ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Южният бряг на Марица в Пловдив неузнаваем, промяната е пълна!
Автор: Мариана Панчева 15:10 / 07.02.2019Коментари (19)18582
Неузнаваем е южният бряг на река "Марица" в участъка от Водната палата до кръстовището на бул. "Марица юг" и бул. "Източен", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Зоната е преобразена по проект към ОП "Региони в растеж". 

Мястото, дълги години избягвано от пловдивчани заради пълната му занемареност, вече предлага всички екстри за отмора и спорт. В самото начало на еднокилометровата отсечка има обособен паркинг, специално обозначени места за такси стоянка, както и велостоянка. По цялото продължение личи новото озеленяване и залесяване. Зоната за пешеходци и зоната за велосипедисти са без допир и възможност за конфликт. И още - има ново осветление; чудесни пейки с възможност да се използват и като масички; "копчета" за сядане по подобие тези на Главната. Голяма детска площадка ще радва и малки, и по-големи, а в центъра й гордо се извисява викингски кораб; обектът е обезопасен с цветна ограда, има и механизъм за заключване на портичката. В близост до нея е и площадката за фитнес на открито, всички уреди там си имат табелки с указания за изпълнение на съответните упражнения.

Дървена открита сцена с малко площадче пред нея допълва картината. В задната част на постройката има малко помещение за подготовка на участниците, както и склад за съхранение на съседната библиотека на открито. Библиотеката е вградена в стените на впечатляващ лабиринт от габиони.

Днес се монтират също три стени за катерене, в близост се доработва и пространството, което ще се използва за кучешка площадка. Допълнително – парапетите в целия участък са сменени и подсилени, а брегът, където трябва, е укрепен. Вижте кадри от невероятната пълна промяна! Всичко по темата - четете ТУК!


Още по темата: общо новини по темата: 71
17.12.2023 »
13.12.2023 »
07.09.2023 »
13.06.2023 »
09.05.2023 »
12.04.2023 »
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Баш до мангалистан...скоро ще започнат да изчезват неща и да се чупят обекти...
+2
 
 
Браво. Но защо не продължи в този етап и красото до гребната база а може и до краяи.
на 07.02.2019 г.
0
 
 
По добре да се строи на брега а не в коритото защото едни високи води и всичко отива по дяволите. Така няма да отидат парите на вятъра. Супер става . Добре че не го правиха Щрабак защото едва ли щяха да то довършат за 5-6 години.
+7
 
 
Браво. Крайно време е красивата Марица да бъде част от лицето, а не гърба на града. Сега трябва бързо да се действа по останалите мизерни части около реката. Дано свикналите на сивота и мрак хора позволят на другите да се порадват, пък току-виж и на тях започне да им харесва.
-1
 
 
Запомнете...чупенето и поддържането в следствие на чупене е отговорност на Обществото ,а не на общината.Кмета не е виновен,че се възпитават говеда.Никой не ви е длъжен да бъдете човеци и да уважавате труда и усилията на някой.
+5
 
 
Браво, много красиво е направено, дано сложат повече камери, за да може за дълго да се запази така. Около тази красива дървена постройка да има повечко камери, за да не стане "дом на наркомани".
+8
 
 
изглежда добре, но трябва да се сложат камери иначе половината неща ще изчезнат и ще бъдат изпочупени... също така паркинга пред чалготеката да се регулира с колчета защото спират навсякъде около него, включително и в градинката... и дано от общината да поддържат всичко направено, защото по-нагоре около моста на герджика и вхвп е занемарено, а района го облагородиха преди едва 2-3години.
+5
 
 
Много ми харесва, проектирано и изпълнено прекрасно ! Този проект и ремонта на бул. Руски, особено в частта за отвеждането на дъждовните води са направени както трябва и за това поздравявам Кмета и екипа му. п.с. запазвам си правото и да критикувам:)
+9
 
 
Чудесно, дано тази тенденция продължи и с останалите неремонтирани части :)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: