ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Улични артисти трансформират 20 пейки в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:18 / 01.10.2018Коментари (2)5162
©
Пейката е неизменна част от града, която се намира в паркове, градски площади, пешеходни алеи, пред  самите сградите и почти навсякъде – за почивка, за разговори или просто, за да се насладиш на красива гледка. Въпреки че са ползвани от всички, доста често те биват счупени, потрошени или надраскани от самите им ползватели. По различни начини те се чупят и се превръщат в поредното нещо за негативни коментари и настроения.

В периода 1-3-ти октомври "Работилница за пейки“ ще обнови 20 пейки от градинката на ул. "Капитан Райчо" 39, намираща се срещу Национална гимназия по сценични кадри. Трансформирането ще бъде осъществено с помощта на урбанисти и експерти в областта на placemaking-a/"местоправенето“, а учениците от училището ще се включат с доброволен труд, като ще нарисуват пейките с шевици с народни мотиви. 

Поправяйки пейките, "БГ Бъди активен" ще даде алтернатива на негативните емоции и енергията ще бъде насочена в градивна посока. "Сервиз за пейки“ е проект за малки, но много забележими и въздействащи, спонтанни намеси в градската среда чрез ремонт на счупени пейки из цялата страна. До края на годината, сдружение "БГ Бъди активен" и проектът _Място/TheSpot ще ремонтират 100 пейки по територията на България. Основната  цел е да покаже самоинициативата и доброволният труд в обществена полза с цел подобряване на градската среда, като местните жители в квартала биват провокирани да се включат с доброволен труд и да заемат своето място като активни граждани.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Искрено им пожелавам успех и да прегърнат българското, отказвайки се от така явното чуждопоклонничество, което показват и разпространяват! Какви са тези замествани на родни букви и думи с английски такива!? "ДА" са го написали "DA", а "ЩЕ" са го написали като "WE". "Отрицателни мнения" е заместено с "негативни коментари" (negative comments, англ.), "Преобразуването" е заместено с "Трансформирането" (the transformation, англ.), за "местоправенето" излишно се слага английският превод "placemaking" преди българската дума, "непринудени" е заместено със "спонтанни" (spontaneous, англ.), "поправка" е заместена с френския превод "ремонт" (remonter, фр.), "предизвикани" е заместена от "провокирани" (provoked, англ.), "дейни" е заместена от "активни" (active, англ.). Дори самото наименование, което са си дали, бяга от българското и залита към чуждото: "БГ Бъди активен" (а трябва да е "БГ Бъди деен").
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: