ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (19)
Черно море уби мечтата на "синя" България за Купа
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:29 / 31.10.2018Коментари (0)3073
©
Черно море се класира за четвъртфиналите на турнира за Купата на България по футбол, след като отстрани Левски на своя стадион “Тича". Редовното време завърши 2:2, в продълженията гол не падна, а при дузпите по-точни бяха “моряците", които вкараха 5 срещу 4 за своя съперник.

Двубоят не започна добре за домакините, които инкасираха гол още в деветата минута. Точен бе Жерсон Кабрал. Той получи пас от Давиде Мариани и стреля извън наказателното поле. Топката се удари в гърба на футболист на “моряците" и излъга Благой Макенджиев, попадайки в мрежата му – 0:1.

Варненци не се предадоха и само три минути по-късно изравниха. Капитанът Георги Илиев направи гениален пас към Атанас Зехиров, който излезе отляво на атаката и чукна хитро топката покрай Божидар Митрев, пращайки я в левия му ъгъл. В края на полувремето Черно море можеше да стигне до пълен обрат след страхотен удар на Георги Илиев от фаул, но вратарят на “сините" спаси със сетни усилия.

Левски отново поведе в резултата в 78-ата минута. Тогава Давид Яблонски опита удар, но топката попадна в непокрития Хали Тиам, който успя да матира Макенджиев. Футболистите на Черно море успяха да пратят мача в продължения след гол в 91-ата мин. Влезлият като резерва Мартин Минчев тръгна да прави двойно подаване със свой съотборник, но защитник на Левски направи нескопосан опит да избие топката. Тя попадна в Мирослав Енчев, който центрира около точката на наказателното поле, откъдето друга резерва – Георги Божилов, я прати в мрежата за 2:2.

Стигна се до две продължения, в които за първи път двамата треньори можеха да направят четвърта смяна според новото правило на УЕФА. Така на терена за “моряците" се появи Патрик Андраде, който замени получилия лека травма Петър Витанов. Гол в допълнителните минути така и не падна и по този начин се стигна до изпълнение на дузпи.

При тях Черно море откри чрез Георги Илиев, а Жерсон Кабрал изравни. Последва пропуск на Георги Божилов, а Давид Яблонски вкара за 1:2. Васил Панайотов и Радослав Василев реализираха третата и четвъртата за домакините, като това сториха и Милош Цветкович и Хали Тиам за гостите. Патрик Андраде също бе точен, правейки 4:4, и Левски имаше шанс да се класира при успешен удар на влезлия в 119-ата мин. специално за дузпите Филипе Нашименто. Той обаче се подхлъзна и стреля високо над вратата. При шестите дузпи Пламен Димов реализира за “моряците", а Нуно Рейш нацели гредата и така Черно море се класира за четвъртфиналите на турнира.

След края на двубоя червени картони получиха Илиас Хасани от Черно море и Ривалдиньо от Левски.
Още по темата: общо новини по темата: 213
15.05.2020
24.09.2019
24.09.2019
04.09.2019
20.06.2019
02.06.2019
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Юноша на Ботев вкара от воле за отбора на Вили Вуцов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: