ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кметът обясни на кого да вярваме за мръсния въздух
Автор: Мариана Панчева 12:54 / 18.12.2018Коментари (13)4602
© Plovdiv24.bg
Вече имаме предварителните документи по програмата, тя обаче още не е отворена, което се очаква да стане през месец март догодина. Това заяви кметът Иван Тотев по повод средствата от ОП "Околна среда", с които ще бъдат подменяни отоплителните уреди на желаещи да се включат пловдивчани, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Кметът бе категоричен, че Общината и районните кметове сами ще си направят всички предварителни проучвания - без да се наемат консултанти и прочие. Гражданите пък вече могат да заявяват желанията и предпочитанията си в районните администрации. "След това ние ще ги обобщим и разгледаме, като всички допустими мерки са допустими и за нас, просто ще уточним бройките", коментира Тотев.

В тази връзка той заяви, че, говорейки за проблема с мръсния въздух, всички трябва да се изказват малко по-внимателно. По думите му проблем има, но в никакъв случай това не е са проблемите, които се налагат в публичното пространство истерично. "Когато видите анализ или снимка от AirPlovdiv и когато отворите страницата на община Пловдив - често данните се разминават. Това трябва да е като червена лампа – дали да се доверяваме на едни данни, без да гледаме истинските. Станциите на РИОСВ са истинските и сертифицираните. Не може една станция, която струва 6 цифрена сума, да се сравнява със станция, струваща 20-30 лева", натърти градоначалникът.



Още по темата: общо новини по темата: 374
17.03.2024 »
03.03.2024 »
18.02.2024 »
17.01.2024 »
14.01.2024 »
13.01.2024 »
предишна страница [ 1/63 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Стига сте мрънкали с тоя въздух, бе хора. Направо ми става жал за вас! Елестар щял в затвора да вкарва, който не спазал :) Ма не дава гаранции, че като ги вкара хората в затвора въздухът ще е перфектен. Погледнете се малко от страни и си избийте от главата тая промивка на мозъка, че ще оправите въздуха. Или пък по голямата, че Пловдив бил много зле. @Иванке, както каза @асаф и аз смятам че няма в реално време. Това което намерих е : http://ecomonitoring.plovdiv.bg/plovdiv/air_quality.jsp
0
 
 
Четейки статията щом г-н Кмета казва, че станциите на РИОСВ струват 6 цифрена сума, логично предполагам, че ще имат повече и по-вярна информация от 20-30лв станциите които се ползват в AirPlovdiv(не правя реклама на последния сайт, цитирам сравнението на кмета). Викам си чакай да отида на сайта на РИОСВ (http://plovdiv.riosv.com/main.php?module=info&object=info&action=view&inf_id=28 ) на който за мое очудване вмето карта на Пловдив с данните за въздуха откривам някакъв текст с описание че има 3 различни пункта за мониторинг единия от които дори не е в Пловдив: -Пункт - АИС "Каменица" - автоматичен, градски фонов. -Пункт - АИС "ЖК Тракия" - автоматичен, транспортно - ориентиран. -Пункт Долни Воден - пункт с ръчно пробовземане и последващ анализ. също така че данните са предварителни и че "След проверка за достоверност и верифицирането им, окончателните данни се публикуват в тримесечните бюлетини издавани от ИАОС..." и някакво подобие на календар на който е избрана днешната дата ииии... нищо повече. След избиране на 17-ти(вчера) се появява текст за 14-ти,15-ти и 16-ти !?!?! от който разбираме че за 16-ти(най-близката дата до днешната) имаме следните данни "на 16.12.2018 г. - 1.03 пъти СДН в пункт АИС "ЖК Тракия"" т.е. в половин изречение лаконично се дават данни от една станция от преди 2 дни.Г-н Кмете, ако това са резултите от станциите за 6 цифрена сума мога да ви кажа че предпочитам данните от станциите за 20-30 лв които показват въздуха в различни части от града, и които дават данни в реално време, а не само от 1 място от преди 2 дни. Надявам се да направите нещо по въпроса като предложите на РИОСВ да влезе в 2018-та да направи изплозваем сайта си и да се направят повече от 1 пункт и по възможност образуващи карта над Пловдив с данни поне за всеки квартал и които да не струват 6 цифрени суми от нашите данъци(все пак каквито и сензори да се ползват не смятам че струват толкова в 2018-та) за да има смисъл да изполваме предложения от вас сайт на РИОСВ.
на 18.12.2018 г.
+1
 
 
"Не може една станция, която струва 6 цифрена сума, да се сравнява със станция, струваща 20-30 лева", натърти градоначалникът." Нали знаете , че когато става дума за доверие към общината дето два три булеварда не може да ремонтира , а уж се отделят да не казваме колко цифрени суми . Нелепо сравнение. Предполага се че станцията за 6-цифрена сума би трябвало да е по-добра и ако имаше публичност , нямаше народа да експериментира с 20-30 лв. и да доказва правотата си. "По думите му проблем има,..." добре знаят за проблема , но като винаги няма идея , как да се реши : МАКАР И ВСИЧКИ ДА ЗНАЕМ елементарното решение - пълна проверка на циганските махали и който не спазва елементарна норма в затвора , по често да се мият всичко улици в града и проверка на всички фабрики и там където е налагано глоба и не са взети мерки да се затварят без предупреждение - всичко е толкова лесно решението , но не ясно защо никой не иска да реши този проблем..
+4
 
 
Кмете, когато осигуриш достъп до данните от т.нар. "сертифицирани" станции В РЕАЛНО ВРЕМЕ, тогава ще ни даваш акъл на кои данни да вярваме... :)
+1
 
 
ами аз преди малко разговарях с район Северен, след 3-4 прехвърляния между колеги от различни отдели, никой не можа да ми каже абсолютно нищо, дори звучаха така, сякаш за първи път чуват за такава програма.....дано след Нова година да имат повече информация
+1
 
 
Някой има ли линк към тези станции на общината ?
0
 
 
Тотев, за теб хората "бройки" ли са, бе? Цитирам: "просто ще уточним бройките"... А за ония, които си помислят, че като съм против Тотев (ГЕРБ) и "следователно" съм за кандидата на някоя друга партия, уточнявам: не съм привърженик на никоя партия, управлявала страната ни след 1944 и след 1989 година - те всичките са изчадия, родени от една-единствена партия - БКП!... Аз бях критик на БКП-то преди '89-та (за което си изнесох кръста на Голгота), а след мимикрията на БКП в множеството й разновидности (БСП, ДПС, СДС, ДСБ, НДСВ, ГЕРБ) винаги съм изразявал неприязънта си към тези нейни отрочета...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: