ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Жител на "Столипиново" с директни обвинения към държавата, заговори за нарушаване на човешките права
Автор: Васил Динев 20:59 / 11.02.2019Коментари (11)27434
©
Днес в сградата на община "Марица" се проведе среща, свикана от кмета Димитър Иванов. На нея се потърси решение за настаняването на ромите от Войводиново. Ето какво каза за Plovdiv24.bg един от участниците в мероприятието: "На този етап сме много доволни от това, което ни обещаха - хората да бъдат настанени в домове. Незаконното строителство не трябва да съществува, но нека се върнем назад, за да видим защо е така. Аз съм от "Столипиново".

Петното, на което живея и което е обявено за незаконно, е от 1909 година. Кой трябва да го узакони? Държавните служби идват за 4 години на власт и после бомба след тях. Секретар съм на организация за човешките права. Недко Асенов се казвам. 100 "просента" нарушаване на човешките права е това във Войводиново - прокудени са хората от селото и сега живеят в "Столипиново".



Още по темата: общо новини по темата: 78
05.10.2022 »
14.06.2021 »
12.05.2020 »
28.08.2019 »
27.08.2019 »
17.07.2019 »
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Искам,да съм циганин,ако щете и мангал ме наричайте...Нямам какво повече,да кажа,но е СРАМНО,г-да управляващи....
на 12.02.2019 г.
+2
 
 
100 "просента" на ромите им се предлагала работа , нали преди време им построиха едни хубави къщички в Шекера , какво стана изпокраха всичко и се изнесоха на незаконни постройки. Не казвам , че няма нормални сред цигани , но едно 80 % са под всякаква критика. Чудя се защо Тотев не се изказал по-въпроса. Все пак това не засяга само община Марица. На циганите трябва да се сложи ултиматум: Задължително всички роми да минат до 12 клас , да започнат работа и тогава да им се предоставя жилище , което те работейки да изплащат. Хванат ли да крадат , да ги пращат в Европа или Азия да ги преправят , като им се издава документ , че не са желани в България и ние като държава се отказваме от тях. Ромската раждаемост трябва да се намали , особенно при непълнолетните , защото тука вече имаме си един индивид , който парадира с децата си , че е мъж. А така да им се дават жилища и да се настаняват ( дори не ясно дали ще живеят там ) за сметка на кого. Нима няма българи в бедствено положение , които станали такива именно заради спазването на законна , та се загрижили за малцинство , което нагло и арогантно...
+3
 
 
И на мен ми нарушиха правата. На предишното преброяване отказаха да ме запишат циганин. И аз искам имот от общината и даже съм с предимство, защото плащам данъци!
0
 
 
Прав е, всички на власт си затварят очите и се правят, че циганите не съществуват. Просто зареждат една бомба със закъснител, щото тая сган се множи зверски! А за пръскане против тая напаст е вече късно...
+2
 
 
Този и по конкретно всички Цигани не могат български да говорят,а тръгнали да обжалват незаконни постройки....голям ужас и къде наистина са били всички,че от толкова много време има тоооолкова незаконни постройки? Крайно време е да се оправят тези неща!И нима ако не "лежат" на нашия гръб ще имат по толкова деца?То са помощи,сгради, безплатно ток,вода,...и какво ли още не!
+4
 
 
Те цял живот крадат, точат държавата т.е. нас работещите и плащащите, всичко им незаконно и тръгнал да говори нагляра яяяяя шът!
+5
 
 
Съжалявам, че невинни хора страдат. Това никога не е хубаво. Но дойде точката, в която нещо трябва да се направи. Създаването на капсулирани гета само поражда напрежение. Трябва да се приеме пакет от мерки, които наистина да интегрират хората. Като им се предлага работа, каквато и да е, да я приемат и да станат част от обществото. България винаги е била и ще бъде държава, която следва идеала за "Чиста и Свята Република", в която всички хора са равни, без значение от етнос, вяра и прочие. Времето за получаване на помощи срещу бездействие изтече. Време е всички хора да са равни пред закона.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: