ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Одобрявате ли тези съвети, свързани с градския транспорт в Пловдив?
Автор: Васил Динев 09:00 / 04.02.2019Коментари (4)6032
© Plovdiv24.bg
Съвети свързани с масовия градски транспорт в Пловдив - така читател на Plovdiv24.bg озаглави сигнала си до нашата медия: "Здравейте, чета редовно новините, които публикувате, свързани с масовия градския транспорт в Пловдив и считам, че те не са никак малко! Аз искам да дам няколко предложения на община Пловдив и Центъра за градска мобилност:

1) Първо - Центърът за градска мобилност и хората, които управляват градския транспорт, не може да работят с работно време от 8 до 17 часа от понеделник до петък и да искат всичко да е наред. Редовно в събота и неделя се пускат масово автобуси, които нямат системата за електронно таксуване и проследяване на таблата. Моето първо предложение идва тук: събота, неделя и на празници задължително да се пускат само автобуси, които са оборудвани с изцяло изправна система за чекиране на карти, за купуване на билети от автобуса и за проследяване на автобусите в реално време т.е. на таблото. И другата ми молба е да се гледат по-често GPS системите, защото много от автобусите понякога съкращават маршрута си, като пример ще дам автобусна линия 66, която от А12 преминава през "Детски свят" и съкращава редовно от маршрута си.

2) Второто ми, но доста важно предложение, на което изключително много държа, е смятаната изключително бързо на датата и часа. Вече всеки човек има телефон или часовник и може да погледне датата и часа. Не е необходимо изписването толкова дълго на датата и часа на таблото - т.е. те да се показват за не повече от 2-3 секунди.

Друго важно нещо е да не се изписва по хиляда пъти крайната точка на всяка автобусна линия на таблото, защото така се губи време и когато човек иска да прекачи на дадена спирка, може да изпусне връзка или да изчака по-подходящия автобус. Т.е. както на автобусни линии 20 и 27 – изписва веднъж кв. "Коматево" след което да се изпише "Квартал "Коматево" – център". Много е дълго и то даже 2 пъти се повтаря от таблото. В София се движат изключително бързо надписите и дори на втория път, като се появят, системата ги реже! Направете го бързо движението или го прекратете. Някои от надписите са безкрайно дълго. Ясно е че в кв. "Коматево" спира на центъра, не спира в началото. Някои от автобусните линии от таблото трябва да се коригират. Например автобусна линия 11 и 116 – Митница, след това "Митницата – Обръщалото", хората знаят къде точно е Митницата, това "обръщало" е напълно излишно! Автобусна линия 11 ходи до "Биомашиностроене", каква е логиката да се изписва "Бензиностанция Еко" – колко много бензиностанции има в града!!! На автобусна линия 44 изписва "Устрем – ПУ" на автобусна линия 18 и 26 го имаше този проблем трябва да се коригира и да пише както на автобусна линия 4 – ПУ – нова сграда. На автобусна линия 17 се изписва ул. "Христо Ясенов", ако не знаеш, че линия 17 ходи до кв. "Прослав", е абсурд да се сетиш къде точно се намира конкретната улица. Нека само по веднъж да се повтаря този надпис и то да се случва бързо – да се увеличи скоростта на текста!

3) Трето, нали от община Пловдив бяха заявили, че ако даден автобус не може или не иска да се включи в системата, от Центъра за градска мобилност могат да го включат - защо не го правят?

4) Четвърто, искам да попитам, защо на определени автобусни спирки има електронни табла с по-голям брой секции, отколкото автобуси минават оттам, а има спирки с по-повече от 4 автобуса, а с по 1 секция. Пример за спирка 352 -  "Тракия" блок 204 таблото има 1 секция, а през него преминават 5 автобуса, а на спирка 82 – "Тракия" блок 208 преминават 2 автобуса, а секцията на автобусите е 3? Мога да ви дам много примери за такива табла в града, това трябва да се коригира. Когато автобусите през спирката са 1 или 2 – да се използва табло с 1 секция, когато са 3 или 4 – табло с 3 секции, а когато са 5 и над 5 – с 5 секции и да се сменят бързо.

Считам, че като за начало тези препоръки и въпроси от община Пловдив трябва сериозно да помислят и да действат, защото търпението на пловдивчани, считам, че доста отдавна е започнало да се изчерпва!


Още по темата: общо новини по темата: 993
21.03.2024 »
20.03.2024 »
16.03.2024 »
13.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/166 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 06.02.2019 г.
0
 
 
Наблюдателен гражданин. В Европа има отдавна app на фирмата превозвач и директно през телефона си купуваш билет, ако не ти се бърка по джобове и портмонета. От там се информираш за разписание, разстояния. Фактура за покупката на билет идва веднага на мейла, който си посочил при регистрация. При проверка, показваш билета на телефона и те си го сканират с машинка. Дано и в Пловдив в скоро време.
+1
 
 
Много добри съвети, а какво значи това? "ако даден автобус не може или не иска да се включи в системата" Как НЕ иска? Това да не е частно такси, те всички трябва да са в системата и да нямат мнение по въпроса!!!
0
 
 
Да се въведат данните в Google maps, както е в белите държави и в много други, които смятаме за по-изостанали от нас. Повечето млади хора, които обикалят света и харчат пари са сравнително грамотни и знаят как да боравят с техниката. А да не разполагаш с най-бързия вариант за пресмятане на разстоянието от точка А до точка Б с обществен транспорт е антиреклама.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: