ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (19)
Кметът каза много важни неща за бъдещето на стадион "Пловдив"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:26 / 30.01.2019Коментари (25)19283
© Plovdiv24.bg
Кметът на Пловдив Иван Тотев обяви днес, че Общината няма да бърза да взима окончателно решение за съдбата на градския стадион "Пловдив" - дали той да бъде чисто футболен или да си остане с лекоатлетическа писта, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Припомняме на нашите читатели, че според изискванията на ФИФА и УЕФА мачове от световни и европейски първенства трябва да се провеждат на изцяло футболни стадиони. България пък възнамерява да се кандидатира заедно с Гърция, Сърбия и Румъния за домакин на Мондиала през 2030 година, като държавата ни ще трябва да има 4 стадиона с минимален капацитет от 40 000 места (идеята е два от тях да са в София, а останалите в Пловдив и Варна).

"Имаме алтернативен стадион, на който може да бъде направена лекоатлетическа писта. Дали това ще се случи, колко ще струва инвестицията – това е тема на дебат. Докато не излезем от този дебат, няма да стартираме нищо по стадион "Пловдив“. Водим разговори с архитект Валентин Маринов дали теренът може да слезе надолу, дали може да се направи само футболен стадион - това са неща, които в момента трябва да ги уточним", заяви Иван Тотев по време на днешната сесия на Общински съвет.

"Първите 6-7 месеца на тази година трябва да се уточни този въпрос, надявам се и по-рано. Проведохме разговори с проектантите на стадион "Христо Ботев“ – не е възможно там да се увеличи капацитетът. Единственият стадион, който да не се казва "Пловдив" и да има 40 000 места, това е "Локомотив", уточни градоначалникът.

"Стадион Пловдив е много сложна тема. Ако беше просто – то вече щеше да бъде направено. Факт е, че има много въпросителни. Който и да почне стадион "Пловдив“ в момента, няма да направи нищо повече от това да тръгне по един път. Но другите след това ще бъдат задължени да следват този път. И когато те знаят, че този път е грешен, тогава това е много лошо. И за да не се случва това нещо, ние ще направим съответните разговори, ще дойдем в общинския съвет с футболните клубове, с футболната общественост и ще вземем едно решение, което да бъде подкрепено от целия град", допълни Иван Тотев.

Вижте в прикачения файл цялото му изказване по темата!

Още по темата: общо новини по темата: 205
14.12.2023
20.11.2023
20.06.2023
20.09.2022
14.09.2022
20.01.2022
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 31.01.2019 г.
-3
 
 
..."Общината няма да бърза да взима окончателно решение за съдбата на градския стадион "Пловдив" и опцията стадион Локомотив са си чисто предизборна риторика.Всички страни са удовлетворени и обнадеждени, което означава спокойствие на Тотев и ГЕРБ до изборите.После каквото сабя покаже.... А това, че на нас, Румъния,Сърбия и Гърция никой няма да даде световно е предизвестено,най-малкото заради Сърбия.
на 30.01.2019 г.
0
 
 
Тази тема винаги е предизвиквала интререс и винаги ще предизвиква а стадиона си се руши. През това време ние се готвим за световно първенство и всичко е ясно само не се знае с кой ще играем на финала!
-3
 
 
1. Мондиал в България никога няма да има. 2. Няма да разрешат в Пловдив да има 40 000-ен стадион. 3. На мястото на стадион "Пловдив" не може да се строи по съвременни методи - подпочвена вода на 3 метро - бол. 4. София е против такъв стадион.
-2
 
 
Стадион Пловдив няма как да стане само футболен и това е ясно на всеки проектант. Не знам защо се пишат такива глупости. Трибуните няма как да се замъкнат до терена, защото трябва да се копае поне десет метра, а водата там излиза на два-три метра, отделно и сега наклона на долните трибуни е малък и трябва да се бутат задължително. Стадион Ботев е полу-готов, общински е, а се гласуват малоумни концесии. Четири години един пирон не забиха концесионерите и пак на същите го дадоха само и само да не се довърши. Все едно да даваш апартамент под наем, четири години да не ти дадат стотинка за наем и накра пак на старите наематели да го дадеш без никаква гаранция... Лаута и тя срината и вместо да направим нещо ново ще вложим милионите до гребната и ще стане като "Васил Левски" в София.
-1
 
 
Работата замирисва на зоологическа градина.Кмете строи се Ст. 9 септември или нищо.Когато го построите го кръсти както си искаш.
-2
 
 
И още нещо - да не забравяме, че това е ДЪЛГОСРОЧНА инвестиция. Това, че сегашното състояние на футбола ни е такова, не значи, че няма да дойде време, когато ще се събират по 30-40 х на мач!!! Боби все някога ще се махне :) Освен всичко в момента сме почти на дъното (е винаги има накъде да се копае още), т.е. по-малко зрители няма как да идват :)
-3
 
 
За мен варианта е: ст. Пловдив - 40 000 само футболен; да се финансира Лаута с писта - при сегашния капацитет или по-голям - 20-тина хиляди, като клауза за финансирането е правото да се ползва при лекоатлетически мероприятия; Хр. Ботев при сегашния план - 18000 само футболен.
0
 
 
Радостно, че кмета този път е казал реалната истина за стадионите. Стадиона на Локомотив не е тайна че е имащия най-добро местопложение и квадратура, като площ. (97 дка.) Тя дори може да се допълни с прилежащи, свободни парцели! ... Не че е на Локото, а просто такава е реалността! На който и друг да беше този стадион истината пак щеше да е същата. Би било отлично, ако стадион Пловдив се реновира в сегашния си вид и да имаме още един 40 000 футболен такъв. Това би било фантастично даже, но едва ли някой ще го направи и допусне? Аз лично нямам нищо против, на мястото на сегашния стадион на моя любим клуб да бъде построен един чисто нов, който да бъде ползван от всички ФК в града ни, равноправно, без той да е на този или онзи!? Да е на всички. Отделно градския да бъде обновен и да се ползва и той. Тогава за всички ще има лукс и удобства, няма да има дразги помежду им, а Пловдив ще има два уникални стадиона, на които ще могат да се провеждат редица спортни и не спортни мероприятия, не само от пловдивски клубове....Концерти, лекоатлетически състезания, футболни срещи от световно, европейско, държавно и градско ниво....За да стане това обаче, то трябва да бъде възприето от всички Пловдивчани, в името на Пловдив, а не в името на този или онзи ФК! Дано покажем мъдрост , а не познатата простотия и еснафщина и в крайна сметка да спечелят всички и най-вече Пловдив!? Крайно време е!!!
0
 
 
Най добрия вариант е да не се пилеят излишни пари.Ст.Пловдив може да бъде и двете.Просто трябва да се свали нивото на терена.И след евентуално световно /европейско първенство по футбол през 2030г.да се направи писта и да стане И лекоатлетически.Другия вариант е да се направи чисто футболен,а този пред него да стане лекоатлетически.Варианта Ст.Пловдив -лекоатлетически ,Лаута -футболен за 40000 е много пари.Първо в град ,като Пловдив да има стадион за 50000 за лека атлетика и 40000 за футбол,+евентуално Хр.Ботев за 18000 е меко казано тъпотия за 350 000 град.Трябват турнири като Златната/Диамантена лига всяка година за да се пълни Ст.Пловдив и едва ли ще има повече от 20000 души.В същото време за тренировки на лекоатлети и малки състезания едва ли трябва стадиони с трибуни за повече от 5000 души.Трябва писта ,а не стадион.От друга страна Лаута ако стане за 40000 души,кога ще събира повече от 10000?Вижте сега колко ходят на Локомотив ?За нивото ни на клубен футбол максимума е 20000 стадион.В тази връзка 2 големи стадиона ще остават празни и ще се хвърлят пари. Фокуса трябва да е съществуващото ако е възможно.Ако не става И за лека атлетика и футбол,Ст.Пловдив трябва да е само футболен.А лекоатлетически да има пак в комплекса.Място има!!!Мен ако питате за Пловдив това е достатъчно. Лаута и Хр.Ботев да ги няма!Двата "гранда" ще играят на Ст.Пловдив(общински),а ще се ползва и за концерти.Ще си има и за лека атлетика и спортните бази ще са концентрирани и ще се ползват оптимално.
-1
 
 
Стадион с лекоатлетическа писта и с 40 000 капацитет е възможно да се построи единствено на стадион ЛОКМОТИВ. Браво кмете, това искахме да чуем.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Юноша на Ботев вкара от воле за отбора на Вили Вуцов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: