпуси
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:31 / 25.09.2018Коментари (0)6587
Университетът по хранителни технологии откри новата академична  година с изцяло обновени учебни корпуси по проект "Изграждане на модерна образователна инфраструктура“  на Оперативна програма "Региони в растеж“. Ректорът на университета д.т.н. проф. Кольо Динков, заместник-министърът на образованието и науката Петър Николов и областният управител на Пловдив Здравко Димитров прерязаха лентата на нова мултифункционална зала, оборудвана с мултимедийна конферентна система, която зала ще бъде използвана и като учебна, и като презентационна.

816 новоприети студенти, които ще се обучават в квалификационно-образователните степени "бакалавър“ и "магистър“ прекрачиха прага на висшето учебно заведение, което през октомври ще отбележи своя 65-годишен юбилей. Стартът на новата академична учебна година бе даден с тържествена церемония в аула "проф. Милен Бешков“. Гости бяха зам.-министърът на образованието и науката Петър Николов, областният управител Здравко Димитров, ректорите на Аграрния университет проф. Христина Янчева и на АМТИИ – проф. Милчо Василев, бившият ректор на УХТ проф. Димитър Хаджикинов. Поздравителни адреси бяха получени от кмета на Пловдив инж. Иван Тотев, от председателя на Съвета на ректорите проф. Любен Тотев, от Съюза по хранителна промишленост и Националното представителство на студентските съвети.

"Убеден съм, че ще успеете“, обърна се към студентите ректорът на университета проф. Кольо Динков. "Вярвам във вашата любознателност, която ние, вашите преподаватели, ще насърчаваме. Нещо повече – ще бъдем ваши добронамерени партньори в усвояването на знания, в преодоляването на трудности, в търсенето на отговори на предизвикателства“, добави още проф. Динков.

Той подчерта, че едно от основните предимства на студентите, които завършват Университета по хранителни технологии, е успешното им реализиране на пазара на труда. "Големият брой предприятия в областта на хранително-вкусовата промишленост и фактът, че университетът е единственото в страната висше учебно заведение в сферата на хранителните технологии, гарантира на випускниците успешна професионална реализация и те попадат в категорията на най-търсените от работодателите в тази област. Неслучайно в мениджърските екипи на редица компании като водещи фигури се проявяват специалисти, дипломите на които са с логото на Университета по хранителни технологии“, посочи проф. Динков.

"Много често се казва, че студентските години са най-хубави. Отдайте се на всички мигове в следващите 5-6 години. Попийте всичко в средата, в която влизате. Общувайте с преподавателите максимално. Не превръщайте престоя си в университета в нещо формално. Защото тук е вашето място. Тук ще се социализирате и станете част от обществото ни. Може би тук ще намерите и вашите партньори в семейството. Отдайте дължимото на това време. Защото то е едно ново начало за вас“, обърна се към студентите и зам.-министърът на образованието и науката Петър Николов.

По традиция ректорът на университета проф. Кольо Динков раздаде студентските книжки на кандидат-студентите, формирали най-висок успех по време на приемните изпити. Заместник-ректорът на университета проф. Николай Менков представи две електронни платформи, които улесняват максимално процеса на обучение на студентите в Университета по хранителни технологии.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: