ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
След сблъсъците с роми: МВР иска камери в селата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:01 / 03.11.2018Коментари (1)3011
© Plovdiv24.bg
Министърът на вътрешните работи Младен Маринов поиска да бъдат сложени охранителни видеокамери не само по градските улици, но и в селата. Това стана ясно след срещата му с кметовете на 11 общини от старозагорска област, свикана след ромските размирици в Мъглиж, а преди това в Казанлък и Гълъбово. При инцидентите пострадаха и няколко полицаи.

Според министър Маринов на първо място кметовете трябва да вложат повече усилия за комуникация с местните лидери на ромските общности, за да им разяснят, че законът е общовалиден за всички.

"Нашите сили се намесват в последствие, когато вече има нарушения. Необходимо е да бъде изместен донякъде фокусът – пропускаме малките нарушения, които се наказват с административни глоби, а те често пъти водят след себе си много по-тежки престъпления", напомни той.

Министър Младенов смята, че на този етап не се налагат законодателни промени.

По думите му нямало никакви данни зад случаите в Гълъбово и Мъглиж, а преди това и в Казанлък, където на 17 септември на центъра на града се сбиха близо 150 роми заради мургава красавица, да стоят партийни централи от опозицията.

"Не търсете световна конспирация в тези неща, всичко се развива изключително бързо и просто няма време партийни емисари да подклаждат "огъня". Става дума за чисто битови инциденти, за съжаление голяма част от тази общност дори не си дава сметка, че извършва беззакония, защото те не са чели законите и наредбите", категоричен беше вътрешният министър, цитиран от "Монитор".

"Когато има агресия срещу полицаи, на мястото на инцидента ще пристигнат още повече полицаи. Извършителите биват задържани и отвеждани в ареста, няма територия извън закона, няма отворен чадър над никого. Така ще продължаваме да действаме. Не сме делили и няма да делим махалите или кварталите на ромски, турски или мексикански. Видеонаблюдението се монтира първо на най-уязвимите места, като започваме от входовете и изходите на населените места", допълни министър Маринов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
цитат:
...кметовете трябва... да им разяснят, че законът е общовалиден за всички
цитат:
...голяма част от тази общност дори не си дава сметка, че извършва беззакония, защото те не са чели законите и наредбите
А господин новия министър на МВР-то няма ли да препоръча на министъра на образованието или поне на шефа на местното РУО да отиде да им обясни, че трябва да ходят на училище, за да се научат да четат, че да могат после сами да се запознаят с каквото им е интересно и важно. Също и финансовия министър да им отиде на крака, за да им разясни, че трябва да си плащат всичките видове сметки, започвайки с данъците. И т.н. по веригата. Направо да организират министерски турнета по циганските махали... :) Май най-накрая ще се наложи хората по места да се нагърбят с тежката и отговорна задача по превъзпитанието на въпросните обгрижвани гласоподаватели... :)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: