ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Какво трябва да знаем за имотите в София, Пловдив и Варна?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:30 / 09.11.2018Коментари (2)10125
© Plovdiv24.bg
Накъде трябва да се развива София – на север или на юг? Какво се случва на имотния пазар в другите два големи града на страната – Пловдив и Варна? Това бяха основните въпроси, които участниците в жилищния панел на Balrec обсъдиха вчера.

София

Пазарните участници останаха раздвоени за това накъде следва да се разширява столицата. Според Ивайло Мишев, управител на Инвестиционна дивизия в Arco Real Estate, това трябва да е Северната част на столицата, където обаче има нужда от сериозни инвестиции в изграждането на инфраструктура.

"Северна София е мястото, където има свободни площи в момента, но някой трябва да направи първата крачка“, каза Мишев. Според него, общината следва да направи първата крачка и да подпомогне развитието на този регион. От една от компаниите, насочили своето внимание в развитието на комплекс с контролиран достъп в Лозен – Residential Park, посочват, че за момента не се вижда особена подкрепа от общината.

Румен Величков, търговски директор в Residential Park Lozen, заяви, че компанията му планира застрояване на парцел от 1000 дка, а за бъдещите си планове е закупила още 300 дка. "Планираме реплекиране на вече успешния ни проект Residential Park Sofia и създаването на приятна среда, която се контролира и поддържа. Днес в нашия първи проект живеят 2000 души“, допълни той.

На пазара на луксозни имоти се отчита 30% ръст на запитванията през първото шестмесечие на 2018 г., но същевременно и спад в наемите и продажбите поради повишените цени. Бистра Харизанова, старши консултант в Unique Estates заяви, че очаква ръстът на отпуснатите кредити да достигне 10%, а относно кварталите с най-голям интерес в момента, тя посочи, че това са част от Бояна - около Беловодски път, Драгалевци, Симеоново и тези около Южната дъга на Околовръстния път.

Харизанова допълни, че според нея надценените имоти ще отчетат спад с 10% в следващото шестмесечие, основно и заради факта, че се очаква излизането на много нови площи. "Засилен интерес отчитаме при сделките с парцели“, каза още тя.

Варна

"Основните проекти са в западната зона, която до този момент не считахме за толкова престижна. Реално обаче продажбите там не са много цветущи, въпреки че основните проекти са с цени от 650-750 евро/кв. м. Пазарът в Морската столица е добър и устойчив", каза по време на своето изказване инж. Пламен Андреев, управител в Planex invest.

"Цените в центъра на града достигат и до 2000 евро/кв. м, а в добрите кварвали са между 950 и 1150 евро и дори 1200 евро/кв. м. Най-скъпо е в кв. "Чайка", където имотите се предлагат на нива от 1400-1500 евро/кв. м. В крайградските затворени и полузатворени комплекси цените са на нива от 1000-1100 евро/кв.м, заяви още Андреев.

Според него сериозни резерви има в Св. Константин и Елена, където, въпреки желаните цени от около 1000, днес има 1000 непродадени жилищни единици на цени от около 650 евро. Planex Invest разполага и с проект в София, където инж. Андреев заяви, че продажбите вече са на 80-85% малко преди издаването на Акт 16.

Пловдив

"Цените в Пловдив са на нива от 450 до 950 евро/кв. м за различните по вид и качество имоти, а луксозните дори се предлагат на цени от 1000-1200 евро/кв. м., посочи арх. Радко Тодоров от RT Consult. Според Тодоров, в последната година голяма част от сделките в Пловдив са осъществени от софианци, пише "Профит".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Зарди тъпите менте-"работодатели", които непрекъснато ограбват своите работници и служители с неплащане на реално заработеното от тях, хората не могат да си купят жилищата, произведени в действителност от тях самите. Мутрите са турили ключа на половината от новите жилища в града и с години чакат да ги продадат с огромни печалби за себе си. Българите, като нямат сносни жилища за младите двойки, не раждат деца, а някави фалшиви медии дрънкат за фалшивата загриженост на фалшивите институции за истинския демографски срив на нацията ни. Всички те трябва да бъдат съдени за държавна измяна, имама, ограбване и икономически фашистки геноцид над българския народ!!!
на 09.11.2018 г.
0
 
 
Много евтино в тоз Пловдив "450 до 950 евро/кв. м" това за какви сгради от 60-те ли. И доколко виждам статията не дава идея за развитието на Пловдив. Наскоро нямаше ли статия , че в Пловдив има бум на разрешителните за строежи. Така както се развива Пловдив в близките 5 - 6 години едвам ли положението ще се по-добри. Тотев постъпи много хитро с втория си мандат - разкопа всичко и на всякъде , обеща неща , които са трудно изпълними и се надяваме поне да изпълни в началото на новия си мандат, ако го преизберат ( а не както беше през далечната 2011 ще направим зоологическа , ще направим подлез/надлез под гарата , ще намалим безработицата и т.н. , а сега е 2018 и нищо от обещаното не направено). И най-важното за Пловдив на имотния пазар е да има контрол и някаква по сериозна експертна оценка - защото в момента всеки строи кой както си знае, без да има някаква стратегия за поколението след нас и по-скоро Пловдив започва да прилича на едно гето от един два квартала , а не на град с европейска визия. Пловдив може да се развива във всички 4-те посоки , а реално всичко се строи и презастрояване само центъра и Тракия. Не е ли време да се мине и през Шекера и Столипиново да се разчистят от хлебарките и сганта която се навъдила там и да почнат да се правят и там някои по съвременни сгради. ( Завчера гледах по господари тъпите мангали в шекера - ония вика аз съм на 25 години и живеят вече 40 години тука и имам 7 деца , добре че детските да плащаме водата и тока , данъци не плащаме - Абе защо общината ги търпи такива . Тази община вече се разпада и никаква функционалност и контрол от Кмета , общинските съветници и прочие паплач )
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: