ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Гневен пловдивчанин от "Изгрев": "Общинска охрана" глобява ли и в ромската част?
Автор: Васил Динев 08:50 / 07.02.2019Коментари (15)22042
© Plovdiv24.bg
Разочарован пловдивчанин се свърза с Plovdiv24.bg, за да разкаже: "Добър ден, бих искал да изкажа дълбокото си разочарование от двойния стандарт, който съществува в квартала, в който живея - "Изгрев". На 5 февруари бях глобен с фиш за това, че бях спрял на тротоар - 50 лева. Гаражът ми, за който плащах около 10 години, ми бе премахнат заради това, че загрозявал града.

Поради това, че вече нямам гараж, съм принуден да спирам където намеря и ми се наложи да спра за 15 минути пред входа ми, но върху тротоара. Господата от "Общинска охрана", макар че бях вече долу и им обясних, че имам причина да съм спрял там, ми написаха фиша за 50 лева, които аз платих на следващия ден. Бих искал да отбележа, че господата от общината бяха роми макар и интелигентно изглеждащи.

Дотук добре. Реших обаче да мина през циганската част на "Изгрев" и видях около 10-тина коли, които бяха в точно същото нарушение, в което бях и аз.

Бих искал да попитам има ли двоен стандарт в "Изгрев" относно глобите за паркиране и дали общината глобява и ромската част на квартала.

Вие си преценете дали бихте публикували нещо подобно, но аз лично останах дълбоко разочарован и на следващия протест за каквото и да било ще съм най-отпред. Благодаря за вниманието.


Още по темата: общо новини по темата: 2366
25.03.2024 »
25.03.2024 »
24.03.2024 »
19.03.2024 »
19.03.2024 »
17.03.2024 »
предишна страница [ 1/395 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Не е трябвало веднага да плащате нищо. Тези глоби с фишове, така написани, са НЕзаконни! Но си ги пишат хорицата и ако мине... ;( Обжалвате така съчинената хартийка, чрез органа който я е написал до Районния съд и съда би трябвало да я отмени, най-малко на основание, че ОХРАНИТЕЛ в "Общинска охрана" няма право да ви глобява. Той не полицай и няма полицейски правомощия. Не случайно с "репатраците" пътува полицай от Общинска Полиция! Общинската охрана е трябвало да извика полиция и те да ви напишат фиш или акт за административно нарушение. Има подобна практика с тези "документи" на Община Пловдив - отменени от Районния съд! Иначе формално погледнато, сте в нарушение, тъй като можете да паркирате на тротоар само ако собственика на пътя ( в случая Община Пловдив) е разрешила.
-4
 
 
Поредния селяк, недоволен от това,че е глобен ! Ако някой може да глоби за ден всички автомобили паркирани в нарушение, нека се пробва. Но да паркираш в нарушение и след това да се жалваш,че си глобен....е жалко и смешно. Може да са роми,но явно знаят закона по-добре от теб.....мрънкало.
+2
 
 
Служителите в ОП "Общинска Охрана" работят по сигнали на граждани, това че сте видяли и други автомобили в подобно нарушение на Вашето след като на Вас вече е бил съставен фиш не означава нищо. Защото те може и да не са били в нарушение, когато въпросните служители са били на адреса. Фишове се съставят на граждани и МПС-та които са в разрез на Общинските разпоредби и работят по сигнали на граждани. Вероятно има подаден сигнал от някой Ваш съсед на когото му е пречил Вашият автомобил.
+2
 
 
Винаги го има субективният фактор, НО аз съм доволен от общинска охрана, обръщат внимание на сигнали и решават проблеми. Според мен като си паркирал на тротоар дори за 1 мин, няма от какво да се оплакваш, поел си риска.
+6
 
 
Някой да е чул за глобен циганин без билет в градския транспорт ?
-3
 
 
Служителите на Общинска охрана извършват контрола по наредбите на Община Пловдив, всеобхватно, всекидневно, безпристрастно и солидарност. През миналата година има съставени 20 000 глоби с фиш по Наредбата на Община Пловдив.
+9
 
 
Мангала си е мангал, вари го, печи го за нищо не става.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: