ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Аграрният университет в Пловдив дипломира 661 възпитаници
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:00 / 15.12.2018Коментари (0)3901
©
На официалната церемония дипломи получиха 661 възпитаници на Аграрния университет, от тях 401  – успешно завършили ОКС "бакалавър“ и 260 – степен "магистър“. Средният успех от следването на бакалаврите от всички 18 специалности, редовна и задочна форма на обучение, е много добър 4.71, а средният успех от държавните изпити – много добър 5.03. Магистрите от 18 специалности в шест професионални направления се дипломират със среден успех отличен 5.52. 

Гости на церемонията бяха Марияна Николова – заместник министър-председател на България, Карина Ангелиева – заместник-министър на образованието и науката, Савина Петкова – председател на Общински съвет Пловдив, проф. д-р инж. Любен Тотев – председател на Съвета на ректорите, проф. д-р Васил Николов – председател на Селскостопанска академия, Стефан Димитров – председател на Съвета на настоятелите на АУ, председател на Съвета на директорите на "Евро Ферт“ АД – Димитровград, Николай  Стефанов – член на Съвета на настоятелите на АУ, началник на кабинета на министъра на образованието и науката, Хюсеин Дьонмез – заместник-аташе на Генералното консулство на Турция в Пловдив, Костадин Димитров – кмет на район "Тракия“, д-р Хинрих Майер Жерболе – Почетен доктор на АУ, Фин Петерсен от фирма КЛААС, почетен доктор на АУ, доц. дн Нели Грозева – заместник-декан на Аграрен факултет, Тракийски университет – Стара Загора, доц. д-р Мирослав Титянов – управител на "Суммит Агро", Момчил Тасков – председател на Националния съюз на зооинженерите в България.

Във вълнуващото си слово ректорът проф. Христина Янчева се обърна към абсолвентите: "Вие имахте привилегията да се обучавате в Университет, който днес е модерен национален и европейски образователен, научноизследователски и внедрителски център, интегриран в европейското образователно пространство, със значителен принос за устойчивия и интелигентен растеж на аграрния сектор, туристическия бизнес и развитието на регионите. В този университет преминаха вашите студентски години, които ще оставят трайни спомени в живота ви.“ Тя   изтъкна специалните постижения на студентите от Випуск 2018 през годините на тяхното обучение и подчерта, че всички тези успехи са постигнати благодарение на креативното им мислене, всеотдаен труд и младежко дръзновение, с което допринасят за издигане престижа на Аграрния университет. 

Доц. д-р Боряна Иванова, водеща церемонията, обяви първенците на Випуск 2018 при бакалаврите: Елица Саллакова, специалност "Агрономство (Полевъдство)" и Ралица Русева, специалност "Растителна защита“. Те се дипломират с успех отличен 6.00 от курса на следване и 6.00 от държавния изпит. 

Проф. Янчева връчи "Наградата на ректора“ на абсолвента Мирослав Кузмов, специалност "Зооинженерство“, а Зам.-ректорът по международна дейност доц. д-р Светла Янчева връчи традиционната наградата "Най-успешен Еразъм+ студент на випуска" на Мария-Йоана Маринова, специалност Агрономство (Растителни биотехнологии). 

Дипломи, грамота "Отличник на Випуск 2018“ и парична награда получиха 19 абсолвенти бакалаври с успех над 5.50 от курса на следване и успех от държавните изпити отличен 6.00 и 7 пълни отличници магистри. Първенецът на Випуск 2018 Ралица Русева поднесе вълнуващо приветствие към абсолвентите, преподавателите и родителите.

На тържествената церемония бе обявено Решението на Академичния съвет на Аграрния университет за удостояване на г-жа Карина Ангелиева, заместник-министър на образованието и науката, с почетното звание Доктор хонорис кауза за изключителни заслуги в развитие на интернационализацията и издигане престижа на Аграрния университет – Пловдив в европейски мащаб. Проф. Янчева връчи отличията. Г-жа Ангелиева благодари за оказаната чест, изрази готовност да подкрепя значими събития и инициативи в АУ и поздрави абсолвентите.   

Аграрният университет изказа благодарност на Марияна Николова, Заместник министър-председател по икономическата и демографската политика за приноса й в развитие на висшето аграрно образование и аграрния сектор в България и я удостои с Почетна грамота. 

В словото си вицепремиерът подчерта, че Аграрният университет със своята над 70-годишна история е важен фактор за създаване на кадри за съвременния земеделски бизнес и постигане на европейските изисквания в българското селско стопанство.

“Тук се намират важни решения за практиката в сферата на безопасните храни, фуражите, биогоривата и за редица други проблеми в земеделския сектор, който има пряко влияние върху развитието на нашата икономика и утвърждаването на българската продукция като конкурентна", заяви заместник министър-председателят. Марията Николова пожела на абсолвентите да имат високо самочувствие и отлична реализация с дипломата, която вземат днес. 

Ректорът връчи Сертификат на д-р Хинрих Майер Жерболе, Почетен доктор на Аграрен университет – Пловдив, назначен и тази учебна година за гост-професор. Д-р Жерболе има заслуги за  създадените контакти с водещи германски фирми, които подкрепят практическото обучение на студентите, принос при осъвременяване на учебните планове и програми с въвеждане на дисциплини от областта на цифровите и безпилотни технологии, прецизно земеделие и аграрно право. 

Обявени бяха резултатите от Конкурса за избор на име и лого на Университетската ботаническа градина, организиран съвместно със Speedflow Bulgaria, които осигуриха наградата за победителя. 10-членно жури с председател проф. д-р Христина Янчева,  избра най-добрата визуална идентичност сред повече от 100 уникални предложения от 73 участници. Влад Еллис, изпълнителен директор на Speedflow Bulgaria и ректорът официално връчиха наградата на победителя Венета Гергова, професионален дизайнер от София.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: