ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин: Стига сме мрънкали, чака ни нещо голямо!
Автор: Васил Динев 14:16 / 29.12.2018Коментари (45)29638
©
Една малко по-различна гледна точка на един пловдивчанин за случващото се в града - така читател на Plovdiv24.bg озаглави сигнала си, изпратен до медията ни. Нека му дадем думата: "Здравейте, скъпа редакция, по-долу ще напиша една малко по-различна позиция на един пловдивчанин. Вярвам, че ще и обърнете внимание, защото съм забелязал, че отбелязвате гледните точки на всички страни и гледни точки.

Чета от няколко дни, че и повече, колко много е затруднен трафикът в Пловдив, като са затворени някакви си 500-600 метра от един булевард. Хора, Българи, Пловдивчани, осъзнайте се, докога във всичко ще търсим отрицателното? Искаме улиците да нямат дупки, искаме парковете да са европейски, ама виждаш ли,

когато започнат да се правят ремонтите (и всичко да завършва с европейска визия), се започва: защо разкопаха, откъде да минем...... е как според вас да станат нещата, няма такава магическа пръчка, има една поговорка: "Трай, бабо, за хубост" и когато се научим да я спазваме може би всичко ще е по-добре, ще се обръща внимание на хубавите и положителни неща, както от медиите, така и от хората.

Голямо мрънкане падна, когато преди време се направиха велоалеите, а не беше обърнато особено внимание на пешеходните зони, сега когато се ремонтират тротоари, пак е мрънкане защо пък е разкопано...е няма угодия. На българина все нещо му е криво. Пловдив е Европейска столица на културата 2019г. и вместо да се обърне внимание на това колко много културни мероприятия ще има през цялата година и за малки и за големи, колко много туристи ще посетят и същевременно рекламират Пловдив и България, колко положително се променят зоните за отдих в града, медиите гъмжат от коментари колко много ще е неудобно, че е затворена част от един булевард.

Повярвайте, който иска да провери в минали издания на Европейска столица на културата, са затваряни не по един, а по няколко цели булеварда, строени са не по една, а по четири сцени и въпреки това хората не са псували, а са се гордеели с това, което се случва в градовете им.

Защо никой не говори за невероятното събитие, което ще се състои на голямата сцена, за това как там ще вземат участие над 1500 човека в двучасово шоу и още няколкостотин ще се погрижат всичко това да се случи. Защо не обръщате внимание на това колко младежи са изявили желание да бъдат доброволци и да дадат част от времето си, нещо, което е рядкост в България (защото българинът без пари не дава нищо), колко много програми и събития ще има за децата на 13.01.

Аз се гордея, доброволец съм, както аз, така и моето семейство заедно с децата ми, желаем да помогнем с всичко възможно, за да се получи откриването и всичко след него по най-добрия начин, за да можем след година да си кажем с гордо вдигната глава "Ние и Пловдив показахме, че сме достойни за титлата Европейска столица на културата". Да кажем - "Ние не бяхме от недоволните, ние бяхме от тези които допринесоха нещата да се получат, както трябва", а вярвайте те ще се получат, защото ние сме българи, упорити и несломими, когато искаме да докажем на света, че не сме по-лоши от който и да е друг народ или държава. На тези, които прочетоха всичко докрай, ще кажа: "Благодаря, надявам се, че съм ви замислил и ще гледате положително от тук нататък", на всички останали... "Продължавайте да мрънкате, вие така сте свикнали, а нас останалите това ни прави по-силни".


Още по темата: общо новини по темата: 956
14.03.2024 »
07.02.2024 »
01.02.2024 »
12.01.2024 »
24.01.2023 »
12.01.2023 »
предишна страница [ 1/160 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Първо, много мразя когато българин казва българска работа, или българина правил това, българина правил онова! Вие господине, доколкото разбирам сте българин? Срамувате ли се от това? И второ, значи за вас сега най-важно е да не се изложим пред чужденците, а това, че на обикновените пловдивчани им е нарушен начина им на живот, майната им? Майната им на хората, ние ще ставаме културна столица! Ще се показваме пред света! Страшна работа...
Сподел;ОИБУЖЪТРЕЗВТи какво ново....
на 30.12.2018 г.
0
 
 
КАКТО ВИНАГИ - ЧАКА НИ РАЗОЧЕРОВАНИЕ И МЪКИ НА НАШ ГРЪБ.
+5
 
 
Чака ни един голям ... И много срам пред гостите.
0
 
 
братле, никога новите пловдивчани няма как да разберат това, което си написал, защото за тях единственото важно е търбуха, в който да натъпчат на всяка цена сланина, пръжки, ракия с туршия и кисело зеле, а културата, братле, не се яде.
0
 
 
Всичко е много хубаво и добре измислено но започва другото много бавни ремонти (бул 6-ти септемвли , Коматевско шосе ,Модър - Царевец и т.н.) оскъпяване винаги на всяко започнато нещо ( Колодрума , Коматевско шосе сега и кулата някакви си допълнителни 200 00 ----- Вие като бяхте на власт 15 години от вашата партия какво от споменатите от теб обекти построихте?
0
 
 
Прочетох статията от горе до долу със запетайките.Тук не става въпрос за мрънкане,а дали можеше да се избегне това недоволство у хората при една по -добра организация.Има велоалеи,но на места са само проформа.Напр.по ул."Петър Динеков",ул."Коматевско шосе"Прочетох и мнения за сфетофарната уредба-Това са все неща,които можеха да се избегнат,защото наистина става много неприятно да се придвижваш до работата си вече.Дано всичко мине както трябва,за да остане хубав спомен от това което се прави.Иначе ще стане като замисленото разфасоване на прасетата пред общината.
-1
 
 
само като прочетем плюнките и фъшкиите на червеногъзите тролове и ще ви стане ясно кой стои зад козарката анка :) ..... всъщност цялото забавяне на зоологическата градина и площада идват от мръсната и подмолна схема на червените боклуци а не от бездействието на кмета :) ..... този град се развива ВЪПРЕКИ червените боклуци :)
+10
 
 
Човеко-доброволец, а и не само ти запомнете едно: Пловдив е хилядолетен град , преживял всякакви управници, съпътстван от радости и теготби! Именно величието на нашите прадеди и нас самите ще низвергне такива нагаждачи, като Вас!Спирам дотук, защото едно е ясно-ние, пловдичани ще бъдем пренебрегнати и ограничени да живеем нормално в Нашия си град, заради мало-и слабоумно управление от Тотев и сие! Не е оплакване, чисто си е псуване! Хубава инициатива, опорочена от некомпетентни управници!
0
 
 
До селтака, изписал тази помия - и 1 метър от ЦБО да беше затворен щеше да има мрънкане, подлого. Пет пари не давам, че Пловдив е ЕСК. Има централен площад - защо там не се направи великата вавилонска кула? Защо този див селянин не пита идола си Бай Тотю-гея защо 8 години си развяваше байряка и не се сети да оправи площада, а трябваше баш за откриването на ЕСК същият да е разкопан? Светът не свършва и не започва с ЕСК, затова е цялото мрънкане. Ааа да, за Тотю всичко свърши с ЕСК!
+1
 
 
Пловдив е леш! Факт! Всичко друго са политически тъпотии за замазване на очите! Пловдив е уникален сам по себе си, но уникалнато призвание "Европейска столица на културата" ще бъде пълно разочарование , заради безумните ремонти, които трябваше да бъдат направени много отдавна! Явно така се крадат повече пари? Пък Пловдив, на кой му пука за него? Туристите ще видят, как НЕ трябва се правят ремонти и ще цъкат с езици от разочарование.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Изграждат екозавод в Шишманци
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: