ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
51 850 лева набра Арт вечер на добродетелите в подкрепа на сигурната семейна грижа за деца
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:25 / 05.10.2018Коментари (0)3201
51 850 лв. бяха набрани по време на благотворителното наддаване Арт вечер на добродетелите на фондация "За Нашите Деца“. Цялата сума ще бъде инвестирана от фондация за благотворителни цели.  

"Искам да Ви благодаря, защото с тези средства можем да спасим много деца. И това е защото Вие сте тук, защото Вас Ви има и искам да Ви уверя, че аз и екипът на фондация "За Нашите Деца“ ще направим всичко по нашите сили тези средства да променят още много детски съдби", обърна се към всички участници в наддаването изпълнителният директор на фондацията Иванка Шалапатова. 

С набраните средства екипът на фондация "За Нашите Деца“ ще подкрепи 20 здравни специалисти в София и Пловдив с обучения, консултации и организирани дискусионни групи. Родителите на 150 деца от родилни и неонатологични отделения ще получат възможност да бъдат консултирани и обучени от специалист за това как най-добре да се грижат за своите бебета. 40 деца в ранна възраст ще включим в различни иновативни дейности, които ще реализираме по програмата "Да учим заедно“, дейности със стимулиращи развитието играчки, които ангажират децата във въображаема игра и ги учат на цветове, пространствени възприятия, развиват тяхната фина двигателна координация и езикови умения, както и умения за слушане, въображение и творческо мислене, себеизразяване и увереност.

Ще ги направим по-сигурни в изграждането на приятелства с връстници и обгрижващи, както и в решаването на проблеми по забавен и креативен начин. 250 родители ще подкрепим в намирането на работа, уменията за семейно бюджетиране и други професионални обучения, така че те да бъдат уверени в сложната задача на родителстването.  

120 представители на културния, бизнес и дипломатически елит на страната, хора с изразен интерес към изкуството и истинско желание да допринесат за по-доброто бъдеще на децата в България, наддаваха за повече от 70 специално селектирани творби на изкуството, дарени или предоставени от повече от 30 български и световноизвестни майстори на четката. Имаше разбира се и изненади, сред които и картината "Момиче с лавандула“, дарена от Президента на Република България Румен Радев, две картини на известния български склуптор и художник Ставри Калинов, дарени от Министерство на външните работи и картина "Обичам да се къпя в дъжа с жабите“, дарена Министерство на културата. Другите неочаквани предложения на Вечерта бяха картина на турската художничка Ялмур Тезджан-Станкулов, дарена лично от нея, и недовършената, но обогатена с наистина силен емоционален заряд, картина, дело на Н.Пр. Сри Астари Расджид, посланик на Република Индонезия и дипломатически партньор на събитието тази година.  

Децата са нашето бъдеще. Те са продължение на нас. Те ще изследват повече знания в своето време, за да добавят към човешкото наследство... За мен е чест, че съм поканена от онези, които с любов и състрадание се грижат за нашите бъдещи поколения. Те са тези, които правят промяната в бъдещето на децата в нужда и променят предопределената им съдба с много любов и мъдрост. Нека се научим на чувствителност и състрадание от тях и да ги окуражим в най-великите им начинания, свързани с това всяко дете да расте в здравословна среда, сподели по време на официалното откриване Н.Пр. Расджид и ни пожела да продължим с мъдрост и любов да променяме бъдещето на децата в нужда.

Водещ на благотворителното наддаване както и през изминалите 8 издания на Вечерта бе един от дългогодишните приятели на фондация "За Нашите Деца“ Игор Марковски. Без неговата подкрепа и тази на неговата фондация "Аполон и Меркурий“, Арт вечер на добродетелите нямаше да се превърне от мечта в реалност.  

Арт Вечер на добродетелите" е естествено продължение на осемте успешни издания на "Вечер на добродетелите“ в подкрепа на най-уязвимите деца и семейства. Набраните на тях средства - над 780 000 лв., инвестирахме в каузите Детска къща, приемна грижа, ранно детско развитие и подкрепа за деца с увреждания.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Мигранти и бежанци
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: