ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Делян Пеевски се оттегля
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:41 / 10.10.2018Коментари (5)20433
© БГНЕС
Депутатът Делян Пеевски е оттеглил искането в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за одобрение на сделката за придобиване на "Телеграф Медиа" от страна на купувача "Ню Имидж Медиа". Това съобщава лично той в изявление до българските медии. В него се посочва, че искането отлежава вече пет месеца в КЗК, което е недопустимо и не кореспондира със стандартните срокове.

"Вероятно причината не е в сложността на одобрението, а във факта, че касае свързана с мен медия. Не мога да толерирам подобен двоен стандарт от страна на държавния регулаторен орган, поради което днес оттеглих искането за одобрение, като заявявам, че се отказвам и от сделката", заявява Пеевски.

В изявлението се посочва и че днес Делян Пеевски е учредил фондация "Телеграф", на която ще прехвърли собствеността на "Телеграф Мидиа" и съответно отговорността за издаваните печатни медии - "Телеграф", "Монитор", "Политика" и "Меридиан мач". 

Основна цел на фондацията "Телеграф" ще е развитието на медийния пазар, повишаването на професионализма, морала и обективността в журналистическата професия, както и борбата срещу фалшивите новини във всичките им форми.

С оглед на това в управителния съвет на фондацията ще участват само изявени български журналисти, които "винаги открито са отстоявали истината и не се страхуват да изразят личната си позиция", се посочва в изявлението.

"Така аз се оттеглям от активната издателска дейност, която оставям в ръцете на членовете на управителния съвет", заявява Делян Пеевски и посочва, че неговото участие ще бъде ограничено единствено до финансовото подпомагане на дейността на фондацията за постигането на нейните цели.

В изявлението си Делян Пеевски прави и коментар на медийната среда у нас: 

"Мисля, че е крайно време медийното съдържание да бъде управлявано от журналистите, защото само така би се гарантирала независимостта на медиите. Колко пъти през последните години сме ставали свидетели, как чисто медийни мероприятия се превръщат в олигархични срещи, където вместо журналисти виждаме рамо до рамо съмнителни бизнесмени, обвиняеми и подсъдими, както и лица със запорирано от държавата имущество.

Това ли е медийната свобода, за която толкова се говори и която трябва да е барометъра на обществото - вместо търсещи истината журналисти, обвиняеми и подсъдими олигарси да определят общественото мнение и публичния дневен ред, водени единствено от личните си интереси и желанието си за саморазправа с институции или конкуренти? Олигарсите, които вчера участваха в разграбването на националния капитал чрез бандитската приватизация, днес самодоволно размахват пръст като ментори от последна инстанция, използвайки медиите си да манипулират и да разпространяват фалшиви новини.

Същите лица организираха години наред клеветническа кампания срещу мен поради причината, че моите медии осветяваха техните задкулисни сделки и единствени се противопоставяха на манипулациите им. Като издател на печатни медии, не желая повече да бъда причисляван по какъвто и да е начин с тази група медийни собственици, а на създадената от тях изродена медийна среда е крайно време да се противодейства.

Редакционната политика трябва да се определя единствено от реалните събития и обществения интерес, а не от олигархични медийни кръгове. Само така българските медии ще могат да се освободят от всякакви зависимости и ще бъдат свободни - този път не само на думи, а страната ни няма да заема незавидно място по медийна свобода."

Припомняме, "Ню Имидж България" подписа предварителен договор за придобиване на 50% от капитала на "Телеграф Медиа" ЕООД, в края на април месец."Ню Имидж България" ЕАД е част от американската компания "Nu Image Inc.", чиято дейност е производство на филми, собственик e на филмовото студио "Ню Бояна Филм" с 95% от капитала от 2006 г. насам.


Още по темата: общо новини по темата: 1871
14.12.2019 »
14.12.2019 »
14.12.2019 »
10.12.2019 »
07.12.2019 »
26.11.2019 »
предишна страница [ 1/312 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 11.10.2018 г.
0
 
 
Пеевски.Съдс нас Линч.Вси8новен за баковата ситемамимитация на а,мериаската
0
 
 
Дебелянов щял да ни казва истината. Айде бе!?
0
 
 
Помислих, че се оттегля в кочината за да се назоби. Да умре в мъки свинята лоена.
Aнонимен
на 11.10.2018 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: