ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Оповестиха подробности за коледния празник в Пловдив на 26 декември | ||||||
| ||||||
Според народните обичаи на втория ден от Коледа празничната атмосфера продължава. Хората се събират, слагат богати трапези с месни ястия, вино и хляб. Именно за това важен акцент в програмата ще са традициите, свързани с трапезата и ястията за празника. Един от най-известните кулинари в страната Ути Бъчваров в демонстративно кулинарно шоу ще приготви за посетителите на площада задължителното за Коледа свинско месо. То ще бъде доставено от фирма "Братя Къртеви“. Майстор-готвачът Николай Боруков от ресторант "Сол и Пипер“ ще осигури за посетителите гарнитурата фасул по специална рецепта, а фирма "Филикон“ ще достави киселите краставички и лютеницата. Майстор-пекарят Димитър Йолтов ще се погрижи за хляба на трапезата. Винарска изба "Вила Юстина“ ще осигури червеното вино, а ресторант "Йегерхоф“ – бирата. В общоградския празник ще се включат още Младежкият център и Националният алианс за работа с доброволци. В следобедните часове на открита сцена празникът ще продължи с концерт на Певческо дружество “Ангел Букорещлиев“, трио "Сирун", танцов спектакъл на Сдружение за култура, изкуство и спорт "Немезида“ и др. За сигурността на гражданите ще се грижат служителите от "Общинска полиция“. |
Още по темата: | общо новини по темата: 144 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Пловдив:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Обмисля се нещо ново за пенсиите у нас
17:30 / 22.04.2024
Отлагат строежа на новия огромен мол на Сточна гара
13:07 / 23.04.2024
Lidl отваря първия си магазин за нехранителни стоки
10:37 / 23.04.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета