ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Ласкин в критично състояние, лекарите не могат да му направят трансплантация на черен дроб
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:32 / 03.01.2019Коментари (4)97725
©
Иван Ласкин е в критично състояние, което не позволява на лекарите да му направят трансплантация на черен дроб, научи "Уикенд" от близки приятели на актьора. Подобна операция би могла да удължи живота му и да го избави от мъките, на които е подложен от известно време насам. Той страда от цироза и алкохолен хепатит, като кинаджията с пиперлив език е в последен стадий на тежката болест. Затова през последната година Ласкин непрекъснато влиза в болница в тежко състояние с кръвоизливи, а лекарите правят и невъзможното, за да го спасят и да го закрепят, доколкото е възможно. Засега преценката е, че животоспасяваща трансплантация може да се окаже фатална за него и е по-разумно да го поддържат на системи и с лекарства. 

Прогнозите обаче не са оптимистични - черният дроб на артиста бунтар тотално отказал. Причината за неприятната развръзка е ясна - годините злоупотреба с чашката. Цирозата повлече със себе си и проблеми с бъбреците и сърцето. И така покрай любовта си към алкохола 48-годишният актьор се превърна в пълна развалина. Припомняме, че любимецът на поколения киномани Васко да Гама отново постъпи в болница навръх Коледа. 

В тежко състояние той бе настанен в реанимацията на ВМА. Десетина дни преди това е бил на лечение в "Пирогов", а след това е изписан, като лекарите не можели да направят нищо повече освен временно да го закрепят.  Буквално часове по-късно обаче мъжът на Сърчаджиева пак се е почувствал много зле и и изпитал адски болки. Тогава е бил откаран във ВМА, където лекарите отново се борят за живота му.  Няколко дни след това се появи бележка, разлепена на таблото за съобщения в Народния театър. От нея стана ясно, че актьорът се нуждае от кръвопреливане.

По-късно се заговори и за трупен донор, който да дари черен дроб, или част от него, на Ласкин. И любимата му, и близките му приятели, и колеги са изплашени от болнавия му вид. Ласкин буквално не приличал на човек и бил много изпит. Нито лекари, нито пациенти разпознавали симпатичното момче от детския сериал "Васко Да Гама от село Рупча" – кожата на лицето му е тъмносиня. През септември и октомври 48-годишният кинаджия лежа в столичната Втора градска болница, където бе стабилизиран. След известно време обаче Иван Ласкин отново бе хоспитализиран. 

Истината е, че лошото момче на театъра буквално плюе на усилията на лекарите, защото след всяко излизане от болницата той се прибира вкъщи и вместо да спазва строга диета, се наливал с ракия, уиски, водка и бира. Негови приятели останали буквално шашардисани, че когато преди време го посетили във Втора градска болница актьорът едвам говорел, обаче под завивките кътал патронче с "огнена вода", което надигал отвреме навреме.  

"Иван сам се съсипва. Защо го прави?! Такава прекрасна жена има до себе си. Сашка какво ли не прави за него, за да е добре. Работи като луда и го издържа. А сега плаща луди пари и за болници и за лекарства. Иван има и две страхотни дъщери, слънчица, които го обожават. Поне тях да пощади и да живее заради тях", негодуват с право близки колеги на кинаджията с остър език. Лошото момче на българското кино не крие, че е алкохолик. 

"Аз пия много алкохол. Не съм се издънвал, работя много, но съм изключителен пияница и алкохолик". С това откровение артистът-бунтар стъписа Мартин Карбовски в интервю още през ноември 2012 г. "Алкохолик значи да си болен. Ще се справя с този проблем, защото съм силен. Никога не съм предавал нито едно представление, винаги съм бил там. Само аз си знам какво ми е било", разкри душата си Ласкин преди шест лета.

Но не удържа на обещанието си да се лекува и да спре да пие. Напротив, заради запоите и скандалите, които устройваше, както и заради появата на сцената в пияно състояние той бе изхвърлен от Военния театър. И никой режисьор не желаеше да работи с него. Сега любимите му хора, приятелите и колегите от театъра и киното се молят да се случи чудо и Иван Ласкин да прескочи трапа и този път. Уви, докторите мрачно казват, че шансовете му не са оптимистични.


Още по темата: общо новини по темата: 1871
14.12.2019 »
14.12.2019 »
14.12.2019 »
10.12.2019 »
07.12.2019 »
26.11.2019 »
предишна страница [ 1/312 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Защо му е нов черен дроб?? Той да не би да си е пазил неговия? По-добре да отиде за човек, който не е виновен за здравословното си състояние.
+1
 
 
Стойностни хора умират всеки ден, с време и без време. За тях почти никой не пише. Но сте седнали от една седмица да ни занимавате с персоната Иван Ласкин. Човек каквото сам си направи, и оня отгоре не може! Ше пия, та ше пия. Е, хубаво, изпи си своето. Да, мил е на семейството и приятелите, които са му останали и дано се оправи, но стига сте ни го натрапвали!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
БК Локомотив Пловдив
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: