ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Корнелия Петкова - една почернена майка и съпруга, влиза в битка за справедливост до край
Автор: Мариана Панчева 12:10 / 23.12.2018Коментари (2)19595
© Plovdiv24.bg
"Пиша тези редове от отчаяние, от болка и с огромен гняв. Пиша ги не за мъртвите, които няма как да върна, а за живите, които оставаме тук, за да изкупваме греховете си на земята."

Така започва изповедта си Корнелия Петкова - пловдивчанката, която преди две години загуби опората на семейство си в жестоката катастрофа на бул. "Руски", която отне общи три човешки живота. Сега тя е твърдо решена да подеме национална кампания в търсене на генерална справедливост. Plovdiv24.bg публикува призива й без редакторска намеса.

"Искам да пиша за справедливост, за закони и за възмездие, но нямам какво. Мога, обаче, да напиша за корупция, за безочие и за гаврата с паметта на бащата на децата ми, която две години по-късно, системно е поругавана от застрахователи, съд, адвокати и въобще - от цялата система.

Системата, приятели, е направена така, че към мъката ти по близък да се налее безпомощност и да те смажат като гражданин. В България, ако си сред близките на загинал в катастрофа, то мъката тепърва ще предстои и тя няма да е свързана единствено с прискърбието към починалия.

Тук системата те смазва, защото скърбиш. Защото искаш законност и защото у теб не са изтрили докрай чувството ти за справедливост.

Когато стане катастрофа и загинат хора, медийните лешояди поднасят сензацията ударно и без оглед на емоциите. Така трагедията влиза в дома на всеки един от вас, става ви близка и по-добре позната. И идва момент, когато започвате да свиквате с трагедията и да си мислите, че катастрофи стават, но точно на вас няма как да ви се случат. И с интерес наблюдавате статистиката на загиналите на пътя, докато в един момент се замести с безразличие. Тази година повече, миналата – по-малко…

Страшно е да осъзнаеш, че си част от статистиката.

И то не заради мъката по любимите хора, които си загубил, а заради прожекторите, които са насочени към теб и към безпомощността, с която живееш. Защото болката се преживява персонално. Защото идва време, когато моята трагедия, и не само, се превръща в статистика за всички вас.

И всичко бързо отшумява и се забравя, до следващата "сензация".

Няма нищо по-ледено и безчувствено от застраховател (Булстрад), който те подмята от съд на съд, заедно с влиятелните си адвокати (Явор Нотев), за да не обезщети децата ти, така както е по ЗАКОН. Няма нищо по-отчайващо от адвокат, който като хищник те убеждава да му платиш хонорарите и ти гарантира, че ще спечелиш делото си.

Зная, че работата на адвокатите е да говорят, но все ми се струва, че раздаването на гаранции за спечелването на дела, е свръх техните възможности. Не съществува по-голяма гавра от тази, съдът да намали наказанието на един пиян, самозабравил се шофьор-убиец.

Говорим за съда, който би трябвало да защитава МОРАЛА. Понятията закон и морал в България са с нулева стойност. Тук има значение, колко пари притежаваш, кой познаваш и колко очакваш да ти се плати.

Когато убият мъжа ти в катастрофа, виновните започват да раздават рушвети още в нощта на престъплението. Нататък корупцията минава през адвокати, депутати и съдебна система, а на върха стоят застрахователите, редом с убийците на пътя. Това е редът, с който трябва да се борите и това е системата, която трябва да победите.

Аз се боря за обезщетения единствено за трите си деца, които останаха сираци. Лошото в този случай е, че застрахователите трябва да платят по ЗАКОН, а убиецът трябва да лежи в затвора заради обществен МОРАЛ - все несъществуващи понятия… Ако исканията ми на гражданин и на близък на загинал при ПТП бяха незаконни и неморални, щях да имам повече шансове.

Защото съдът оправдава убийците, а наказва невинните!!!

Аз съм от породата хора, които като ги мачкаш, стават още по-силни и още по- шумни. Последното, за справка на Булстрад, които ми поставиха условие, че не трябва да излизам от "добрия тон", ако разговарям с тях.

Тук добрият тон налага да заявя, че не искам мръсните им пари!

Това, което искам е, да се налагат доживотни присъди за убийците на пътя, за да може това общество да се стресне и да започне да функционира по-нормално. Автомобилът не е прикритие за едно убийство. Алкохолът - още по-малко. Безрасъдството - изобщо! Автомобилът е средство, каквото средство би бил пистолетът или отровата. Шофьорът – убиец не е по-малко убиец, само защото е скрит зад ламарини. А в случаите, в които шофьорът е бил и пиян, смекчаващи вината обстоятелства няма – това за справка на ВКС, които намалиха присъдата на убиеца на мъжа ми на 5 години затвор.

Сигурна съм, че не говоря само от свое име.

В България всяка година има хиляди жертви на застрахователно-съдебната репресия срещу близките на загинали и пострадали при ПТП. Самите те са жертви на системата, на закона и тукашния морал. Възмездието за нас би дошло само, ако поне се виждаше малко смирение и срам у застрахователите, съда и адвокатите. Но не би! Затова нека се обединим!

Защото шумно прокламираната "война по пътищата", всъщност е голям бизнес за застрахователите и адвокатите. Бизнес върху гърба на едни съсипани от мъка хора. Бизнес върху гърба на деца, останали сираци. Бизнес върху гърба на осиротели майки и бащи. Гавра с паметта на починали, на които завинаги е отнето правото да се защитят. По-страшното е, че системата отнема това право и на нас, живите...

Призивът ми е за доживотни присъди на убийците и силна държавна намеса върху застрахователите! Винаги има шанс да промениш системата. В този случай шансът е на страната на по-слабите и по-беззащитните.

Да видим, дали ще успеем?!!…"


Още по темата: общо новини по темата: 102
17.07.2020 »
28.05.2020 »
26.05.2020 »
25.05.2020 »
25.05.2020 »
22.05.2020 »
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ето за това е и оня протест във Варна,когато Пиян и Дрогиран шофирайки убие хора на пътя...Предумишлено убийство и минимума да е 10 години затвор.А не като този и други с пари и рушвети накрая не лежат !!!
0
 
 
Госпожо,искрено съжалявам за загубата Ви и Ви подкрепям в това изказване,но нали Вие тогава казахте,че прощавате на убиеца???Защо?Няма прошка за тези неща!Затова сега си позволяват да Ви мачкат.Всеки трябва да си понесе наказанието за действията си,но дали.....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Стрелба от автомобил край Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: