ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (27) | Вчера (21)
Голям скандал! Пловдивски пилот отказа да защитава шампионската си титла, вижте причината!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:47 / 26.09.2018Коментари (0)4481
©
Голям скандал се разрази в родния автомобилен спорт, научи Plovdiv24.bg. Пловдивският пилот Константин Маршавелов, който е трикратен шампион на България, изпрати днес отворено писмо до управителния съвет на Българската федерация по автомобилен спорт, както и до медиите, в което заявява, че прекратява участието си в националния шампионат на затворен маршрут и отказва да защити шампионската си титла от миналия сезон.

Причината за това решение е крайно тенденциозното и предубедено лично отношение на съдийския състав към Маршавелов.

До този момент нито един български пилот не е правил подобно нещо.

Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса отвореното писмо на пловдивския пилот Константин Маршавелов:

Уважаеми дами и господа,

Днес съм принуден да обявя едно изключително тежко за мен решение, а именно да не продължа участието си в Националния шампионат "Затворен маршрут“ за 2018г. По този начин отказвам да защитя титлата си на шампион от миналогодишното първенство и няма да стартирам в оставащите две състезания – Писта "Дракон“ и Писта "Серес“ (Гърция). Благодаря на отбора ми - АСК "КА-2 РЕЙСИНГ ТИЙМ", че безапелационно уважи волята ми и застана зад мен без никакви колебания.

Причината за този безпрецедентен отказ от предстоящите състезания, какъвто не е правен от друг български автомобилен състезател, е крайно тенденциозното и предубедено лично отношение на съдийския състав, който безцеремонно и в нарушение на всички спортни правила ме лиши от заслужена победа в изминалия последен IV-ти кръг от НШЗМ - "Писта Стара Загора“, който се проведе на 15-16.09.2018г. на писта "Дракон", с. Калояново.

Изопачавайки фактите, тълкувайки едностранно и крайно предубедено разпоредбите на цялата нормативна уредба на БФАС, спортните комисари за пореден път несправедливо ме дисквалифицираха, за сметка на толерираните от тях състезатели. Това не е случайно, а е третият пореден случай, в който спорове, по подадени протести от определени състезатели срещу мен и разгледани от определени комисари, се решават без каквато и да е аргументация, в разрив с действащата нормативна уредба и етични норми на БФАС. Споровете не се разрешават като се разглеждат реалните факти и показаното на трасето по време на състезанието, а се решават с помощта на лист и химикалка след него.

Без да обсъждам арогантното и безпардонно поведение на въпросните комисари, приемам поведението им, като открита и изключително цинична подигравка, не само с моя личен труд и този на отбора ми, но и като цяло с автомобилния спорт и всички негови фенове.

Считам, че при подобни условия и с цинично и грубо погазените спортни норми, моето участие в НШЗМ е далеч под достойнството ми. АСК "КА-2 РЕЙСИНГ ТИЙМ" се състезава от любов към автомобилния спорт, като вярваме, че в този спорт нещата трябва да се решават на пистата от състезателите спрямо постиженията им, а не от комисари/чиновници с двойни стандарти.

В оставащото време до края на сезона ще продължа работата си по втория сезон на Проекта за едномарковия шампионат "Енеос Къп“, както и по изграждането и възпитанието в истинския дух на реално спортсменство и уважаване към правилата на млади и перспективни пилоти.

Пловдив,26.09.2018г. Константин Маршавелов - пилот на АСК "КА-2 РЕЙСИНГ ТИЙМ" - трикратен шампион на България в НШЗМ за 2013, 2014 и 2017г.
Още по темата: общо новини по темата: 115
30.06.2020
29.06.2020
05.03.2020
18.02.2020
09.02.2020
24.01.2020
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
След 1:8 от Септември, юношите на Ботев паднаха и от Славия
Легендарен отбор от Бундеслигата следи играч на Локо! От "Лаута" искат 3 млн. евро
Пловдивски тенисист игра срещу бивш №24 в света на четвъртфинал в Испания
Наш национал: Локо (Пд) играе най-стойностния футбол в България
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: