ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев се изправя срещу гранда Шахтьор (Донецк), вижте къде и кога
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:16 / 03.02.2019Коментари (6)5324
©
Ботев Пловдив ще срещне гранда Шахтьор Донецк в последната си контролна среща по време на лагера в Турция. Двубоят е в понеделник от 10:00 часа на терените на комплекс "Регнум" в Белек.

С контролата срещу отбор №13 в ранглистата на УЕФА "канарчетата" ще приключат подготвителния си лагер в Анталия. До момента "жълто-черните" записаха две равенства и две загуби.

ФК Шахтьор Донецк е основан през 1936 година и е един от най-титулуваните отбори в Украйна. Играе домакинските си срещи на стадион "Металист" в Харков с капацитет 40 003 места.

Шахтьор е настоящият шампион на Украйна, като клубът е спечелил титлата 11 пъти, а 12 пъти е триумфирал с Купата на страната. Във временното класиране "миньорите" са лидери, като имат аванс от 7 точки пред втория Динамо (Киев).

През настоящата кампания Шахтьор бе участник в групите на Шампионска Лига. Отборът завърши на трето място в Група F, а първите две места заеха Манчестър Сити и Лион.

С третото си място от групите на най-престижния клубен турнир, отборът от Донецк се класира за елиминациите в Лига Европа. Там украинците ще се изправят срещу немския Айнтрахт Фракфурт.

След силното представяне на европейската сцена в последните години, отборът на Шахтьор е на впечатляващото 13-то място в ранглистата на УЕФА. Пред украинците са само Рома, Борусия Дортмунд, Арсенал, Порто, Севиля, Ман Сити, ПСЖ, Ювентус, Атлетико Мадрид, Барселона, Байерн Мюхнен и Реал Мадрид.

Наставник на Шахтьор Донецк е 45-годишният Пауло Фонсека. Португалецът има близо 250 мача в професионалната си кариера като футболист. Като треньор е водил осем отбора, а преди да застане начело на Шахтьор през 2016 година, е водил за един сезон португалския тим Брага.
Още по темата: общо новини по темата: 633
19.10.2019
05.06.2019
31.05.2019
30.05.2019
29.05.2019
29.05.2019
предишна страница [ 1/106 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Преди малко Шахтьор загубиха от Партизан Белград с 0-2 в контрола, в която играха титулярите им. Много интересно, с кой състав ще играят утре? Втория или третия?
+1
 
 
Днес от 16:00ч. Шахтьор Донецк играе истинската си контрола с Партизан Белград. Утре от 10:00ч и на децата е ясно, че Шахтьор ще бъде с някакъв ботафорен състав от юноши и дълбоки резерви, които ще се изправят срещу Ботев. Нека утре, бъдете коректни и след мача да напишете състава на Шахтьор, играл срещу Ботев. Благодаря. И дано Ботев най-накрая победят поне юношите на Шахтьор, след толкова много загуби тук в Турция.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: