ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (19)
Удостоиха световен карате експерт с професорско звание на Пловдивския университет
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:24 / 26.10.2018Коментари (0)3301
©
Ръководството на Пловдивски университет "Паисий Хилендарски“ присъди престижното звание "Професор емеритус“ на световноивестния карате експерт д-р Зигфрид Волф. Високота титла му бе връчена официално днес на стилна тържествена церемония и при голям интерес, пред близо 1000 студенти, преподаватели и високопоставени гости, в 6-та аудитория на най-голямото висше учебно заведение в града.

Зигфрид Волф бе удостоен с високия приз за дългогодишната си научна работа и сътрудничество с Пловдивски университет, както и заради големите си заслуги в популяризирането и развитието на световното карате.

"Присъждането на престижното звание "професор емеритус“ на д-р Зигфрид Волф e напълно заслужено и закономерно  оглед на  неговото развитие и принос като преподавател, специалист и треньор. Освен това той е голям приятел на университета, с него нашият ВУЗ работи активно от години на високо научно ниво и по отношение на изключително полезно и ползотворно взаимно сътрудничество и научен обмен, обяви проф. д-р Веселин Маргаритов, зам.–ректор на Пловдивски университет "Паисий Хилендарски“ и декан на Спортния факултет на ПУ.

Зигфрид Волф не само повече от 20 години си сътрудничи активно с Пловдивски университет "Паисий Хилендарски“, но съдейства за провеждането на магистърска програма по бойни изкуства, за която привлича много студенти от България и чужбина, допълни още проф. Маргаритов.

Новоизбраният професор Зигфрид Волф изнесе лекция пред студентите, като преди това видният немски гост благодари на ректорското ръководство в лицето на ректора на ПУ – проф. д-р Запрян Козлуджов и на проф. д-р Веселин Маргаритов за дългогодишното научно сътрудничество и отлична съвместна работа, както и за присъдената му висока научна титла.

След това Волф проведе импровизирани срещи с преподаватели и студенти, като не отказа на никого снимка за спомен.

При визитата си в Пловдив проф. Волф бе съпроводен от други експерти в световното карате, като вицепрезидента на Световната федерация по карате и президент на Германската карате федерация Волфганг Вайгерт, от всепризнатия международен гранд майстор Кийт Керншпехт, също професор на Пловдивски университет, от шефа на карате федерацията на Австрия д-р Оливер Кьоних, както и от президента на Българската карате федерация доц. Алексей Петров.

Зигфрид Волф е има близо 100 медала от национални, европейски и световни първенства, става световен вицешампион – индивидуално на Световно първенство в Токио, а заедно с отбора на Германия и отборен световен вицешампион.
Още по темата: общо новини по темата: 93
05.05.2020
27.04.2020
27.04.2020
22.04.2020
15.04.2020
24.02.2020
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Юноша на Ботев вкара от воле за отбора на Вили Вуцов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: