ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Варненски диетолог: Многократното претопляне на храната води до образуването на опасни вещества в нея | ||||||
| ||||||
"Може да се каже, че дни след това се дояжда това, което е сготвено за Нова година или за Коледа. Въпреки, че времето навън е студено и голяма част от българите даже не прибират храната в хладилника, а я оставят на балкона, има проблем с тази храна. Ниската температура ще й попречи да се развали, но при консумация обикновено затопляме тази храна. А пък многократното загряване, води до едни неблагоприятни последици по отношение на състава на храната и нейните полезни качества“, обясни доц. Дарина Найденова. Повторното загряване на храната след нейното първоначално приготвяне, премахва витамините и ги заменя с така наречените канцерогенни вещества, допълни още тя. "Това многократно загряване, изстудяване, загряване, изстудяване може би е най-пагубното по отношение на съдържанието на витамини и други съставки в храната. Така, че ако мога да дам съвет той е, че в тези студени дни може малко по-дълго да се съхранява храната, но това означава, да си затопляме само това, което ще изядем на едно хранене, а другата да си остава студена навън или в хладилника“, посъветва доц. Дарина Найденова. Здравословният начин на живот се гради на подобни навици, които ни позволяват разнообразна диета, с множество витамини и полезни вещества, каза още тя. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
НИМХ публикува прогнозата за цялата следваща седмица, ще е интересно
20:19 / 21.04.2024
Бони: Много съм обидена на Софи Маринова, бяхме като сестри
15:25 / 21.04.2024
Обмисля се нещо ново за пенсиите у нас
17:30 / 22.04.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета